Šta je novo?

napajanje za grafu?

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
poz 🙂

U pitanju je 7600 GT agp...u stvari, pitanje je za brata, kupio je grafu, ali nema upustvo, pa shto je uspeo da mi objasni preko moba...

"utaknem je u agp slot, ono radi, ali ima neka dva dodatna kabla za napajanje, na jednom kraju se dva ona kao za hard disk spajaju u jedno sa 6 pinova, a na drugom kraju su ta dva, ista kao za hdd, ali u svakom po 3 iglice"

Dakle, jedan kraj (tih 6) utakne u grafu, i oba druga kraja, utakne u po jedan konektor za napajanje? dakle 2 mu trebaju? I nece se nishta sprziti? 😉

btw, u pitanju je atlon 2000+, asus a7v8x, hdd, dvd rezach i nishta vishe...sa tom 7600gt, napananje od 350 (ili 400w) nece praviti problem? Kinez je u pitanju...

Taj od sest ide na grafiku, a onaj drugi (sto ih ima dva) molex ide na granu od napajanja, ne treba oba da utakne, kod mene je jedan na napajanju drugi mi sluzi da daje napon za ventilator.

Trebalo bi da "utakne" oba molex konektora!!!

Aha, ali nije nikakav problem da utakne oba? 🙂 ima slobodnih konektora 😛

😀 ok, retji tju mu da utakne onoliko koliko ga ne mrzi 😀 znachi, i sa jednim moz` da radi, a moz` i sa dva 😀

Ne, ja imam 7900GS i utakao sam samo jedan.😉

Ako ti tako kazes, onda ok, verujem ti a i sam mislim da bi radilo bez problema i sa jednim, ALI zasto bi onda proizvodjac napravio razvodnik na dva??? Bez veze povecavaju troskove proizvodnje, mislis li da zele manje da zarade?????

Moj je savet ako postoje dva, nakaci ih.

Ako ti tako kazes, onda ok, verujem ti a i sam mislim da bi radilo bez problema i sa jednim, ALI zasto bi onda proizvodjac napravio razvodnik na dva??? Bez veze povecavaju troskove proizvodnje, mislis li da zele manje da zarade?????

Da su potrebna dva konektora za napajanje postojala bi na grafickoj, kao npr. na 6800 Ultra.😉

Poslednja izmena:

Pa ja sam na taj drugi prikacio ventilator, znaci ustedeo sam jedan prikljucak. Inace da postoje i deset prikljucaka isto bi bilo da prikljucis na svih deset ili samo na jedan, on daje istu struju, ne moze da se sabira prva plus druga grana.

.....Inace da postoje i deset prikljucaka isto bi bilo da prikljucis na svih deset ili samo na jedan, on daje istu struju, ne moze da se sabira prva plus druga grana.

Da, znam ja sve to, ali zasto su onda koji djavo uopste stavili 2? Da li neko strucan moze da objasni i razjasni nam ovu dilemu??????

zato sto je to univerzalan adapter, dobija se i uz 7600GT,a i uz 8800GTX, posto neke karte vuku vise struje, (npr 8800gtx, i buduci r600 recimo) iz bezbednosnih razloga se rastereti na dve zice, ili na dve odvojene grane iz napajanja ukoliko napajanje to podrzava da se zica ne bi pregrejala i zapalila na primer, jer kroz recimo jadne i tanke zicice u kineskim napajanjima nema sanse da moze da prodje 30A, a da se zica ne promeni namenu iz provodnika u osigurac koji izgori :d

Ja sam sa starim Antecom i 7900 GTO ukljucivao u oba, ne secam se ali mislim da sam procitao negde da treba 2 molexa.

Znaci moze da radi sa jednim nakacenim, pozeljno (sigurnije) je da se nakace oba, i to po mogucstvu sa razlicitih grana napajanja.

Hvala ti mnogo gx-x.

za kartice tipa 7600gs/gt apsolutno nije neophodno da se stave oba kabla. neko je vec rekao da je to univerzalni adapter, koji nije napravljen specijalno samo za tu karticu

a shto ne shkodi, moze samo da koristi 😉

Hvala na odgovorima, bice utaknuta 2 molexa 😀

Nazad
Vrh Dno