Šta je novo?

Hiren's boot 8.8

stradivari

Slavan
Učlanjen(a)
09.03.2007
Poena
301
Ajjoj ljudi molim vas za pomoc.Posto sam slucajno obrisao neku muziku sa kompjutera,hteo sam da je vratim sa nekim alatima sa Hiren's boot-a.Normalno nisam uspeo nego sam napravio jos veci problem vise ne bootuje Windows,onda sam se jos vise uvalio u hiren's i napravio opet neku gresku sada mi ispisuje error kad hocu da pokrenem windows 'missing operating system'.To je jedan problem, adrugi je da sam i drugu particiju zeznuo ,ne vidi je kao ntfs particiju i ne pikazuje podatke sa nje.Sa kojim alatima sa Hiren'a bi mogao da pokusam da resim ove probleme?Da ne formatiram sad obe particije izgubio bi jako puno podataka

nisi trebao da ga cackas :)
najbolja solucija ti je da ga prebacis na drugi comp i na njemu to da odradis.

Ako ti je stvarno stalo do podataka nosi komp u servis i pusti da to odradi neko ko zna sta radi. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Hiren baš i nije za nekog ko tek počinje da radi na računaru, treba dosta stvari znati pa onda upotrebiti Hiren, ovako dobiješ kontraefekat! Što kaže astan, lepo ti to spakuj i nosi ljudima u servis koji znaju šta da urade!

Problem je isto sa recimo ovom mladjom generacijom koja ne poznaje DOS a Hiren's ima dosta alata koja rade bas pod DOS okruzenjem... Najbolje je da odneses racunar kod nekog ko se razume ne malo bolje vec bash bash razume ;)

Ja sam imao slican problem sa hard-om pa sam sa hiren's-a pokrenuo Norton disk doctor.
Mnogi ljudi ce ti reci da Norton ne valja nista i da ce ti samo pokvariti stvari i delimicno su u pravu. Medjutim meni je Norton dosta toga uspeo da popravi sto je chkdisk prethodno pokvario.
Kada sam pustio Norton Disk Doctor on je uspeo da mi povrati particiju da se vidi iz Windows-a dok je pre toga bila unallocated space.

Znaci, prvo resenje ti je da poslusas ove gore ljude i odneses hard u servis.
Drugo, ako ne zelis da placas servis (ne znam koliko to kosta) pusti Norton da pokusa da ti popravi particije.
Ako uspe odlicno!
Ako delimicno uspe formatiraj prvu particiju i instaliraj windows. Kada to uradis nadji na netu neki program za vracanje podataka (Get Data Back, Data Recovery i sl., vise o tome imas na temi http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=127234) i sa njima pokusaj da spases svoje podatke.

@stradivari:
Nemoj mnogo da se oslanjaš na servisere (bar što se tiče softverskih problema) već uči da što više stvari radiš sam. Evo kako možeš naučiti hiren's boot cd: ako imaš samo jedan računar, tj. nemaš višak za eksperimentisanje, instaliraj virtualnu mašinu i u njoj jedan Win XP. Onda podigni hiren's, ali u toj virtualnoj mašini, i isprobaj sve alate koji su ti zanimljivi bez bojazni da ćeš ******* glavni sistem.

http://www.vmware.com/products/server/

@stradivari:
Nemoj mnogo da se oslanjaš na servisere (bar što se tiče softverskih problema) već uči da što više stvari radiš sam. Evo kako možeš naučiti hiren's boot cd: ako imaš samo jedan računar, tj. nemaš višak za eksperimentisanje, instaliraj virtualnu mašinu i u njoj jedan Win XP. Onda podigni hiren's, ali u toj virtualnoj mašini, i isprobaj sve alate koji su ti zanimljivi bez bojazni da ćeš ******* glavni sistem.

http://www.vmware.com/products/server/

Mislim da je predlog sa vmwareom veoma losh. Ako hoces da izvuces podatke onda najbolje je da taj hard stavis u drugi komp i pokusas sa nekim alatima koje je salerokada predlozio.

HDD povezi kao slave na drugi komp ako postoje podaci ili bakci se sa R Studio,EasyRecovery....itd. ako si izgubio ili obrisao podatke!
Garancija za povratak podataka sa ovim komercijalnim softwerima je velika pod uslovom da nisi pisao ili dodavao neke podatke od trenutka kvara tako da vredi pokusati.
Pokusaj sam i uci na svojim greskama i greskama tudjim,ako ne zelis da te serviseri odrzavaju u retardiranom stanju i bez mnogo opcija!!!
Pozzz

Poslednja izmena:
Ja sam imao slican problem sa hard-om pa sam sa hiren's-a pokrenuo Norton disk doctor.
Mnogi ljudi ce ti reci da Norton ne valja nista i da ce ti samo pokvariti stvari i delimicno su u pravu. Medjutim meni je Norton dosta toga uspeo da popravi sto je chkdisk prethodno pokvario.
Kada sam pustio Norton Disk Doctor on je uspeo da mi povrati particiju da se vidi iz Windows-a dok je pre toga bila unallocated space.
да не отварам нову тему, него да питам овде. мој стари хдд је доживео неки шок и 120 гб података је постало unallocated space (три партиције сам имао). да ли тај нортон диск доктор служи да га ја инсталирам на нови комп, убацим стари хард, и покушам да поправим? мало је лаичко питање...

да не отварам нову тему, него да питам овде. мој стари хдд је доживео неки шок и 120 гб података је постало unallocated space (три партиције сам имао). да ли тај нортон диск доктор служи да га ја инсталирам на нови комп, убацим стари хард, и покушам да поправим? мало је лаичко питање...

Slican problem, praticija od 80Gb postala unlocated space. Nakon par sati pacenja i muckanja shta da uradim, formatirao(quick) sam taj unlocated space i dobio praznu ntfs particiju od 80gb, onda sam pokrenuo R-Studio i sa njim vratio sve podatke na drugi disk. Tako da ako imash gde da prebacish podatke sa tog diska onda ga slobodno nakachi na mashinu.

Poslednja izmena:
ja sam otvorio novu temu ali nisam dobio bas neki odgovor pa da pokusam ovde. Imam samsung 80gb i jedno jutro hard pocne da cakce i nece da butuje. U BIOS-u se vidi bez problema. Posle nekoliko dana mucenja sa HIRENE uspem da ga dignem na drugoj masini i sa EasyRecovery da spasim neke podatke. EasyR... skenira par miliona sektora, spasi podatke a onda narednih par miliona izbaci gresku. Da zlo bude vece podaci koji mi trebaju (neke slike koje nema ni 500mb) su u tim sektorima koje EasyR... nemoze da skenira. Da li neko ima neku ideju?

Data Solutions probaj ...

da li ga ima na hirene boot 7.5? ili je za windows?

@Nesko

Nisi dobro razumeo na sta te zendraqla upucuje.
Mozda je pametnije da stvar prepustis profesionalcima - potrazi clanove foruma specijaliste za hard diskove.

da li ga ima na hirene boot 7.5? ili je za windows?

Nema ga u hirens-u a ni za windows. Moras da potrazis preko torrenta ili emulea. I napravio sam gresku. Nije Data Solutions vec Data +

@Nesko

Nisi dobro razumeo na sta te zendraqla upucuje.
Mozda je pametnije da stvar prepustis profesionalcima - potrazi clanove foruma specijaliste za hard diskove.

Iskreno ne secam se da li sam na to mislio ali sam se za ime programa ispravio.

A sto je los predlog sa vmware-om?? :type:

Zato sto je ovo mnogo bolje i provereno. Pokusao sam to da vmware koristi particiju kao hdd i nije bas funkcionisalo, iz kog razloga to nemam pojma. A sada sam ponovo pocitao ceo thread i video sam da je covek predlozio da pomocu vmware-a nauci hirens sto i jeste dobar predlog, a ne ono sto sam ja pomislio i ono na sta sam ja odgovorio i napisao da je predlog veoma los.

Poslednja izmena:
Hiren's boot 9.0.................

Da, izasao je i Hirens Boot 9.0, a ima sada i neki kovertor koji butuje Hirens sa flash diska.

Nazad
Vrh Dno