Šta je novo?

Pomoc oko zvucnika!!

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Dakle imam Altec Lansing 621. E sad, jedan satelit je crkao (verovatno navoj pregoreo(lak), vec se jednom desilo), dok je drugi malo produvao. Da li postoji neka mogucnost da kupim ove ili neke jace satelite koje mogu da nakacim na bas koji i dalje ekstra radi, posto mi se ne bacaju pare za ceo novi sistem?

Mislim da je vec neko na forumu imao slican problem sa 621... Uglavnom prvo pozovi "pc centar", da vidis sa njihovim servisom, mogu li sta da ti srede. Koliko ja znam Altecovi sateliti su jako nezgodni za popravku. Caka je u tome sto je vecina satelita zalepljena, pa je otvaranje jako nezgodno!:wall: Sam zvucnik moze da se sredi, sve za pare🙂

Poslednja izmena:
ma znam ja to vec sam ja jednom popravljao jedan satelit, nego me smara da to radim stalno, pa gledam da li mogu da uzmem neke jace satelite koje bi mogao da povezem na ovaj bas posto izgleda da su oni preslabi za izlaz sa basa.

ma znam ja to vec sam ja jednom popravljao jedan satelit, nego me smara da to radim stalno, pa gledam da li mogu da uzmem neke jace satelite koje bi mogao da povezem na ovaj bas posto izgleda da su oni preslabi za izlaz sa basa.

Kao sto rece Sawa, mozes da stavis jace pasivne kutije (iste Omaze, mislim da je za 4 Oma). I bice sve ok!

Poslednja izmena:
Ako si u Bg-u svrati do "Technomarketa". Imaju neke male kutije "Jamo", za neki 4000, mozda koji dinar vise. Sasvim solidno izgledaju, lepo rade... Mislim da bi se dobro uklopili. A na forumu krstarice je neki lik prodavao 2.0 pasivne microlab zvucnike, za nekih 25 eura. Ti zvucnici nisu losi. Ja sam ih slusao i stvarno lepo rade, a jos lepse izgledaju. Nadam se da sam pomogao!

Baci pogled na forum krstarice, pa vidi da li je aktuelno jos uvek....

Poslednja izmena:
Pa za nekih 40-50 eura tesko ces imati neki veci (dobar) izbor ukoliko kupujes nove. Ako uzimas nesto polovno, moglo bi da se nadje nesto zanimljivo. Uzmi "halooglase" pa prelistaj, surfuj malo po forumima, vidi da li nekoo prodaje neke satelite..Ima toga uvek!

Radili bi oni, ali posto je veca impedansa, radili bi sa manje snage nego sto treba.... Jesi zvao PC centar da vidis mogi li da ti nabave satelite od 621 ili da ti eventualno poprave u njihovom servisu?!

Pazi vec su mi jednom popravljali, ali to kosta 1500 dindzi tako da za malo vise mogu da uzmem nov ok zvucnik(ovaj jamo je 2500 ali je sigurno jaci), a drugi je delimicno produvao to ne moze da se popravi. E sad oko nabavke prosli put mi se cini da su mi rekli da ne rade to, a i hteo bi neke malo jace da mi se ovo ne desi ponovo.

Potrazi josh neke Jamo modele, ima ih sigurno isa 4 Oma!!! Kada bi mogao nekako da probas te zvucike pre nego sti ih pazaris... Radice 100%, doduse ne kao kada bi bilo 4 Oma, ali to ne znaci da bi se manje culo nego ranije. Najbolje bi bilo probati! Samo mi reci komande za on/off,volume nisu na satelitu kod modela 621, oni su na zicni daljinac..Ili gresim?

Ne bi se protivili. Ja sam pre neki dan gledao neke "Jamo" zvucnike u technomarketu na Banovom Brdu. Ja sam ih pitao da li bi bilo izvodljivo da donesem moje pojacalo i da probam zvucnike, jer ne cuje se isto na njihovom i na mom-logicno. Prodavac kaze da, ako sam zainteresovan stvarno onda nije problem. Moze sve uz lepe reci🙂 Tako da cu verovatno otici sledece nedelje, ako ne nabavim neke druge, cekam nekog lika da mi se javi...

Nista od ovih Jamo svi su 6 oma.

To nema bas neke velike veze, posto ce ti pojacalo isporucivati (recimo) 20W na zvucnik umesto 30W. To ti je oko -1.8 dB u jacini zvuka (pod pretpostavkom da su Jamo i Altec satelit iste osetljivosti/efikasnosti) i tu razliku ces cuti ako npr. prikljucis Jamo na levi a Altec na desni kanal, a manifestovace se kao blaaago pomereni balans ka Altec satelitu (nesto malo jaci zvuk).

Btw, to sto kazu "6 Ohm speaker" je (bar u velikoj vecini slucajeva) zato sto im je niskotonac 4 Ohm, a visokotonac 8 Ohm, pa je neka srednja impedansa upravo 6 Oma.

Izvinite sto upadam ali isto je pomoc oko zvucnika i to me zanima nekoliko stvari a nisam hteo da otvaram novu temu
ovako...
1.imam integrisanu zvucnu i zanima me model zvucnika koji nece biti skroz zaklan tom zvucnom...dakle neki dobri zvucnici 2.1 5.1 nije bitno ali da se deru solidno uz integrusu jer stvarnoo nit imam kesha za zvucnu niti mi treba...
2.gledao sam Genius neke drvene za 9600din mislim da je SW5000 i svi prodavci mi govore da je to best buy trenutno...dok opet za 2.1 i integrusu mi preporucuju altec ATP3

Posto imas integrusu moja preporuka ti je ATP3 ili Altec VS4121. Ne znam da li si slusao ATP3 i ovaj drugi... uglavnom 4121 je naslednik starog ATP3 sistema. Odlican zvuk za ulozen novac. Genius kosta ~100-110e, a Altec ~60e. Za trazliku uzminu neku polovnu zvucnu tipa Audigy i uzivaj u zvuku.... Neces se pokajati.

Genius je drvo a drvo je drvo ako neces da kupujes muz karticu a ima 100e uzmi genius ja ih imam 4 god i nisam se pokajao ni jednog trenutka sviraju ko blesavi plus daljinski dodatna 3 stereo ulaza ihihi a kasnije uzmes creative xi-fi music u uzivas u zivotu pozdrav.

Daleko od toga da su losi... Samo sto je grehota slusati zvuk na integrusi, pa sam mu predlozio jeftiniju (odlicnu) varijantu, a za ostatak para zvucnu da promeni! Pozz

Ej poz ljudi...znaci zvucna kartica bash toliko zna da promeni stvari na bolje...Nisam stvarno znao...ne razumem se u zvuk ali znam sta je prijatno uhu...
Znaci cak i jedna od jeftinijih zvucnih ce odraditi posao...Ja trenutno imam neke Genius Q 2.1 slim....plastikaner sa ukupno 8w izlaza...Mislim da nije nesto...
Sve u svemu na integrusi ne dalje od ATP3(cak vidim da je i njih grota slusati na tome)...BTW da li ce mi zvucna malo rasteretiti procesor?To budzenje zvuka mi je ok jer ne zahteva menjanje ploce procesora i znate vec i sami...

Uh, pa tebi ce bilo sta pomoci. Genius q06, q10, q16 sve je to isti uzas.Ako stavis bar neke bolje zvucnike i neku zvucnu, imaces osecaj kao kad neko sa slabim vidom stavi dobre naocare!
Ja sam nekad imao dobre zvucnike i integrisani audio, i kada sam stavio Audigy u to vreme, mislio sam da sam dostigao savrsenstvo 😀
Ali ako stavis zvucnu karticu i ostavis ove zvucnike, bogami, nista nisi uradio.

Nazad
Vrh Dno