Šta je novo?

Naruciti graficku

BuNnY_nIsH

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
630
Imam jednog prijatelja u Kandadi koji bi mozda hteo da mi ucini da mu posaljem pare da mi kupi neku 8800gts ili sl. pa se pitam da li tu postoji neka fora zbog koje ne bi trebalo to da radim, tj. da li kako kod telefona postoje neki kodovi ili je na neki nacin ta kartica predvidjena za Canadsko trziste, ili bi i ovde radilipotpuno isto....Inace cene su generalno manje, pa ako sam lepo video i ako ne postoji neki njihov skriveni pdv, 8800gts sa 640mb izadje oko 330e (+ troskovi puta, postarina i te fore...)????

P.S. ne racunajuci to sto mogu da du*am za garanciju....

Ne, nece biti nikakvih problema... Samo ces malko teze da ostvaris garanciju!

Raspitaj se dobro kako to prelazi preko carine, jer se bojim da tu moze ispasti gomila dodatnih troskova i problema.

Graficka ce da radi kao zmaj, i mislim da je cena bas povoljna.

ma uzmi ako mozes (i naravno ako ti zaista treba takva neka zver) inace ako ti to ide preko prijatelja, u teoriji imas i garanciju, ako karticu vratis istim putem🙂 ono ako rikne posle mesec dana,..ipak je glupo za mesec dana bacati toliko novca

Pazi nece te izatji puno jeftinije, meni je sestra iz USA poslala bila XFX 6800XT i napisala je da je vrednost paketa 90$ s' obzirom da je bilo do skoro da se za pakete ispod 100$ ne placa porez i carina, ali sam platio i porez i carinu u vrednosti od 3000 i nesto dinara tako da ti na tu 8800GTS cena koju on plati, plus oko 20$ poshiljka plus carina i porez nece ti se isplatiti ili ce izatji nesto mozda malo jeftinije nego da ovde kupis istu karticu.

Kupi je smo u slucaju da neko moze da ti je donese, postom da je salje to nikako!! ocarinice ti kartu sa 28% na njenu vrednost po carinskim knjigama koja moze da bude i 500e kod njih kolko je kostala kad se pojavila to je sigurno tacno samo nisam siguran za 28% ali je sigurno preko 18%, meni je rodjak poslao celu masinu u delovima iz Cikga po njegovim roditeljima na carini nisu otvarali sve torbe sem jedne a u njoj je bila x1900xt samo sto se pojavila carina je kartu racunala 700e na to je trabao da se plati taj porez i carina sreca pa je bila raspakovana i sa nekim laznim racunima kao da je kupljena polovna pa je placeno samo 100$ inace da su nasli ostale komponente vrednost svega sto je doneto je bila oko 2000$ neznam cime bi plati carinu nego je bila neka guzva a oni stariji ljudi pa su ih pustili bez otvaranj ostlih torbi.
Ako neko ima da ti donese kad dolazi ovamo neka je donese raspakovanu bez kutije pa i ako budu pravili pitanje neka se vadi na to da je koriscena kupljena polovna a i neki fals racun bi dobro doso, to nemogu da prover a i suvise je sitna stvar u pitanju da bi se tolko cimali imaju na carini i pametnija posla, nebi ni ja platio nista za x1900xt nego bila neka kosacica u toj istoj torbi i jos neke zaebancije koje podlezu carini pa nije moglo da prodje bas tako bez icega ali to je tako na granicnim prelazima ili aerodromu u posti sve ide regulrno nema gledanja kroz prste a i postarina nije bas mala tako da se nikako neispalti bilo kako da narucujes.
Carina aerodrom beograd:011-3195727

Upravo ako bi ti neko doneo samu karticu onda uredu realno da ti salje nikako se ne isplati, ja sam moju dobio na poklon tako da mi tih 3000din za novu karticu nije izaslo puno 🙂

Samo jedno pitanje, ako je neko donosi na ruke onda nema poreza i tih gluposti????

Ja sam uzeo proshle godine u maju 7600GT na neweggu.Znaci fora je da se porez ne placa ako narucujesh online i ako nisi u istoj saveznoj drzavi gde je i taj on line prodavac.Ja sam narucio na neweggu koji je u kaliforniji a karta je ishla na floridu.😛
Ali mislim da ovo u kanadi ne vazi, mislim da se tamo taksa placa u svakom slucaju.

Samo jedno pitanje, ako je neko donosi na ruke onda nema poreza i tih gluposti????
Ima procitaj sta sam ti napisao lepo i na tenane pokusao sam da budem sto jasniji aj da ti prevedem, ako ti neko donosi taj neko razgovara sa carinikom o tome sto donosi ako ga uopste nesto budu pitali sto znaci ako ti donese kartu bez kutije moze da kaze da je karta polovna, koriscena, poslao ti rodjak iz njegovog kompa sebi kupio novu ili tako nesto najbolje je da naprave fals racun kao da je polovna i da je placena 90$ jer na tu cifru se neplaca porez i carina a ako je polovna onda ima logike da tolko kosta to sto se vidi da je nova nosta neznaci ako imas racun oni na osnovu tog racuna naplacuju caruinu a po nekad mogu da rade i po svojoj volji kod nas je sve moguce:wall:
Ubuduce ako vec nesto pitas citaj sta ti je odgovoreno lepo sam ti sve objasnio, dao sam ti i broj telefona carina na aerodromu oni ce ti dati jos bolje informacije😉

ocarinice ti kartu sa 28% na njenu vrednost po carinskim knjigama koja moze da bude i 500e kod njih kolko je kostala kad se pojavila to je sigurno tacno samo nisam siguran za 28% ali je sigurno preko 18%
Beše priča:
- računa se carina 10% na tehničku robu prema računu (plus transportni troškovi) ili prema njihovim katalozima (jasno da ova vrsta robe nema realnu cenu u katalozima jer stalno pojeftinjuje, osim ako se naleti na hakera-carinika)
- na rezultat se obračuna PDV od 18%.

Ako se ide preko špeditera (angažovanje 50-100e valjda) onda se carini prema posebnim carinskim stopama za tu vrstu robe (on popuni formulare za uvoz), verovatno 1% ili 5% na grafičke karte, samo što se ne isplati na sitno zbog cene špeditera. PDV se takođe plaća.

Mislim cela ova prica me podseca na onu izreku "u Solunu dinar somun, al do Soluna sto somuna"! Kartica bi te kostala minimum 330e a mozda i daleko vise ako te zakolju na carini. A da nepominjem sto od garancije nemas nista. Ovde kod nas mozes da nadjes 8800GTS 320mb za oko 300e i 3 godine garancije. A da napomenem da 8800GTS 320mb je tek 2-3% sporija od 8800GTS 640mb i to tek u visokim rezolucijama, koje ti verovatno nikada neces ni da koristis u igrama, ukoliko posedujes neki TFT monitor.

Mislim cela ova prica me podseca na onu izreku "u Solunu dinar somun, al do Soluna sto somuna"! Kartica bi te kostala minimum 330e a mozda i daleko vise ako te zakolju na carini. A da nepominjem sto od garancije nemas nista. Ovde kod nas mozes da nadjes 8800GTS 320mb za oko 300e i 3 godine garancije. A da napomenem da 8800GTS 320mb je tek 2-3% sporija od 8800GTS 640mb i to tek u visokim rezolucijama, koje ti verovatno nikada neces ni da koristis u igrama, ukoliko posedujes neki TFT monitor.

Mozda cu malo da skrenem temu ali bih da pitam nesto vezano za ovaj odgovor.
Imam tft 19" i stvarno bih uzeo jednu gts 320 mb, ali mi je velika dilema da li dodavati jos za 640 mb? igre bi igrao najvishe u 1280x1024, a negde sam ranije citao da nedostatak memorije (320mb), moze biti problem za novije igre.....??????

Poslednja izmena:
Mozda cu malo da skrenem temu ali bih da pitam nesto vezano za ovaj odgovor.
Imam tft 19" i stvarno bih uzeo jednu gts 320 mb, ali mi je velika dilema da li dodavati jos za 640 mb? igre bi igrao najvishe u 1280x1024, a negde sam ranije citao da nedostatak memorije (320mb), moze biti problem za novije igre.....??????
Za tu rezoluciju je sasvim dovoljno 320mb u to sam siguran:wave:

Za tu rezoluciju je sasvim dovoljno 320mb u to sam siguran:wave:

Mozda cu da zvucim kao *****, znachi, vishe memorije je bitno za vece rez.? ja bih obavezno isao sa 2gb rama, da li bi to malo nadoknadilo manjak memorije na kartici?

Mozda cu da zvucim kao *****, znachi, vishe memorije je bitno za vece rez.? ja bih obavezno isao sa 2gb rama, da li bi to malo nadoknadilo manjak memorije na kartici?

Hm, ne znam, malo sam gledao inostr. forume i spekulisu da ce Crysis na 8800GTS jedva ici u 1280x1024 u LOW.

Hm, ne znam, malo sam gledao inostr. forume i spekulisu da ce Crysis na 8800GTS jedva ici u 1280x1024 u LOW.
To je sve nagadjanje ali licno verujam da ce za komotno igranje Crysisa trebati naka 9800gtx i da ce se igra pojaviti koji mesec pre nego sto se bude pojavila ta nova generacija karata, kako bi inace prodali tu novu kartu ako nema realne potrebe za njom a to ce po mojoj proceni biti negde pred novu godinu oktobra novembra otprilike, ali se iskreno nadam da gresim voleo bi da je vidim pre😛
@BuNnY_nIsH
2gb obavezno zbog viste i ugonog igranja u xp mada je i to malo 4gb je po meni idealno sto se tice svega i svih ptreba za narednih 2-3godine.

Poslednja izmena:
@BuNnY_nIsH
2gb obavezno zbog viste i ugonog igranja u xp mada je i to malo 4gb je po meni idealno sto se tice svega i svih ptreba za narednih 2-3godine.

Uhh, mislim znam da ne treba stedeti ali 4 gb......pa to je samo 350e za memoriju 🙁

Mislim, iskreno najmanje bi mi bilo zao da puknem kintu na memoriju, graf i procesor.....ali mislim da bi me ta naka konfig izashla puuuuunooooooooo....

Mislim, iskreno najmanje bi mi bilo zao da puknem kintu na memoriju, graf i procesor.....ali mislim da bi me ta naka konfig izashla puuuuunooooooooo....
Svako prema svojim mogucnostima ja imam 2gb stalker u xp redi dobro u vist secka zbog memorije odatle i moj zakljucajk da ce 4gb resiti problem:wave:

Da bi iskoristio 4GB rama moras instalirati 64-bitni operativni sistem, inace, bacene pare.

Ako vec imas 2GB rama, nista ti ne brini, to je i vise nego doboljno za 99.9% danasnjih igara, a i bice sigurno tako jos neko duze vreme. Uzmi ti lepo ovu 8800GTS 320mb za oko 300e i uzivaj, terace ona crysis bez problema videces. Pusti te price moci ce da se tera samo na 8900GTX, pa ko je lud da pusti u prodaju igru koju ce moci da pristojno vozi samo 0.1% ljudi u svetu!?

Ako vec imas 2GB rama, nista ti ne brini, to je i vise nego doboljno za 99.9% danasnjih igara, a i bice sigurno tako jos neko duze vreme. Uzmi ti lepo ovu 8800GTS 320mb za oko 300e i uzivaj, terace ona crysis bez problema videces. Pusti te price moci ce da se tera samo na 8900GTX, pa ko je lud da pusti u prodaju igru koju ce moci da pristojno vozi samo 0.1% ljudi u svetu!?
Zato ja i kazem da to nece skoro da se pojavi, mislim da 8800gtx nece biti dovoljna za igranje sa max podeavanjima, 2gb rama su pod xp dovoljni, pod vistom mene licno nervira povremeno seckanje zbog memorija i drljne harda koji pokusava da nadoknadi nedostatak rama, kad budem morao da predjen na vistu:wall: dodacu jos 2gb memorije.

"Da bi iskoristio 4GB rama moras instalirati 64-bitni operativni sistem, inace, bacene pare"
Zanima me dali jos neko moze da potvrdi da je ovo tacno, ja nemam iskustva sa tim i neverujem u sve sto procitam, nisam zeleo nikog da uvredim ali ovde stvarno moze svasta da se procita ljudi pricaju o svemu i svacemu o hardveru koji nemaju u racunaru niti su ikad imali prilike licno da vide koko nesto radi, prenoseci neke informacije sa neta plasiraju ci te informacije kao neko njihovo iskustvo sto je najcesce netacno ili delimicno tacno, dobra vecina njih nema ni pojma sta je rekla niti sta ustvari znaci to sto prenosi sa nekog saita, da skrati ima mnogo onih koji se proseravaju pa sam malo skeptican:trust:

XP ne vidi 4GB rama,samo 2.8Gb max,vista vidi sve.
@bunny_nish nisu sve viste 64-bitne,ima ih i 32-bitnih 🙂

@*******i u pravu je deksi,nemojte da patite i dizete galamu oko tog Crysisa,ima bre on da radi i na mnogo slabijim grafickim kartama od 8800GTS-a,ili ce izaci sledece godine,posto ne verujem da je nVidija luda da pravi 9xxx seriju a nisu ni komplet 8xxx seriju predstavili,optimizovace oni igru prema sadasnjim grafickim kartama,a ne da proizvodjaci graf. karti optimizuju kartice prema jednoj igri.

XP ne vidi 4GB rama,samo 2.8Gb max,vista vidi sve.
@bunny_nish nisu sve viste 64-bitne,ima ih i 32-bitnih 🙂

@*******i u pravu je deksi,nemojte da patite i dizete galamu oko tog Crysisa,ima bre on da radi i na mnogo slabijim grafickim kartama od 8800GTS-a,ili ce izaci sledece godine,posto ne verujem da je nVidija luda da pravi 9xxx seriju a nisu ni komplet 8xxx seriju predstavili,optimizovace oni igru prema sadasnjim grafickim kartama,a ne da proizvodjaci graf. karti optimizuju kartice prema jednoj igri.
To sto kazes ima logike mada videcemo industrija zabave je cudo ko zna sta sve moze da im padne na pamet, licno verujem da Crysis nece dobro raditi ni na Atiju ni na Nvidi sa max podesavanjima preko 30fps u proseku, uz degradirnje grafike i danas sve radi cak i na nekoj 5200 karti a kamoli 8600 mislim da se razumemo ali cemu takvo igranje? glupo je igrati stalker recimo a da pritom igra izgleda kao HL1 i Quake2 a grafika u stalkeru moze da se izdegradira do te mere, to ce isto uraditi i sa Crysisom ali posle svih onih demoa koje sam odgledao nepada mi napamet da degradiram grafiku pa makar kupio jos jednu 8800:wall:

Nazad
Vrh Dno