Šta je novo?

Ixus - i daa ili nee?

Učlanjen(a)
18.04.2007
Poena
301
Hitno mi treba par saveta koji aparat da kupim...75 ica me je privukla zbog fiz izgleda dimenzija,3inch nabudzenog displeja i ostalih gluposti,ali ste ih ukopali sta imam slicno...cena kvalitet i sl?HvL

Ako ti je samo debljina bitna uzmi SONY T 😉

Ako aparat kupujesh zbog izgleda, shta nas pitash, imash slike svih aparata po netu...

Ako hocesh najbolji aparat u klasi, onda Fuji F31fd..

Poslednja izmena:
Ne valja, uzmi lepo shta ti svi savetuju f31fd ne izmishljaj toplu vodu 😉

Ok,ajd onda ovako...sta je najbolje do 300eur i ima onaj neki olimpus sto ide pod vodu mju 70 valjda...valja li on k...hvalaaaaa

Svaki ide pod vodu. Pitanje je samo sta posle. Ne moze to da ide pod vodu, nemoj da si naivan. To je samo u fazonu ako padnu tri kapi kise na njega, pa postoji sansa da se mozda eventualno nece pokvariti.

Moj savet ti je fuji f31fd. Ako bas nikako neces njega, vidi ixus 850is, ili 900ti, ili mozda lumix tz3 koga izgleda jos uvek nigde nema kod nas i ako ga reklamiraju.

Svaki ide pod vodu. Pitanje je samo sta posle. Ne moze to da ide pod vodu, nemoj da si naivan. To je samo u fazonu ako padnu tri kapi kise na njega, pa postoji sansa da se mozda eventualno nece pokvariti.

Moj savet ti je fuji f31fd. Ako bas nikako neces njega, vidi ixus 850is, ili 900ti, ili mozda lumix tz3 koga izgleda jos uvek nigde nema kod nas i ako ga reklamiraju.

Imaju model koji ide do 5 m pod vodu bez dodatnog kucista.

Taj F31fd kao i F30 vaze za mozda najbolje aparate u toj klasi tako da ne bi trebalo eksperimentisati sa necim sto su drugi vec probali i ocenili.

Na ovoj strani imas opise http://www.dpreview.com/ testove, primere pa se mozda i sam uveris.

Evo ti ocena i na jos jednom sajtu. http://www.neocamera.com/guide_camera_models_ultracompact.html
Olympusa nema ni u Good kategoriji.

Sto bi rekli, jel hoces da je lep i roni ili da slika 🙂

Ako nisi foto geek - ixus nema greske! Ja imam ixus 40 - mega prezadovoljan! Shetam ga vec 2 godine, nikad bolji aparat. Slike - dnevne - nocne - bruka. Video snimci - ko sa kamere! Nikad bolji video mod - 640x480 30fps neograniceno. Izgleda prelepo, mali je praktican, a slike su mu strava. E da - auto sve... Mislim ono - uperish i slikas. E sad, ako volis geek-ovanje tipa expozicija, svetla, otvor blende, podeshavanje trt-mrt loodila - onda juri nesto drugo. Ixus je za obicne - sve na auto - usere zakon..

Ti izgleda nisi video ni drugi aparat, a ni kameru 😀😀

I da, to je licno ON 😉 u njegovom nadobudnom "JA video sve" vi nemate pojma - zaludni uber geek fazon 😀 😀..

E pa videh par digitalaca u toj klasi (sony, fuji, canon drugi modeli itd) kod razlitih ortaka, i bash sam uporedjivao. I zipa sad - razlike su akademske. Cak burazer od strica, ono debeljko sa aparatom od pola tone, i objektivima od milijun evra, uber foto geek - ima bash neki fuji. I stvarno su fotke extra, ali zipa sad i ovo - neda to nije sad neka WOW razlika - nego neke nijanse koje samo zaludno i zaludjeno geek oko uocava 😉. Obican user - ma kakvi - sta ga stelash pola godine, kad je sve manje vishe isto. A neki onako obicni useri, ali malko vece picajzle (znam ih par) neke bitnije fotke ionako teraju kroz photo shop pa na kraju ga dostelaju sta im smeta. Naravno - podrazumeva se da su fotke u istoj rezoluciji. Josh kad odneses da ti razviju fotke - tek tad svaka razlika prestaje. Mislim podvlacim sta sam rekao: OBICAN user, koji fura iskljucivo sve na AUTO, ono - uperis i slikas i gotovo - ixus zakon! Ko hoce da se uclanjuje u foto sekciju "mladi proka foto pronalazac" i da ga shtela do smrti, sa milijun opcija, taj neka zaobidje ixus. Ustvari nek ga pazari, cisto da vidi ono "shtelovanje ludom radovanje" 😉, tj. i da na auto ispadaju sasvim pristojne fotke 😀..

Sto se tice video moda, imam sony mini dv - naravno da mini dvd ima vishe opcija (malko vecu rezoluciju - neznatno - night mode koji je njesra i onako - shatro shake stabilizaciju - i najveca prednost - opticki zum koji radi u toku snimanja) ali ixus stvarno za ono brzo ti treba nesto da snimish, i na gabarit, extra odradjuje svoj posao, za malo po ko mini dv - i zipa sad ovo za kraj 😉 - ma sta ti rekao, i kojim god se podatkom frljao (optika mc2 trt gradijent fuji broj zaposlenih, senzor itd..) moj sledeci aparat ce biti iskljucivo ixus, samo sa vishe megapiksela, jer je, mali, praktican, lep, izdrzljiv, pouzdan, strava video i fotke, ne smara sa opcijama, ma savrsenstvo :d..

Poslednja izmena:

He he he - sad ste me ubacili u mashinu :d. Da ne bi dalje geek-ovali, evo samo da iskopam vremena, uploadovacu negde snimke sa ixusa 40 (mnogo su bolji video snimci nego sa ranije generacije ixusa), i snimak sa sony mini dv-a pa sami procenite o cemu pricam, razlika postoji svakako, al vi procenite dal je to bash "ovakva :lupko:" joj razl'ke drasticne hebote 😉, ili se moze reci da su priblizno tu negde.. Secam se neko je hvalio canona s1 kako ima video-mod skoro pa ko mini dv - i to je bash potvrdio gore pomenuti uber ja znam sve geek 😉. E pa u taj ixus 40 su zbudzili isti video mod kao i u s1. Aj ti si maher, to mozes i da izguglash negde ko od shale 😉..

Poslednja izmena:
Haludza, kad bi hteo da ti odgovorim, ne znam odakle bih pocheo. Prvo bi trebao da ti dam linkove ka osnovnim informacijama o fotoaparatima i kamerama, pa za jedno mesec dana kad to sve ischitash, da nastavimu prichu 🙂 Ti samo pretpostavljash kako to sve funkcionishe, ali si bez blama izvukao zakljuchke 🙂 Ne razumem ni ovu prichu o geekovima. Znachi ti si geek za posao u koji se razumesh, ili je geek onaj vozach autobusa jer je dobar u tome ? 😀

Zato ti savetujem da odustanesh od ovog threada, jer cesh se josh vishe zakopati 🙂

Poslednja izmena:
🙂 Ako ne kupis F31D lud si. Koristio sam F30 mesec dana, pozajmljen i sada placem svaki dan kad se mucim sa mojim a510. Takodje, bar soma fotografija sam slikao sa IXUS40... uostalom sto neko rece "ne izmisljaj toplu vodu" pogledaj testove na netu.

Nazad
Vrh Dno