Šta je novo?

Setting priority

• Začetnik teme Začetnik teme zak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zak

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
620
Setting priority
Posto koristim programe za montazu video materijala kao npr premiere, mislim da bi bilo pametno da im u task manager dam veci prioritet zbog render – a :banana: ali neznam koliki prioritet da im dam a da ne pukne sistem ( xp sp2 ) . Jel imao neko iskustva sa tim do sada?

Nikad ne idem vise od abowe normal, u principu je dovoljno, a pored toga tesko da ces moci da gledas divx i renderujes u isto vreme

Nije frka

Nikad ne idem vise od abowe normal, u principu je dovoljno, a pored toga tesko da ces moci da gledas divx i renderujes u isto vreme

Pa i nije neophodno za to vreme da radim bilo sta. Zanima me dali mogu da ostetim hardware na taj nacin tj mozda je pitanje malo glupo ali dali se postize neki overclocking efekat obzirom da je renderovanje dug proces a i zahtevan

Više od 100% procesora ne možeš da zauzmeš. :d

Više od 100% procesora ne možeš da zauzmeš. :d
Slažem se 100% :d

Ako hoćeš da ti program radi punom parom, nemoj podizati druge programe u background-u. Proveri takođe ako imaš neke rezidentne programe da li oduzimaju puno memorije pa ih isključi kad renderuješ.

Ja sam probao da povećavam prioritet pod NT4 (pre 6-7 godina), ali dešavalo se da mašina zakuca, verovatno je bila oduzeta memorija za neki sistemski proces...
Brzinu sam tada povećao tako što sam kupio nov komp :d

Ako ti radi samo program u kome renderuješ, i nijedan drugi program ne radi istovremeno, onda će on koristiti sve resurse sistema, nema potrebe da se išta šteluje. Ako radiš sa više programa u isto vreme, recimo renderuješ i radiš istovremeno u photoshop-u, onda ima smisla da se šteluje i nećeš oštetiti hardver, ali ovo ima svrhe jedino ako imaš procesor sa dva ili više jezgara, sa jednim CPU-om ne radi kako treba.

Nazad
Vrh Dno