Šta je novo?

Xfx???

freezer

Slavan
Učlanjen(a)
29.05.2006
Poena
319
Znam da su u pitanju nvidia kartice,zna li neko nesto vise o njima???

Nisi bas najjasniji. Ako mislis o samoj firmi xfx, moze se reci da je jedna od boljih. Licno kad god mogu, gledam da uzmem proizvode od xfx-a, bfg-a ili evg-a. Po meni su to ujedno i tri najbolje firme koje stoje iza n-vidia imena!!!

Kao sto kaze Proday, jedan od firmi koje prave najbolje nVidia kartice, od skoro i na nasem trzistu konacno. Dakle, ako razmisljas o kupovini neke kartice sa XFX potpisom - to je odlicna kupovina.

I kao da je čovek znao kada da pita - Pakom je upravo postao distributer XFX proizvoda. Imaju nekoliko modela, a najjači je (od uvezenih, naravno) 8800GTS 320MB. Cene su do sada najniže na tržištu (u rangu sa Zotac-om), zato verujem da će dobro ići prodaja, bar dok su cene ovako prijateljske...

Dobićemo, pa ćemo pregledati....

E Maxo, ja ćutim neću da reklamiram, kao nije fora, a ti....PUF iz prve. 😀
Šalu na stranu, tu su već nekih 10ak dana i ima ih još uvek na stanju u, pa recimo, pristojnim količinama. 😉
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
Daj bre neke testove ondak, nemoj si stipsa 😉

Pa to je vest, kao što bi bila na sajtu. Nije nikakva reklama. Doduše i jeste, ali svaka vest je i mala reklama.

Ma znam, zeam se.😉
Inače "snimi" par poslednjih threadov ovde. Kao nekada u "hothardvare sobi".:-devil-:
😀 😀 😀
Pozdrav.:wave:

Lepa je vest da se srećemo sa Xfx-om i to po lepim cenama, vidim i da je MSI 8600GT kod nekih već 'skliznuo' na 165€, znači ne bi trebalo da je loša priča u vezi sa njim. Jedva čekam da istestiram neki.

U srednjoj i nizoj klasi ima razlike u visoj klasi 8800 sve su karte iste, ali kao sto neko rece pakom ih je izbaci sa lepim cenama to je jedino sto me raduje u celoj prici.

Imaju nekoliko modela, a najjači je (od uvezenih, naravno) 8800GTS 320MB. Cene su do sada najniže na tržištu (u rangu sa Zotac-om), zato verujem da će dobro ići prodaja, bar dok su cene ovako prijateljske...

Pa na Pakom-ovom sajtu bas i nevidim da je 8800GTS u rangu sa zotac cenama! 😡

8800GTS XFX košta 260 evra, ne znam kako nije najjeftiniji. 265+PDV, da budem precizniji... Zotaca kod nas i nema sa 8800GTS 320MB.

Ako je to stvarno tako onda je u ovom momenti to najjeftiniji 8800gts!

Govoriš o razlici od 11.8€ (toliko je XFX skuplji)kao da je 100€.:trust:
Drugo ta karta je prema meni ispod 300€ sa PDVom, a ja sam "mali" diler. Znači neko sa većim rabatom bi komotno mogao da je daje po 300€ u maloprodaji.😉
Inače u tom istom Pakomu, MSI8800GTS-320 je nekih 2,5€ jeftinija od XFXa, ali ljudi mi ovde govorimo o jednom od najboljih brandova. Za tu razliku u parama uvek se isplati uzeti XFX...jedino da nam nisu, kao što neko reče, poslali 6. klasu:S:

Govoriš o razlici od 11.8€ (toliko je XFX skuplji)kao da je 100€.:trust:
Drugo ta karta je prema meni ispod 300€ sa PDVom, a ja sam "mali" diler. Znači neko sa većim rabatom bi komotno mogao da je daje po 300€ u maloprodaji.😉
Inače u tom istom Pakomu, MSI8800GTS-320 je nekih 2,5€ jeftinija od XFXa, ali ljudi mi ovde govorimo o jednom od najboljih brandova. Za tu razliku u parama uvek se isplati uzeti XFX...jedino da nam nisu, kao što neko reče, poslali 6. klasu:S:
Taj tvoj najbolji brend lepi etiketu kao i svi drugi toliko o tome i ta prica sa klasama je bezveze ili radi ili neradi to je to, sve se paravi na istom mestu od istog materijala cipovi izlaze sa iste trake nebi bas reko da neko pregleda svaki cipi ili celu kartu pa im odredjuje u koju klasu spadaju, razmislite malo svi vi koji mislite da postoje neke kategorije kvaliteta pa ce te videti da sam upravo, cista logika nista drugo:wave:

Taj tvoj najbolji brend lepi etiketu kao i svi drugi toliko o tome i ta prica sa klasama je bezveze ili radi ili neradi to je to, sve se paravi na istom mestu od istog materijala cipovi izlaze sa iste trake nebi bas reko da neko pregleda svaki cipi ili celu kartu pa im odredjuje u koju klasu spadaju, razmislite malo svi vi koji mislite da postoje neke kategorije kvaliteta pa ce te videti da sam upravo, cista logika nista drugo:wave:

Recimo da je to tako, ali ja sam od onih kod kojih je bitan i taj psihološki momenat u glavi, tj kad znam da mi u kućištu stoji XFX, BFG a ne neki MSI, Eagle i sl. jednostavno sam mnogo srećniji 😛

A i ako ćemo iskreno XFX-ova nalepnica je daleko lepša 😉

hm.. sada nesto gledam XFX 7600GS 400/700 bi me u Pakomu izasao par evra manje od 1600Pro 500/800 pa sta mislite, vredi li zamena? Ovo pre svega radim jer ovom Asus-u 1600Pro nem ogu da nadjem dobre drivere pa to ti je...

vredi, uzmi XFX, pa ga malo klokni i k'o bombonica (samo pazi da je ddr3)...ja sam inace obozavao ati, al sad nesto nemam pojma, volim nvidiju zato sto je nekako pristupacnija i mnogo bolje kategorizuje kartice od ati-ja...

Poslednja izmena:

Po tvome kontorla kvalteta ne postoji. Hmmmmm...u redu. To će da znači da inno3d i Asus na primer, imaju karte istog kvaliteta. Dobro, ako ti tako kažeš.:trust:

TER3A: Iako preferirm ATI, u realnom radu (čitaj igrama:d ), ta 7600GS iako je sa DDR2 memorijom, daje kud i kamo prihvatljiviji framerate od 1600PRO.😉

Po tvome kontorla kvalteta ne postoji. Hmmmmm...u redu. To će da znači da inno3d i Asus na primer, imaju karte istog kvaliteta. Dobro, ako ti tako kažeš.:trust:
Kontrola postoji ono sto neradi neide u prodaju ali kvalitet onoga sto radi je relativno isti, niko ne kontrolise te nijanse i ne rangira ih cenovno recimo ja sam imao C2De6600 koji nije mogo da se klokne preko 3400mhz sad imam isti C2De6600 koji ide do 3900mhz cena im je ista tako je i sa kartama citao sam jedan test na kome je bas XFX pored nekoliko drugih proizvodjaca mogo da se klokne na svega 600mhz radi se o 8800gtx dok su druge isle od 625 do 640 ali to nema nikakve veze sa XFX jednostavno malo losiji primerak gpu na toj kart nista drugo, sto dovodi do zakljucka da Nvidia njima nedaje nista bolja jezgra nego drugima to jes cela gotove karte i to se odnosi na 8800 seriju jer su sve iste, u nizoj klasi postoje variacije i razlike u kvalitetu kao i dosad sve zavisi od toga sta ce Nvidia dozvoliti i od toga sta ko misli od proizvodjaca da je bolje ponuditi na trzistu.
Neznam dali XFX proizvodi jos nesto osim grafickih karti ovde se samo govori o kartama mozda su im neki drugi proizvodi dosta kvalitetni kao i niza klasa karti ali ja to nekupujem tako da neznam:wave:

To vazi za neke kartice npr. 8800.
Recimo da je to tako, ali ja sam od onih kod kojih je bitan i taj psihološki momenat u glavi, tj kad znam da mi u kućištu stoji XFX, BFG a ne neki MSI, Eagle i sl. jednostavno sam mnogo srećniji 😛

A i ako ćemo iskreno XFX-ova nalepnica je daleko lepša 😉
Nemoj tako, Eagle i MSI nisu u istom koshu.

Nazad
Vrh Dno