Šta je novo?

Molim za pomoc 64 bit memorija?

nevalja

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2007
Poena
301
Evo moje pitanje imam dve memorije Kingston po 512 mb u everestu mi kaze da je memory type (ddr sdram) a memory speed pc3200 (200 mhz) a module with 64 bit kad namestim rad u dual rezimu pise mi da je 128 bit.Mene interesuje kakva je ovo moja memorija,da li su sve memorije 64 bit-a i da li je ova brzina od 200 mhz Ok s obzirom da sam ja na starom kompijuteru imao memoriju brzine 400 mhz? Inace ploca je K8N-sli. Unapred hvala

Sve je to sasvim OK, ne sekiraj se uopste.

Evo moje pitanje imam dve memorije Kingston po 512 mb u everestu mi kaze da je memory type (ddr sdram) a memory speed pc3200 (200 mhz) a module with 64 bit kad namestim rad u dual rezimu pise mi da je 128 bit.Mene interesuje kakva je ovo moja memorija,da li su sve memorije 64 bit-a i da li je ova brzina od 200 mhz Ok s obzirom da sam ja na starom kompijuteru imao memoriju brzine 400 mhz? Inace ploca je K8N-sli. Unapred hvala

Samo se opusti normalno je da kad mem radi u duall chanel-u pise 128 bit, a za single chanel 64 bit. To sto u Everestu pise 200Mhz to ti stvari znaci 400Mhz realno. To je ono sto memorija moze a na koliko kod tebe radi to je vec nesto drugo. Pokreni cpu-z i vidi na koliko ti memorija trenutno radi i nemoj se iznenaditi ako ti radi na manje nego sto moze npr. 133(266),166(333) itd. Sve to moze lepo da se podesi u biosu.

Pozdrav.

DDR znaci Double Data Rate, znaci ako memorija radi na 200MHz, podaci se prenose efektivnom brzinom od 400MHz. Dual Channel znaci da se podaci prenose preko dva kanala sirine 64bita, sto znaci ukupno 128bita!

Da, brzina je OK! Samo bi mogao da u BIOS-u namesti Command rate na 1T!

Vrh Dno