Šta je novo?

Cooleri za procesore

e pa vrh, to ce mi mnogo olakshati posao da ne moram da jurim tajfuna..
na HyperTX se kachi neki dodatni fan ili onaj fan shto ima po sebi je dovoljan?

taj je dovoljan, mada iako nije predvidjeno ja bih vise voleo da vidim 12icu na tom mestu :D
pitanje je kako nabudziti 12icu jer koliko sam video vent na hyperTXu je povezan sa onom plastikom,... e sada, skines i tu plastiku zajedno sa ventilatorom pa prikacis 12icu,...

jeli neko radio mod hyperTXa mozda?

ja sam mislio za hyper6+ da se stavi 12-ica,izvinjavam se shto nisam naglasio:)

taj je dovoljan, mada iako nije predvidjeno ja bih vise voleo da vidim 12icu na tom mestu :D
pitanje je kako nabudziti 12icu jer koliko sam video vent na hyperTXu je povezan sa onom plastikom,... e sada, skines i tu plastiku zajedno sa ventilatorom pa prikacis 12icu,...

jeli neko radio mod hyperTXa mozda?
koliko sam ja primetio on je povezan shrafovima ali su njegove dimenzije za 92mm...sad jedino da se stavi neki jachi od 92mm, kao oni zalmani ili sl.
@shiki da, valjda to je onaj CM DualStorm koji moze da se nabudzi za hyper6 ili hyper6+, ili neka obichna 12ca...

Poslednja izmena:
ma obicna,stavi se na jedan shraf i izoluje izolirkom da sav vazduh ide kroz "rebra" i milina...Tako je meni stajo dok ga nisam zamenio...

ma obicna,stavi se na jedan shraf i izoluje izolirkom da sav vazduh ide kroz "rebra" i milina...Tako je meni stajo dok ga nisam zamenio...
moze to, drugar jedan je uzeo dual storm i stavio na hyper6+...radi fino
koliko sam sad video nema neke svrhe modovati HyperTX..onaj ventilator deluje i vishe nego dobar

Poslednja izmena:
za njega ne znam,nisam ga koristio,ali za hyper 6+ znam da valja,jedino je mnogo golem:)

za njega ne znam,nisam ga koristio,ali za hyper 6+ znam da valja,jedino je mnogo golem:)
jes; vala, i ovaja hyperTX ce stati taman, ne znam da li bi hyper6 uspeo da uglavim..a pre njega bi uzeo zalmana ili tajfuna ako uspem da nadjem..

Trebalo bi da uzmem GeminII, pa me zanima da li ce pasovati na Asus A8N32-SLi DL ploci??? Takodje me zanima, da li moram da vadim plocu iz kucista pri ugradnji?

@ coola skoro sam siguran da morash da vadish plocu,jer je to cudo pregolemo,verovatno se shrafi sa zadnje strane,a da li ce da stane nemam pojma...

@mad_skillz zalman pokushaj preko Djoleza,jedino shto ce te izaci dosta ako ocesh 9500,bar 50 evra ako ne i vishe...

u principu ti zavisi vishe od kucishta nego od ploche, ali kako je tvoja s939 a GeminII je za AM2/754/939/940/LGA775 dakle moze da tvoju plochu i da, mora da se plocha izvadi radi montaze jer se montira backplate na poledjinu ploche da bi se hladnjak uchvrstio
edit: nemam pojma koji je tvoj Chieftec ali znajuci Chieftec-e stace bez problema..
@Shiki hvala ti za tip :) probacu

Poslednja izmena:
u principu ti zavisi vishe od kucishta nego od ploche, ali kako je tvoja s939 a GeminII je za AM2/754/939/940/LGA775 dakle moze da tvoju plochu i da, mora da se plocha izvadi radi montaze jer se montira backplate na poledjinu ploche da bi se hladnjak uchvrstio
edit: nemam pojma koji je tvoj Chieftec ali znajuci Chieftec-e stace bez problema..
@Shiki hvala ti za tip :) probacu

no problemo:)
:wave:

GeminiII mi deluje kao dobar kuler, ali ne moze da mi stane jer mi stize 8800GTS za par dana a to je malo glomazna karta..:)
Nema veze, GeminII ide u sirinu ploce, ne u duzinu.
Ne bi uopste trebalo da smeta GTS-u.

35 evra,imash ga u Imtelu,racunaj na to josh jedno 1000 din za dve 12-ice ili ako ocesh svetlece racunaj josh 1400 din... poshto se ne dobijaju u paketu

da li se isplati?, mislim da li je u rangu ovih boljih...
koliko sam razumeo poshto je kuler glomazan hladice i ram i josh poneshto..

koliko je geminII kod nas ako moze da se nadje?
Oko 40 evra, tacnije nesto niza (oko 3K dinara po manjim radnjama - gde ima, dok je ravno 3134 dinara u Desku)... ne znam otkud Shikiju ni cena od 35€, a ni informacija da ga ima u Imtelu, jer ga nema, a i oni vise ne rade CM program...

Sto se performansi tice - animaN, Misko i jos par njih pokusavaju da nas ubede da je extra! :d
Salim se malo, odlican je cooler, u rangu sa najboljima (bar onima koji se kod nas *mogu naci)... jedina mu je mana u sustini ta sto se ne dobijaju fanovi uz njega, pa kad se sve sabere, moze da bude poskupo.

* - uzmi sa veeeelikom dozom rezerve

Znaci kuler je odlican... Zanima me gde i po kojoj ceni mogu da se kupe vrlo tihe dvanaestice po nekoj normalnoj ceni! (Jos ako imaju led diode WOOHOO)!

znachi u principu ako ne nadjem tajfun ili zalmana 9500 ovaj bi mi odradio isti posao?..barem shto se tiche performansi u hladjenju..(jerbo na onom gorenavedenom grafiku nisam video geminija)..
..jedino me smara shto u principu ako bih morao da menjam slotove ramu ili da bilo shta drugo menjam, morao bih celo kucishte da rastavljam..jer jelte malo je poveci momak..

Anand Lal Shimpi se pita : Cooler Master Gemini II: Performer or Poser?,koga mrzi da procita review ovde : http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2978 , odgovor je naravno poser sta god to znacilo.Toliko o odlicnom kuleru , a nije ni tako jeftin (kompletno sa ventima izadje 55 eura).

Anand se pita? :D pa taj se prodao pre nego sto je poceo da testira :), hyper6 bolji od geminema po hjihovom testu, a test je ono u najmanju ruku da pogines od smeha ko moze vise da dobaci mhz :D :d.

Poslednja izmena:
nishta, 'cu da uzmem zalmana i reshim dilemu...bre koja matematika je ovde na delu..
edit: u chemu je razlika izmedju tajfuna i mini tajfuna? jer samo u velichini kuler, ili moze i na manji da se stavi neki veci kuler

Poslednja izmena:
znachi u principu ako ne nadjem tajfun ili zalmana 9500 ovaj bi mi odradio isti posao?..barem shto se tiche performansi u hladjenju..(jerbo na onom gorenavedenom grafiku nisam video geminija)..
..jedino me smara shto u principu ako bih morao da menjam slotove ramu ili da bilo shta drugo menjam, morao bih celo kucishte da rastavljam..jer jelte malo je poveci momak..
Ma kakav bre Zalman, Typhoon je i tata i mama za njega. To samo kod djoleza valja.

Sto se tice Ananda, "testa" i slicnih baljezgarija... sta reci, tamo je Hyper 6+ sjajan cooler (inace je suvi prosek), bolji i od Infinity-a sa dva fana (eeeej, jedan od najboljih air cooler-a... koji je i stock sjajan, a jos ovako modovan *ubija* kako hladi... dobro nisu napisali i da je bolji i od Tuniq-a)...
Uostalom, videcemo, eno sta ja imam od cooler-a, pise tamo u "Moja masina"... uporedicu lepo sva tri, mozda se jos neki pojavi u medjuvremenu... pa cu napisati sta je i kako je. U svakom slucaju, ono sto je sigurno je - koji bude najbolji, ostaje kod mene u kucistu.
As simple as that ;)

@ Cra 35 evra = cca 3000 din a to je ono shto si ti napisao da u Desku koshta toliko na shta sam i ja mislio,pa sam napisao imtel jer sam u tom momentu pricao sa ortakom o njima:D

Zamolio bih te jos jedanput (poslednji) bez prozivanja ! Ne znam koliko ste dobili od Coolermastera pa ih tako aktivno reklamirate po forumu,casopisu,fox televiziji,itd.
Anandu pare sigurno ne znace puno i nije jedini koji tako misli ? Svi su na svetu ludaci samo ste vi u pravu :trust:
Ako cemo tako Coolermaster je mala beba za Zalman-a.

Poslednja izmena:
@ Cra 35 evra = cca 3000 din a to je ono shto si ti napisao da u Desku koshta toliko na shta sam i ja mislio,pa sam napisao imtel jer sam u tom momentu pricao sa ortakom o njima:D
Znas kako, ja evro cenim na nekih 80, kao u gradu, ne znam koliko ti :d, pa 40x80 daje 3200 dinara, sto je priblizna cena onoj u Desku (3134)... tako da mi to bas i nije 35€ :d:d:d

A za Imtel je vec OK ;)

Zamolio bih te jos jedanput (poslednji) bez prozivanja ! Ne znam koliko ste dobili od Coolermastera pa ih tako aktivno reklamirate po forumu,casopisu,fox televiziji,itd.
Ja ni dinara, nazalost... a i ne volim tu firmu previse. Opet, bez nekih valjanih osnova.

U stvari, znam - imali su ranije neke cooler-e i napajanja koja su bila preskupa, a bila su nista vise od prosecnih. Eto zasto.
Anandu pare sigurno ne znace puno i nije jedini koji tako misli ? Svi su na svetu ludaci samo ste vi u pravu :trust:
Ma jok, nije tako... meni opet ne znaci mnogo sta Anand (konkretno) misli, ne dajem ni pisljiva boba za njegovo misljenje. Recimo, vaznije mi je misljenje krajnih korisnika, overklokera, entuzijasta... ljudi po forumima - kao sto je i ovaj, uostalom - koje su to probali, uporedili, mozda modifikovali... *kupili iz svog dzepa*, sto je najbitnije. A ne onih koji su to dobili ili su placeni da napisu to sto napisu.
Generalizujes... a to ne valja. Mi sada pricamo konkretno o Cooler Master GeminII cooler-u, kao i Zalman-u 9500 (jer je on pomenut).
Nema generalizacije koja je firma bolja.

A ako cemo vec o samim firmama - diskutabilno je da li je Zalman bolji... ima tu mnogo polja na kojima se mogu sukobiti i uporedjivati, ne samo na polju hladjenja. Zaista diskutabilno.

Poslednja izmena:
Uzeo sam Hyper TX(1650din.),AM2 verziju, i veoma sam zadovoljan.Tih a hladi super.Jeste "golem" ali to ne smeta ni malo.

Nema sta da ih reklamiramo Zalman nema odgovor na Geminema, Tajfuna, Infinitija i sl. oprobaj sam pa ces videti. Zalmanu svaka cast na pedanteriji i dizajnu a nemoz u svemu da budes najbolji.

bottom line, mene interesuje ovo da li geminII vredi tih para i kad se na njega stave 12ce, kao zamena za tajfuna ili sl.
da ne dam za dzabe 25 evra za hypertx nego da dodam josh toliko i uzmem geminija...

Vrh Dno