Šta je novo?

INTEL 45-nanometarska evolucija

Ja tvrdim na nije ceo photoshop bandwith bound, a ti tvrdis da jeste.

Ja ne verujem Scott-u dok ne vidim kako to zapravo radi i da li se to svodi na vise marketingsku patku nego na realno unapredjenje. Sadasnje FPU arhitekture(ukljucujuci i SIMD) su zasnovane na IEEE754 standardu i rade sa radixom 2, analogno tome i aplikacije su napisane da rade sa takvim FPU jedinicama ce raditi sa radixom 2. Mozda sa uvodjenjem novog seta instrukcija se predje na IEEE754R standard, ali to zahteva u najmanju ruku rekompajliran kod.

Poslednja izmena:
Ja ne verujem Scott-u dok ne vidim kako to zapravo radi i da li se to svodi na vise marketingsku patku nego na realno unapredjenje.

Razmisli malo o tome sta rade filteri pa ce ti biti jasno da tu nema intenzivnih kalkulacija, odnosno da procesor moze uvek brze da racuna (pogotovo sa SIMD optimizacijama) nego sto moze da dobije podatke iz memorije.

Ako treba da procitas minimum 8 okolnih pixela da bi izracunao novu vrednost jednog pixela sta je to nego bandwidth bound operacija? Sta je tek ako stavis precnik filtera na 250 pixela?

Sadasnje FPU arhitekture(ukljucujuci i SIMD) su zasnovane na IEEE754 standardu i rade sa radixom 2, analogno tome i aplikacije su napisane da rade sa takvim FPU jedinicama ce raditi sa radixom 2. Mozda sa uvodjenjem novog seta instrukcija se predje na IEEE754R standard, ali to zahteva u najmanju ruku rekompajliran kod.

Brkas pojmove -- radix-2 i radix-4 nazivi se odnose na metodu racunanja, a ne na format rezultata prema tome nema govora o nekoj nekompatibilnosti.

IEEE754R draft (520.4KB PDF).

Nazad
Vrh Dno