Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

MOLIM VAS!
Da li neko ima v52 ruski, i kako radi? Moze li se listati slike iz my stuff u fullscreenu?

moze li neko da objasni kompletan postupak prebacivanja imenika i poruka na komp, i povracaj istih u tel.?

dosta puta sam procitao da moze ali niko da konkretno objasni....

I jos jedno pitanje: da li jos neko ima problema sa Theme Editorom? ne mogu ni da kreiram novu niti da ubacim postojecu temu.

moze li neko da objasni kompletan postupak prebacivanja imenika i poruka na komp, i povracaj istih u tel.?

I jos jedno pitanje: da li jos neko ima problema sa Theme Editorom? ne mogu ni da kreiram novu niti da ubacim postojecu temu.

1- Ako zelite da sacuvate svoje kontakte, sa Brew Mobile Commanderom iskopirajte fajl: pbm_master_v_20.dat na komp ( nalazi se na rootu fona, i sadrzi sve informacije o kontaktima)

1- Ako zelite da sacuvate svoje kontakte, sa Brew Mobile Commanderom iskopirajte fajl: pbm_master_v_20.dat na komp ( nalazi se na rootu fona, i sadrzi sve informacije o kontaktima)

Isto mozes i organizer-om koji se instalira zajedno sa mobile phone manager-om a i preko backup-a telefona isto preko mobile phone manager-a.

milutin-bgd,psaras hvala na savetima
Uzeo sam danas Kingston 1gb za 1100din i radi super:)

Flashovao sam tel sa 58 i sve radi super. V58 je mnogo bolja i brza od v48vodaphone.

Da, sa ruskom 58-icom, i slike mogu da se listaju u fullscrean-u, dok to u v48 vodaphone nije bilo moguce.

SA ruskom, ili nemackom? Ako je sa ruskom, da li mogu da se slike saltaju u fullscreenu?
Moze da se salta,ali ima 1000 bagova kao i svi do sada,dok mi ne napravimo neki da valja nista od ovog tel-a....hehehe,svi ste me iskulirali za ef82 i niko mi nije dao ni jedan msn client niti mi objasnio kako da povezem komp i tel preko kabla pa da brijem gprs preko sluzb kartice...

Moze da se salta,ali ima 1000 bagova kao i svi do sada,dok mi ne napravimo neki da valja nista od ovog tel-a....hehehe,svi ste me iskulirali za ef82 i niko mi nije dao ni jedan msn client niti mi objasnio kako da povezem komp i tel preko kabla pa da brijem gprs preko sluzb kartice...
Idi na www.getjar.com i skini mig33 ili reporo ili talkonaut, svi imaju podrsku sa msn.
EF82 je koliko znam niji ni stigao do serijske proizvodnje.
Za gprs preko kompa ne znam, al mora da nije tesko namestiti.
Pozdrav

msn preko moba? uh...to bi bilo prilichno lepo :)

A je li probao neko v48 OFFICIAL-ni ROM.
Na BenQ-Siemens sajtu stoji da je Verzija 48 izasla 05/april/2007 sto je relativno nov ROM.

Poslednja izmena:
A je li probao neko v48 OFFICIAL-ni ROM.
Na BenQ-Siemens sajtu stoji da je Verzija 48 izasla 05/april/2007 sto je relativno nov ROM.

Meni nece da uflesuje nikako,mogu samo v58.

Evo par slika od danas popodne,slikano nekim LG telefonom,slike su lose ali nema veze,poenta je da nas cetvoro imamo iste telefone. :)

Prilozi

• img.JPG
    img.JPG
    59.7 KB · Pregleda: 175
  • ef81.JPG
    ef81.JPG
    55.3 KB · Pregleda: 196
v58 REVIEW de (nemacki)

EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK

... izvadio memorijsku i SIM karticu, pre toga napunio bateriju, nakacio na USB i pokrenuo UPDATE. Sve je islo OK do 2/3 instalacije kada je mi je modem (kablovska) stao sa primanjem i slanjem podataka pokazivajuci da je i dalje na mrezi (Cable LEDdioda), a UPDATE stajao na te 2/3 prikazujuci zelenim slovima da i dalje tece UPDATE. Cekao sam jedno 20min od pocetka UPDATE-a i prekinuo isti.
Nesto se dogadja na liniji izmedju COM-a na kom je FONi kablovski modem. I ranije mi se par puta desilo da kad naacim telefon na USB i ne skidam ga duze, posle nekog vremena mi stane protok na modemu i ne pomaze nista drugo do restart.

Skinuo sam telefon sa kabla, izvadio bateriju, probao da upalim, telefon se upali i dodje do ekrana na kom pise "Factory...". Ugasim ga i opet izavdim bateriju. Pritisnem # i POWER u isto vreme nekoliko sekundi i upali se ekran sa natpisom Benq-Siemens i zadrzi se na tome. Nakacim ga na USB, startujem 3GSWUP UPDATE koji odradi LOAD kao i obicno stim sto sad ne vidi koji je softver na telefonu i izbaci poruku "Ready for update". Ugasim modem (iz struje) i startujem UPDATE.
Sve je proslo OK.

Instalacija traje 10-12min.
Software je primetno brzi od v48.
Opet je raspored ikona u glavnom meniju je malo prerasporedjen.

Unapredjenja u odnosu na v48:
  • U glavnom meniju je ikonica za GOOGLE (Search & Maps)
  • Video & Pictures se otvaraju po default-u u FULLSCREEN-u (u v48 samo Pictures)
  • Sound, Video & Pictures se iz MyStuff-a otvaraju kao iz MediaPlayer-a i mogu da se listaju (saltaju).
  • Dodatni "Miscellanous" folder na memorijskoj kartici.
HOME & ROM

2001013374979245676_rs.jpg
2001010130388155010_rs.jpg

MAIN MENU

2001086599035618440_rs.jpg
2001057697866381904_rs.jpg

2001034569699695283_rs.jpg
2001075256432355216_rs.jpg

2001051518540797882_rs.jpg
2001006038846030364_rs.jpg

MEDIA PLAYER & SETTINGS

2004111941677439554_rs.jpg
2004110548199100859_rs.jpg

NASTAVAK SLEDI...

Poslednja izmena:
APPS

2001014271048728897_rs.jpg
2001004086467993061_rs.jpg
2004166557530868221_rs.jpg

GAMES

2004128091645898929_rs.jpg
2004107389418567849_rs.jpg

Poslednja izmena:

Isto mozes i organizer-om koji se instalira zajedno sa mobile phone manager-om a i preko backup-a telefona isto preko mobile phone manager-a.

Hvala na informacijama! Zanima me jos da li se isto moze uraditi i sa porukama? i da li se one posle mogu vratiti u tel?

Pitanje za sve na forumu, kad kontekte iskopiram sa kartice u tel, tel ih vidi duplo, tj.gleda i karticu i mem.telefona. Vec duze vreme sam to pokusavao da prepravim, da menjam neke sistemske fajlove, ali bezuspesno, samo sam iznova i iznova morao da fleshujem tel.
Ima li neko resenje za to?

I kako da napravim Theme Editor da radi, nepresano mi izbacuje crveni trougao kad hocu da ubacim temu, ili da pravim novu.... da li je jos neko imao ovakvih problema?

help help help help

Pitanje za sve koji imaju v58.

Da li imate problema sa slikanjem kada je telefon otvoren?
Kada se uslika, izbaci poruku "Failed to capture". ili jednostavno izadje iz kamere.
Jedino kada se namesti na 640x480 onda slika normalno, a u vecim rezolucijama nece.

DA DODAM DA IZVESTAJ ZA RACUN (*100#) NA 064 SA NEMACKIM v58 ROM-om RADI.

Poslednja izmena:
@djwibe
Dok sam bio na nemackom 58, javio mi je jednom failed to capture, ali posle restarta je radio ok! Mada cesto se desavalo da pri saltanju slika koje je telefon napravio javi da nema memorije da prikaze neke!
Pozdrav

Desava se i meni "failed to capture" i to izlazenje takodje.Mozda se tripujem,ali cini mi se da se to dogadja kad je baterija pri kraju.U svakom slucaju,restart telefona resava problem.

@Bokaco,koji sw sad koristis?

Poslednja izmena:
@psaras
Sada koristim ruski58 koji moram priznati da za sad odlicno radi. Pre toga sam stavio 52 ruski, al nista nije novo u odnosu na 48. Tj, spori su oba, i nemaju saltanje slika u full-u i sl. Dobra strana ovog rusa je sto nema google, a losa sto moras internet profile sam namestiti. U svakom slucaju, menjao sam firmware,zato sto se na nemackom firmweru telefon poceo sam od sebe gasiti pa samo tako.
Pozdrav

P.S.
Mene gornji deo tastature skroz podseca na kocku iz hellraisera!
:)

Poslednja izmena:
Jel' zna neko zbog cega telefon nece da mi pusti neke video fajlove koje sam primio blututom? Cak ni onaj Star W koji sam vec imao u telefonu. Kada ga vratim on kaze "cannot proces media". Jel' imao neko slican problem?

@ Babic: prati sta se desava pa mi reci ima li resenja... Pozdrav!

Meni ponekad izbaci poruku "Memory is low.Please close some applications".Ima li neko slican problem i eventualno resenje?Dosta puta se desi da nista sem poruka nije aktivirano,a on izbaci tu poruku.

Meni za sada v58 nemacki EXTRA radi, i prosto je neverovatno koliko je brzi od v48.
U v48 kada listas slike treba dosta vremena da predje na sledecu sliku, a u v58 je to momentalno.
Radio sam JBenchmark testove za sve tri verzije ROM-ova i evo rezultata da isprate ovu tvrdnju.

verzija / jbench1 / jbench2
v31 / ~2000 / ~150
v48 / ~2000 / ~150
v58 / ~2700 / ~150

Poslednja izmena:
@djwibe da li si resio Failed to capture problem???
:wave:

Nazad
Vrh Dno