Šta je novo?

K33n3z mod [dial up beware]

M!ST!CX

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD TR2 2920X @4.3GHz Full Custom Watercooling
Matična ploča
ASUS X399 ROG ZENITH EXTREME
RAM
32GB DDR4 CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 3000MHz
GPU
Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition
Storage
Samsung M.2 NVMe 950 PRO 512GB + GIGABYTE M.2 NVMe 512GB + Samsung SSD 850 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + QNAP TS-431P2 @ 12TB
Zvuk
Logitech Z-5500 Digital
PSU
EVGA SuperNOVA G2 850W
Kućište
NZXT H9 Flow
Monitor
27" 27GP850 Nano IPS 180Hz + 27" LG 4K UK650-W + 27" ACER V276HL
Miš & tastatura
Corsair K70 MK.2 & Razer Lancehead Tournament Edition @ Razer Gigantus
Ostale periferije
Razer Nari 7.1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A34 5G
Pametni uređaji
Samsung Galaxy watch 3 45mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Evo, nakon par meseci teranja sebe da vise modujem kucjiste uspeo sam, naterao sam se😀. Mod je 95% gotov ostalo je jos samo par finesa, tako da mi ne zameri te zbog toga.
Prvo sam uklonio pop nitne koje drze nosace hard diskova kako bi ih rotirao za 90°.

Nakon toga je sledilo busenje rupe na prednem panelu kako bih stavio 12cm fan koji bi imao funciju hladjenja hardova,logicno.
busenje je radjeno ubodnom testerom.

Poslednja izmena:

Na red je doslo popunjavanje rupa fiber gitom

kada se git osusio izbusio sam rupe za srafove koji cje drzati fan i uradio probno montiranje prednjeg dela.

sledi jos slika kako izgleda montiran:

Na red je doslo secjenje providne stranice,posto mi se nije svideo onaj metal u obliku slova X.

i posle secjenja i smirglanja i turpijanja ovako:

Poslednja izmena:
Smirglanje gitovanih rupa kao i ostalih delova i priprema za farbanje.

Pre farbanja ostalo je samo da pop nitnama spojim nosace za hard diskove.

Kucjiste sam farbao u crnu boju,tj crno sam farbao samo prednji deo dok je ostatak bio samo prefarban,zato sto je bio previse izgreban.Posle farbanja izgledalo je ovako:

Sacekao sam 24h da da plastika potpuno upije farbu i usledilo je zavrsno sklapanje.
Evo kako sada izgleda kucjiste kada je sve ubaceno unutra:

preko prednje 12ice sam kao filter stavio platno kojim se oblazu zvucnici, i to izgleda ovako.

@emaniac jeste, bas taj

Poslednja izmena:

Kao sto rekoh ostaje mi jos da pronadjem i kupim tastere za paljenje kompa i da zamenim ono parce plexiglasa sa 3mm parcetom klirita i to onda u principu bilo to.
Kritike saveti i ostali komentari su naravno dobrodosli.
Ono najbitnije je da je prevashodna svrha ovog moda mogucjnost stavljanja 2 x 8800GTS,posto to inace ne bi bilo mogucje zbog hardova.
Ovih dana cju postaviti slike sa karticama do tad....

Koga zanimam kako izgleda radionica evo par slika pa nek pogleda
http://www.misticx-m3dia.com/ftp/radionica/

Poslednja izmena:
Sorry zbog upadanja...pomerio sam moj post na kraj...
Veoma solidno, samo moj ti je savet da obavezno stavis neku mrezicu ili grill preko tog ventilatora, u smislu mehanicke zastite.
A fiber, jel' to onaj BodyFiber-polyester filler iz farbara, sto se prodaje u zeleno-belim konzervicama od 250grama, sa tubicom hardenera ?
Hvala, procitao sam odgovor.

Jos jednom, vrlo lepo!

Poslednja izmena:
Lepo urađeno. Sviđa mi se ovo
platno kojim se oblazu zvudnici

Reci mi gde si njega uspeo da nađeš?? Tj jel ima to negde da se kupili ili si sekao sa nekih starih kutija??

Lepo urađeno. Sviđa mi se ovo

Reci mi gde si njega uspeo da nađeš?? Tj jel ima to negde da se kupili ili si sekao sa nekih starih kutija??
To mi je cjale dao,posto mu je u nekoj kesi ostalo jos kad je on pravio kutije za zvucnike.Ali pitacju ga pa cju ti javiti na PM😉

Ime kucishta je glupo 🙂

I daj sredi te tastere i uv neonke, nemoj da si mrcina 🙂

Zaboravih da dodam ono bitno a to je:
Ovim putem se zahvaljujem drugu/useru sT4Lj|n-u na obezbedjenom kucjistu za mod😉
Hvala!Poz:wave:

Lepo si to uradio Mare.Svaka cast znam koliko si zeleo to da uradis i eto trud se isplatio i uspeo si.Puno srece u daljim radovima.Pozz

Gde kod nas moze da se nadju tasteri koji bi mogli da posluze za paljenje i gasenje racunara?
BG Electronics nema nista a Japan Electronic ima ali jako siromasan izbor ,gde bih jos mogao da pogledam, mrzi me da se cimam u Kumodraz do radio kluba,ili je to jedino mesto?
helpujte😉

Gde kod nas moze da se nadju tasteri koji bi mogli da posluze za paljenje i gasenje racunara?
BG Electronics nema nista a Japan Electronic ima ali jako siromasan izbor ,gde bih jos mogao da pogledam, mrzi me da se cimam u Kumodraz do radio kluba,ili je to jedino mesto?
helpujte😉

odlican mod cheers, radio klub ti je na crvenog krstu ima taster prekidaca kakvih oces, mozes da uzmes i plitke mikro kao sto sad dolaze sa plocama po defaultu.

p.s. jako lepa radionica 😉

odlican mod cheers, radio klub ti je na crvenog krstu ima taster prekidaca kakvih oces, mozes da uzmes i plitke mikro kao sto sad dolaze sa plocama po defaultu.

p.s. jako lepa radionica 😉
hvala hvala,ja reko da je u Kumodrazu zato sto mi tako ortak rece😀, a ako je na crvenjaku onda cju da prosetam ovih dana do njih.
A slike radionice sam okacio najvise zbog tebe,jer se secjam da si mi jednom na fudbalu spomenuo da hocjes da vidis kako izgleda😀:d

A reci mi kako skidaš hard disk (ili ušrafljuješ novi)?? Da li se ovaj "kavez" vadi ili je stalno pričvršćen za dno kučišta (predpostavljam da si probušio rupe pa ga ušrafio??)

A reci mi kako skidaš hard disk (ili ušrafljuješ novi)?? Da li se ovaj "kavez" vadi ili je stalno pričvršćen za dno kučišta (predpostavljam da si probušio rupe pa ga ušrafio??)
Kavez je za stalno pricvrscjen pop nitnama,a hardovi su samo sa leve strane pricvrscjeni,cisto radi reda.

Da li kod nas u BGu mogu negde da se kupe one male UV neonkice od 10-12cm?
Ako ima onda gde? i kolika je cena otprilike?
hvala

Kulturan mod M!ST!CX :wave:
Svidja mi se sto sve vise ljudi na nasim prostorima pocinje da moduje 🙂

Aj' u zdravlje, pa da se jos moduje 😀 :wave:

Kulturan mod M!ST!CX :wave:
Svidja mi se sto sve vise ljudi na nasim prostorima pocinje da moduje 🙂

Aj' u zdravlje, pa da se jos moduje 😀 :wave:
Hvala hvala,naravno mod jos nije gotov,ovo je zavrsna faza tako da cju kad potpuno zavrsim da okacim "finalne" slike.

e, a u prvom postu, treca slika ti i dalje ne radi...

Htedoh da ti prigovorim na orijentaciju hardova, zbog tako okrenutog kaveza najveci deo protoka koji ti pravi ta 12ca na intake-u ti je blokiran limarijom od doticnog, al sam onda video da je to funkcionalna potreba zbog graficke...mozda je mogao intake sa strane, ili hardovi u 5.25 kavez?
Sem toga, odlicno, posebno sto je bio kinez u pitanju. Mod on!

Htedoh da ti prigovorim na orijentaciju hardova, zbog tako okrenutog kaveza najveci deo protoka koji ti pravi ta 12ca na intake-u ti je blokiran limarijom od doticnog, al sam onda video da je to funkcionalna potreba zbog graficke...mozda je mogao intake sa strane, ili hardovi u 5.25 kavez?
Sem toga, odlicno, posebno sto je bio kinez u pitanju. Mod on!
Pa funkcija te prednje 12ice je da bi hladila hardove,posto znaju nekad da budu prilicno vrucji.😉

ali tesko se hlade zbog popreko postavljenog kaveza...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno