Šta je novo?

k-lite mega codec pack uzasan problem, poludecju pomagajte

M!ST!CX

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD TR2 2920X @4.3GHz Full Custom Watercooling
Matična ploča
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
GPU
Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Storage
Samsung M.2 NVMe 950 PRO 512GB + GIGABYTE M.2 NVMe 512GB + Samsung SSD 850 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + QNAP TS-431P2 @ 12TB
Zvuk
Logitech Z-5500 Digital
PSU
EVGA SuperNOVA G2 850W
Kućište
NZXT H9 Flow
Monitor
27" 27GP850 Nano IPS 180Hz + 27" LG 4K UK650-W + 27" ACER V276HL
Miš & tastatura
Corsair K70 MK.2 & Razer Lancehead Tournament Edition @ Razer Gigantus
Ostale periferije
Razer Nari 7.1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A34 5G
Pametni uređaji
Samsung Galaxy watch 3 45mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
K-lite mega codec pack koristim vecj jako dugo i nikada nisam imao problema sa njim sve do sad. Posto povremeno imam obicaj da proveravam da li se pojavila nova verzija doticnog programai tako kao po obicaju odem ja na site i vidim da se pojavila nova verzija programa 1.70. Skinem je ja i preinstaliram preko starije verzije 1.67 i od tada pocinje moja agonija. Koji god format pustio prvo u desnom uglu monitora pocinje da "kao" treperi prvih par frejmova filma i onda pocne da ucitava i to traje prilicno dugo(10sec)[dugo u odnosu na to da je pre za max 3sekunde pustao bilo koji format],a posle nedelju dana prestane da radi quick time codec kao i wmv.Radio sam kompletan reinstal programa,cistio registry,junk fileove i opet ista pojava posle instalacije.
Ako je neko imao slican problem ili zna kako da se resi ovo sr%&* ,pomazi coveku:)
Hvala unapred

Poslednja izmena:
Najbolje resenje je da preinstalira ceo sistem, sve ostalo je problematicno.
Iz nekog mog iskustva najbolje je na sveze instaliran sistem, instalirati codece koji provereno lepo rade i nista ne dodavati jer tu obicno nastaje problem, jedino sistem restore moze da pomogne u tvojoj situacuji (100 % uspeva)

los trip ako si sa verzije 1.67 reinstalirao 1.70 to se nikad ne radi.
Obicno se stara verzija obrise do nule pa tek onda nova.
Imao sam tih problema i sad nediram boli me sto ima nova verzija ;)

los trip ako si sa verzije 1.67 reinstalirao 1.70 to se nikad ne radi.
Obicno se stara verzija obrise do nule pa tek onda nova.
Imao sam tih problema i sad nediram boli me sto ima nova verzija ;)
Da ali stvar je u tome sto sam to pre radio i sve je funcionisalo u najboljem redu,na svaka 2 meseca prodverim da li je izasla nova verzija ,preinstaliram je i sve je radilo super,verovatno mi je win prso pa se zato desava,ovih dana mora da padne format:c:(

izasle su novije verzije:
2.01 K-Lite Mega Codec Pack
3.01 K-Lite Codec Pack

mozda, ali mozda pomogne, da uklonis 1.7, instaliras 1.67, uklonis 1.67, i onda ocistis registry, pa instaliras 1.7. A u svakom slucaju mozes skinuti FFDshow koji dobijas u sklopu Klite i instaliras ga zasebno, tako i quicktime alternative, a za wmv, moze i sa WMV9 codec-om sa microsoftovog sajta. Inace svaki put kad instaliras neki novi codec, on preuzme prioritet (ako ne podesis suprotno) nad odredjenim codec-om video file-a. Ali u svakom slucaju mozes koristiti neki od video player-a koji u sebi vec imaju dosta codec-a, kao The KMPlayer ili VLC ili GOM player. Poslednja dva ne podrzavaju bas najbolje titlove za divx.

mozda, ali mozda pomogne, da uklonis 1.7, instaliras 1.67, uklonis 1.67, i onda ocistis registry, .
pa instaliras najnoviju verziju i ona ima moucnost da detektuje i obrise pretodne [instalirane] kodeke, //u principu uvek radi prvo uninstall
i ne znam cime se bavis ali mega mislim da ti nije potreban jer iako su to sve lepo upakovali ipak toliko kodeka na jednom mestu nicht gut. imas standard i lite verziju.
Najbolje resenje je da preinstalira ceo sistem, sve ostalo je problematicno.
najbolje jeste ali koliko je to muke posle da se sva setovanja vrate.
pokusaj prvo sve ostalo, nabavi neki program za ciscenje kao sto je ace utilities bio je nekada najbolji u svojoj kategoriji ne znam sad..
i ponovo instaliraj playere koje imas, bolje nakon nove instalacije kodeka.
i da ne zaboravim, ima nekih kodeka koji su i dalje problematicni, ne znam sad napamet, pitaj gugla, mislim da je morgan multimedia i jos neki..

Poslednja izmena:
U svakom slucaju odlucio sam da problem resim format:c-om,samo da se nakanim da ga uradim,posto mi je sistem u blagom haosu i potrebno mu je osvezenje.
Hvala svima na savetima;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno