Šta je novo?

Posle Ghosta dobijem "NTLDR is Missing" na WinXP

I_L_I_J_A

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
660
Upgradeova sam sa 12GB hard na notebooku na 30GB hard (oba Fat32)
Uradio ghost sa diska na disk i dobio poruku kada sistem treba da se bootuje:

NTLDR is missing
press any key to restart

sta da radim? :wall:

Da li imas particije?Ako imas, probaj da se setis da li je particija koju si clonirao bila primary ili logical pa tako namesti i ovu novu na koju zelis da instaliras sistem.Takodje proveri da li je particija za sistem postavljena na ACTIVE. Nisam siguran za sve ovo a cini mi se da sam i ja imao slican problem i da sam ga ovako resi😵pet kazem,nista ne tvrdim ali mi se ovako nesto mota po glavi.pozz

A da probas repair sa Windows XP CD-om?

Nasao sam resenje - prvo dosta mi je pomogao sajt:
http://ntldrismissing.com
odakle se skine boot disketa sa 10verijanti kojima se podigne Win i zaobidje NTLDR is Missing problem i udje u Win ali i pored svih ponudjenih i isprobanih varijanti nisam uspeo da udjem u Win bez diskete dok nisam otisao u partition magic i preko njega razvukao jedinu particiju na max (pre toga je bilo 6mb nealocirano na kraju diska)

To je to sada sve radi super
problem

Ntldr

Imao sam jednom NTLD missing, i resio sam ga kopiranjem NTLDR iz i386 CD-a u root.

Posle toga uradis FIXMBR za svaki slucaj.

Poslednja izmena:
I_L_I_J_A je napisao(la):
nisam uspeo da udjem u Win bez diskete dok nisam otisao u partition magic i preko njega razvukao jedinu particiju na max (pre toga je bilo 6mb nealocirano na kraju diska)

To je to sada sve radi super
problem
Mislim da ovo nije uticalo na resenje, unallocated space postoji na svakom hardu. I ne smeta.

Nasao sam resenje - prvo dosta mi je pomogao sajt:
http://ntldrismissing.com

Ne verujem! Izgleda da svaka brljotina u Win-u ima poseban sajt koji govori o istoj 🙂

Mislim da bi fixboot i adboot takodje resili problem. SAmo je potrebno iz recovery konzole pokrenuti doticne komande i sistem ce sam pretraziti disk u potrazi za instalacijama i updateovati NT Loader (NTLDR) tako da ovaj ucitava sistem koji ste odabrali.

Poslednja izmena:
jok fixboot sam probao ranije i nista! kao i razna druga net nadjena resenja u recovery konzoli

Razumem da SAM fixmbr nije pomogao, ali da nije mozda neki od tih programa uradio kopiranje NTLDR-a?

Evo i mene u klub "Ntldr is missing". Htedoh da upgradujem Xp na Vistu. Pre toga sam uradio image I particije. Negde na sredini upgrade, nesto je poslo naopako. Nakon restarta Windows je lepo hteo da uradi restore windows Xp. E, tu sam poceo da se pravim pametan, prekinem ga i uradim vracanje pomenutog ghosta. Nakon restarta, uclanio sam se u gornji klub. Nakon toga je pao format c: i ajd Jovo nanovo. 🙁

... Htedoh da upgradujem Xp na Vistu. Pre toga sam uradio image I particije. Negde na sredini upgrade, nesto je poslo naopako. Nakon restarta Windows je lepo hteo da uradi restore windows Xp. E, tu sam poceo da se pravim pametan, prekinem ga i uradim vracanje pomenutog ghosta. Nakon restarta, uclanio sam se u gornji klub. Nakon toga je pao format c: i ajd Jovo nanovo. 🙁

🙂 To sam i ja uradio, doduse nesto ranije. Stim sto sam to i ponovio jos jednom, za razliku od tebe :d
I tek onda sam zakljucio da je daleko jednostavnije, ako ne i jedino moguce, staviti prvo XP pa Vistu.

Nazad
Vrh Dno