Šta je novo?

POMOC Wireless usporava ADSL download, zasto ???

acikus

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
619
Od skoro koristim Telekomov ADSL 256/64 preko ISDN linije NetMod i Sagem 1241 ADSL rutera. Uporedo sa tim koristim i Wireless 128/128. Zbog veceg uploada planirao sam da mi ADSL sluzi iskljucivo za download i programe pear to pear i to tacnije DCC++ i Emule,
a Wireless za klasican surf, MSN , Skype i ostalo po potrebi.

Pri paljenju racunara odmah sam na ADSL preko telekomove lan mreze, ADSL ruter sam prikacio preko USB veze. Otvorio sam portove za DCC++ i Emule.
Manje vise sve to ok radi stbilna veza, download do 30k cak i u programima DCC++.

Problem nastaje kada se prikacim na Wireless preko PPOE konekcije. Tada mi naglo pada download u programu DCC++ i Emule sa 30k na 0k dok uploada ostaje isti.

Kako da resim ovo da mi DCC++ download preko ADSL-a radi normalno i nesmetano zajedno sa Wireless konekcijom ???

Pazi ovako ako hoces da radis sa 2 konekcije uporedo to bas nije tako jednostavno. Ta tehnika se zove load balansing. u svakom slucaju ne mozes to na taj nacin da resis. Trebaju ti 2 mrezne karte. na jednu prikljucis aDSL router a na drugi WiFi AP.

Ako ti nije hica sacekaj jedno 15-tak dana pisem bas jedan tekst (HOW-TO) o tome kako se radi nas svim operativnim sistemima. Pa cu da ga postujem ovde.

Zar to nije moguce preko nekog programa resiti, ko ce da se petlja sa dodatnom mreznom karticom :) Negde sam na netu pogledao da to moze da odradi program Win Route ali nisam nasao detaljno uputstvo i sl. U svakom slucaju ako nista ne resim bice mi valjda od pomoci to tvoje uputstvo.

Zar to nije moguce preko nekog programa resiti, ko ce da se petlja sa dodatnom mreznom karticom :) Negde sam na netu pogledao da to moze da odradi program Win Route ali nisam nasao detaljno uputstvo i sl. U svakom slucaju ako nista ne resim bice mi valjda od pomoci to tvoje uputstvo.

Nije. Ja sam se sa tim zezao nekoliko dana i nisam uspeo. U sustini mozes rucno da rutiras svaku adresu ali to nije resenje. Srecom, imao sam duplu konekciju nekoliko dana i posle toga je istekla pretplata za wireless... hvala i dovidjenja :)

Najbolje sacekaj Statorovo uputstvo...

Nazad
Vrh Dno