Šta je novo?

Koju video kameru da kupim?

• Začetnik teme Začetnik teme mica69
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mica69

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2006
Poena
304
Moja oprema  
Mobilni telefon
0698539049
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Naslov kaze skoro sve 🙂
Hocu da kupim ove nedelje video kameru do 30000,00 dinara ili mozda malo vise .
Molim vas da mi pomognete , sta kupiti , sta gledati i gde kupiti !
Hvala vam svima unapred !

Sony kamere

Pozdrav,ako planirate da kameru koristite za kucnu upotrebu,onda nema bolje kupovine od Sony HC24 MiniDV kamere.U cifru Vam se uklapa da kupite i pratecu opremu,Torbicu,DV kasetice,FireWire kabl i karticu,eventualno jacu rezervnu bateriju...

Poslednja izmena:
ja predlazem Sony DVD105 koja je za kucnu upotrebu neuporedivo prakticnija od bilo koje miniDV kamere posto nema smaranja sa firewire grebovanjem i ostalim...

narezes, iskopiras, das prijatelju, poneses sa sobom, pustis DVD kod bilo koga...

Poslednja izmena:
JVC GZ37 HDD30gb

Nisam zeleo da izadjem iz okvira cene koja je naglasena napocetku.
Onda je najprakticnija JVC GZ37 kamera,jer ima u sebi Hard disk od 30GB za smestanje video zapisa u DVD kvalitetu.Ovaj vid smestanja podataka na kameru polako ce da istisne sve postojece.Moze daleko vise materijala da se snimi nego na DVD medij.Samo se iskopira na racunar za minut-dva i to je cela prica.Cena joj malo prelazi zeljenu cifru.

Poslednja izmena:
Japanska tehnologija kanister od 30 litara al ovolicki 🙂 Umeju te giga, mega oznake da zbune čoveka. 🙂 Praktičnije i brže nego grebovati preko firewire-a. Interesuje me konačni rezultat u kvalitetu slike, narezani DVD video sa DV kamere i kamere sa hardom?

Japanska tehnologija kanister od 30 litara al ovolicki 🙂 Umeju te giga, mega oznake da zbune čoveka. 🙂 Praktičnije i brže nego grebovati preko firewire-a. Interesuje me konačni rezultat u kvalitetu slike, narezani DVD video sa DV kamere i kamere sa hardom?

Ovo me podseti na "srecna" ....... vremena. Ko je kupovao benzin na ulici iz plasticnih kantica, znace na sta sam mislio.

Trebalo bi dobro razmisliti o kvarljivosti tih malih spravica; jos ako vam se zalomi komad iz problematicne serije... ( prodavci, serviseri...).

Kada bih kupovao gadget tog tipa i nivoa kvaliteta, itekako bih obracao paznju na optiku pre svega, kao i na kvalitet transporta; mogucnost I/O koju nemaju svi modeli u ponudi (vecina ih nema); gde se nalaze konektori (mic, FireWire, AV...); izbegavao bih Tuchscreen komande;...

Moje omiljene firme koje mi ulivaju poverenje su SONY i PANASONIC (mada su daleko od onoga su su bile ranije). Sve je to utroba HI-8-ce koja je djubre ako pricamo o mehanici.
Nijedan model ne smem da preporucim jer cu vas prevariti sta god da napisem.

Preostaje puno kopanja po forumima i citanje tudjih iskustava.

Puno srece :wave:

jel' ko cuo

Kakva je to kamera Sony HC36 , kaze mi covek iz www.fotodiskont.co.yu da je to novi model koji je izasao kao zamena za hc-35e i da je kao bolja , ali i skuplja za nekih 30euro ?
Nisam je nasao na net-u , pa reko' da neko zna nesto .

Kupio

Kupio sam Sony DCR-HC36E i za sada sam zadovoljan. Hvala na savetima !

Bez razmisljanja:
Sony HC96E, best buy u svakom pogledu, a posebno
za nocno snimanje.
Izbegavaj DVD kamere i kamere sa hard diskom.
Probao sam ovaj Sony i jako mi se svideo. Dostigao je kvalitet snimka u zatvorenom prostoru Canon-a MVX4i. Mekana je za upotrebu, sa auto modom mozes lepo da zavrsis bilo koji (amaterski) posao. Dosta je bolja od ostalih pomenutih modela. Topla preporuka!

Poslednja izmena:
Bez razmisljanja:
Sony HC96E, best buy u svakom pogledu, a posebno
za nocno snimanje.
Izbegavaj DVD kamere i kamere sa hard diskom.
HC96E košta 550e kod nas, dok se za 600e može kupiti DVD kamkoder 404E. Koliko sam gledao na Sony-jevom sajtu i jedan i drugi kamkoder koje ovde poredim imaju identičnu optiku, a takođe im je i CCD isti, 3MPixela.
Za razliku od 50e se u DVD varijanti dobija gotov DVD koji se sa bilo kojim burning programom može za manje od 10 minuta prerezati na disk od 4,7GB koji čisto da pomenem košta oko 20din, a koliko košta DV kaseta, jedno 15 puta više.
Pored toga DVD kamkoder snima zvuk u 5.1 Dolby Digital formatu.
Na stranu DV kamere je svakako lakša montaža i obrada snimljenog nego što je tog kod DVD kamkodera (MPEG2 format), ali ipak ako se priča o kućnoj upotrebi i čoveku koje se preterano ne razume u video tehniku, tu DV nema šta da traži.
Koliko treba vremena (i znanja) da se DV format (kvalitetno) kompresuje u MPEG2 ili MPEG4 radi sladištenja, ne verujem da će neko snimljen materijal stalno reprodukovati sa DV kaseta? :S:

Panasonic HD CR-1 oko 35.000 treba da je. 3CCD HD kamera snima na male dvdove, da te bog veseli... 🙂

Bash me interesuje kakav je kvalitet tog "HD" snimka, i josh direktno na DVD, za te pare ?!?! 😀 Da nema neki primer na netu ?

razmisljam da li da uzmem tog panasonica gs27, svidja mi se pre svega zbog cene i 30x optickog zuma (za razliku od slicnih sony modela iz iste cenovne kategorije koji imaju 20x opticki).

Veruj mi, ne zelish toliki zum 🙂 To je samo glupi marketing, jer kvalitet slike preko 10x naglo opada, i na kraju zuma deluje ko mobilni telefon 🙂 Mutno, bedno, puno hromatskih aberacija, bash uzasno, imam Sonija sa 20x zumom. Pored toga, drzati tako malu kameru mirno pri tom zumu (kod mene je to 880mm!!!), teshko je i sa optichkom stabilizacijom, a pogotovo ovde gde je uopshte i nema 🙂

A inache, izrada i komande na tom Panasonicu su daleko iza Sonija za iste pare. Ja sam ga gledao kada sam kupovao kameru, i nije mi mnogo trebalo da se odluchim za sonija..

Poslednja izmena:
^^^: Ko su ovi i kakve su ovo kamere na sajtu: "Note: Docking station not included", "Note: Minor cosmetic blemishes". Da nisu ispale iz kamiona? A bez veze je sto firma nema adresu i fixni tel. nego samo mobilni.

Poslednja izmena:
^^^: Ko su ovi i kakve su ovo kamere na sajtu: "Note: Docking station not included", "Note: Minor cosmetic blemishes". Da nisu ispale iz kamiona? A bez veze je sto firma nema adresu i fixni tel. nego samo mobilni.

E ovo me podseca na jedan sajt davno ugasen...CAMERADIRECT.COM ili nesto slicno...sve ko da ih prodaje TIT 😀

Nazad
Vrh Dno