Šta je novo?

Misljenje? c2d6300 & 7600gst

BurekUSvemiru

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.03.2006
Poena
309
danas sam se malo igrao pa da pitam sta mislite o ovome?

untitled.gif

tacnije zanima me misljenje o temperaturi procesora koja je u leru oko 55 a ovde posle 15min 75?
koje su kriticne temperature za ovaj proc i graficku?

napominjem da nisam stavljao dodatne kulere, samo sam otvorio kuciste, a rez u 3d marku 05 je sa nekih 5.5k skocio na 7k

hvala unapred i poz!

tacnije zanima me misljenje o temperaturi procesora koja je u leru oko 55 a ovde posle 15min 75?
koje su kriticne temperature za ovaj proc i graficku?

napominjem da nisam stavljao dodatne kulere, samo sam otvorio kuciste, a rez u 3d marku 05 je sa nekih 5.5k skocio na 7k

hvala unapred i poz!

Core temperature su ti malo visoke za moj ukus (pod uslovom da je tacno ocitavanje). Ako uzmes TAT (Intel Thermal Analysis Tool) pa testiras njime, mozes da racunas na jos oko +5 stepeni, sto vec prelazi 80. Naravno, te temperature nikada neces videti u realnom radu. Kod mene, isti proc na istom kloku, ali na default naponu, ide do 71c (TAT testiranje), sto takodje nije idealno. Da li si probao 2800MHz sa manjim naponom?

nisam probavao jer sam stavio u biosu automatsko podesavanje napona... nisam uopste sam podesavao napon

sad cu probati pa cu videti....

spusti napon na proc na 1.275 pa ces vidis mani na 2.8GHz radi stabilno ohoj vec vise od mesec dana

Poslednja izmena:
stavio sam na 350x7 i radi fino bez podizanja voltaza bilo cega.
probao sam na 400x7 ali nije htelo... verovatno treba da se podigne voltaza memorije ili nesto slicno... inace memorija je kingmax mars 2x1gb na 667 a ploca gigabyte ds3, mada sve pise u profilu 🙂

nemam skoro nikakvo iskustvo u ovome zato mi i pravi probleme 😀

pa gore stoji 400x7 kako sad nece pa ta mem treba da radi na 800 bez problema cak i sa 1.85 probaj 1.95

Poslednja izmena:
za kraj samo da kazem da sam ostavio na 386 (2.7ghz), odnosno memoriju na 772, sa default naponima, osim napona procesora koji sam spustio na 1.25. sve radi jako stabilno, a temperatura ne prelazi 60 pod TAT-om.

pokusavao sam staviti na 400 ali jednostavno nisam to mogao sam napraviti, vec jedino kad njemu dopustim u biosu da on podesava napone... tada je napon na procesoru dosta visok, i greje se ko lud. *** kad sam amater 🙂 ali i ovim sam zadovoljan. poz!

Kod Gigabajt ploca kad udjes u BIOS pritisni CTRL+F1 da bi dobio skrivene opcije pa onda mozes da podesavas dosta parametara onako kako zelis .A kad ostavis sve na auto onda Bios ploce odredjuje napone i latencije ,jednostavnom promenom sa AUTO na manual i podesi kako treba

menjao sam na manual, latencije sam podesavao, ali nisam znao koliko treba da dodajem napona... ima 4 ili 5 stavki gde moze +0.1, +0.2 napona itd... to nisam znao kako da podesim.

diraj samo napone vezane za procesor i DDR2,ostalo ne cackaj previshe,nije potrebno...

jedno pitanje... koliko je pametno da dodajem napona na ovu moju memoriju (npr +0.2v)?
i s kojim programom moze iz windowsa da se vidi koliki je napon na njoj?

znaci kingmax mars ddrII 667 😀

edited:

mislim da ovo nije lose.... nisam ni probavao preko, ali kontam da bi moglo....
jedino promenjeno:
napon na proc 1.275v
memorija +0.2v

untitled-3.gif

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno