Šta je novo?

x1950 pro dual

Sve je to lepo, ali cemu???
Mislim R600 kasni pa kasni, nece im pomoci ni QUAD 1950 :)

Jednostavno ATi/AMD trenutno nema desktop DX10 cip :d

I ovaj SAPHIRE deluje mocno ovako veliki, ali kad realno sagledam situaciju pocinje da me nervira velicina i povecavanje iste na GPU-ovima. Polako postaju ko MOBO. A mi treba svi da kupimo ormare za struju i u njih spakujemo kompove :D

:wave:

To bi trebalo da su te Gemini kartice.Sada je vec kasno,ali one su bile najavljene da ce biti u prodaji zajedno sa X1950Pro karticama(koje su i ovako kasnile).Da su tada bile dostupne mogle su i da zazive,ovako...

Videcemo rezultate uskoro...

Naravno ispod ocekivanja...

Cek' polako, ne brzaj, rekose tamo da je brza od full GTS-a (640MB) kada se odsrafe AA i AF modovi... bice u drugom delu testa.

Sto je sasvim OK, ove prve cifre nista ne znace (bar meni), ionako se niko krsten vise ne igra bez AA-a i AF-a... valjda...

Rezultati uopste nisu losi.Jos samo cenu da vidimo.

Koja god bila cena (a sumnjam da ce biti daleko ispod 8800gts, pa makar i one od 320) to je po meni bacanje para u vreme 8 serije nvidie!!! A i kad 8800gts dere 7900gs sli sumnjam da neće i ovu 1950pro dual, koja je uz to i prilično gabaritna.

Sto se cene tice - verovatno ce biti djavolska, sve te dual kartice su bile pricey... plus sto je ovo zasad iskljucivo Sapphire-ova exkluziva... tako da sa te strane bice bacanje para. Ali same performanse uopste nisu (bar ne bi trebalo, videcemo drugi deo testa, zaista mi bilo sta bez AA-a i AF-a, kao i sam 3DMark - i to CPU (?) i HDR/SM testovi - nista ne znaci).
Al' da ne pricamo unapred...

A sto se tice toga da 8800GTS dere dva 7900GS-a u SLI-ju - kakve to veze ima, pa sam X1950Pro je brzi od 7900GS-a.
I dual karta (karta sa dva cipa) ce uvek biti brza od dve iste takve "obicne" spojene u SLI/CrossFire mod.

Povlacim rec za rez ja istripovao da je to sa dve dual cf-u :d sorry
Bas kao sto sam i ocekivao :) jos cena da bude do 300e :D
i ima da naprave pometnju 88gts-u
Samo sto ce sigurno biti skuplja

kakve to veze ima, pa sam X1950Pro je brzi od 7900GS-a.

Pravilo važi sve dok se neoverklokuju kartice, a veliki procenat ljudi overklokuje kartice ;)

I dual karta (karta sa dva cipa) ce uvek biti brza od dve iste takve "obicne" spojene u SLI/CrossFire mod.

Ni ovo nemora da bude pravilo, bilo je i suprotnih slučajeva (mada i drajveri tu igraju veliku ulogu).

:wave:

Pravilo važi sve dok se neoverklokuju kartice, a veliki procenat ljudi overklokuje kartice ;)
Jooooj, druze, da znas samo koliko je to mali procenat...

Brdo ljudi ni ne zna sta je to, a ostatak sto zna - nece to da radi da ne spali nesto!
Tako da se gleda cisto "out of the box"... a X1950Pro je ipak brzi od 7900GS.
Ni ovo nemora da bude pravilo, bilo je i suprotnih slučajeva (mada i drajveri tu igraju veliku ulogu).
Ipak, uglavnom je tako kako rekoh... ;)

A i pricamo o iole stabilnim drajverima, ne o nekim betama i pre-alpha... ;)

Pozdrav :wave:

Sto se tice karti sa dva GPU-a(kao sto su bile varijante sa dva nv40,nv43,kao i kasnije sa dva G70),kao i dual PCB karti(7950GX2),uvek je bilo da se doticne karte ponasaju apsolutno identicno kao i ekvivalentno clockovane dve takve u SLI-u.

Nikad ne bih dao prednost kartici sa dva slabija chipa,ili dve slabije kartice u SLI/Crossfire u odnosu na jednu jacu.
Cak i da cena bude manja od 8800GTS 320,uvek bih se odlucio za njega.

@CAR: tacno je da je X1950Pro brzi od 7900GS-a ali SLI bolje skalira od Crossfire-a,tako da ce opet "dva na dva" biti tu negde i dalje nedovoljno za 8800GTS.

Poslednja izmena:
Jooooj, druze, da znas samo koliko je to mali procenat...

Brdo ljudi ni ne zna sta je to, a ostatak sto zna - nece to da radi da ne spali nesto!
Tako da se gleda cisto "out of the box"... a X1950Pro je ipak brzi od 7900GS.
To ako racunash default 7900GS na 450/1320.Ako se uzmu u obzir fabricki klokovani modeli (npr. Gigabyte Zalman 525/1440) onda su tu negde.

ne racunaju se klokovani modeli. onda bih i ja mogao da racunam HIS IceQ turbo X1950pro...

ne racunaju se klokovani modeli. onda bih i ja mogao da racunam HIS IceQ turbo X1950pro...
A shto se ne bi racunali ako ih ima na sve strane po gotovo istoj ceni?
Pa mozeh i njega da racunash ali opet to je 5% overkloka, tj. nije bog zna shta.

Sto se tice karti sa dva GPU-a(kao sto su bile varijante sa dva nv40,nv43,kao i kasnije sa dva G70),kao i dual PCB karti(7950GX2),uvek je bilo da se doticne karte ponasaju apsolutno identicno kao i ekvivalentno clockovane dve takve u SLI-u.

Nikad ne bih dao prednost kartici sa dva slabija chipa,ili dve slabije kartice u SLI/Crossfire u odnosu na jednu jacu.
Cak i da cena bude manja od 8800GTS 320,uvek bih se odlucio za njega.

Apsolutno se slazem.

Vrh Dno