Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R utisci, tehnikalije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
;)

pazi, kolko kontam sve je u tom fazonu. Kad zelis da pomognes drugima: ne valja, kad zelis da pomognes sebi : jos gore :) Ona varijanta: "Zelim da svi budu jednaki" - Svi pomru. "Zelim da vladam svetom" - Budes bacen na neku udalejnu pustu planetu. "Zelim da Zona nestane" - igra iskoci na desktop i pokrene se uninstaller :d :smoke:

:laugh: :laugh: :laugh: :Klanjanje

E ljudi, jel onaj "bolt" nanosi neki damage ? :d u X16 sam i nestalo mi municije i za puske i za pistolj. Ostaje mi jedino nekih 60 zavoja i 30-tak healtpakova, ali to ne mogu da equipujem i da ih gadjam sa time. Jako losh trip to sa municijom :( Prosto neverovatno da nisu ubacili neki udarac nogom/rukom, bilo sta, crowbar u HL kolko god smesan da je bio koristio je kad svega drugog nestane :) :smash:

A nož? ;) A ako oces bas na daljinu, imas i srafova do mile volje.

Poslednja izmena:
Hehe shrafovi, u prvu ruku pomislih da su pampuri :D , treba mu vise vremena da zafrljachi shraf nego bombu ...

E ljudi, jel onaj "bolt" nanosi neki damage ? :d u X16 sam i nestalo mi municije i za puske i za pistolj. Ostaje mi jedino nekih 60 zavoja i 30-tak healtpakova, ali to ne mogu da equipujem i da ih gadjam sa time. Jako losh trip to sa municijom :( Prosto neverovatno da nisu ubacili neki udarac nogom/rukom, bilo sta, crowbar u HL kolko god smesan da je bio koristio je kad svega drugog nestane :) :smash:

pa prijatelju valjda imas jos uvek onu nozekanju u rambo stilu :)

@gx-x
Nemogu da verujem!! kad procitam sta si sve napisao o ovoj igri pomislim da si ucestvovao u izardi zajedno sa rusima a zaboravio si da imas noz verovtno je radiacija uticala na tebe ili da bi sto bolje doziveo igru cepas neku votku dok igras:)

Poslednja izmena:
Ima jos jedan kvest sa Kruglovom, a to je da otpratis do te laboratorije. Ja nisam imao pojma gde treba da ga pratim on je nestoisao tamo vamo i pogino, mene mrzelo da se cimam. KAd sam na kraju dosao u Yantar u taj mobile lab, ista je misija kao i da je Kruglov tu (a nije, mrtav je) samo sto se umesto jadnog kruglova, doktor Sakharov mora latiti tog posla he-he :)

moracu da sacekam da izadje iz sobe pa da ga uhvatim, javicu sutra sta je bilo, hvala jos jednom

e da bre ona vodka zaista valja, skoro kao u rl, leci rak i sidu :)

Poslednja izmena:
Hmm,imam neku zelenu kasiku i viljusku sa desne strane:d ,i sad cim me neko malo okrzne samo pojavi mi se ona zelena kap koja ubrzo postane crvena i ne prodje mnogo vremena dok ne padnem mrtav.Kako ovo da resim?:D

Univerzalno resenje-votka.Kad se mre, nek se mre u sreci i veselju :bottle: :bottle:
BTW, sta donosi onaj bonus sadrzaj koji se dodatno instalira? Negde sam nasao da donosi pseudodog-a i snorka...za ovo kuche ne znam (imao je onaj kvest sa repom- al nisam ga resavao), al snorkova sam pobio gomile vec u igri.

Poslednja izmena:
Hmm,imam neku zelenu kasiku i viljusku sa desne strane:d ,i sad cim me neko malo okrzne samo pojavi mi se ona zelena kap koja ubrzo postane crvena i ne prodje mnogo vremena dok ne padnem mrtav.Kako ovo da resim?:D

Sto bre ne jeshhh... ahahahahahha... uzmi malko parizera, hleba i mesnog narezka... i malko vodke i na po puta si... hahahah... nemoj samo previse votke da ne zavrsis u jarku...
:bottle: :p :p

jel mozes da se otrujes od vodke? koliko ste najvise popili :)

Sto bre ne jeshhh... ahahahahahha... uzmi malko parizera, hleba i mesnog narezka... i malko vodke i na po puta si... hahahah... nemoj samo previse votke da ne zavrsis u jarku...
:bottle: :p :p

Hehe,resio sam to.Da,skroz sam zaboravio na te stvari.Nego,nesto stalno mi se sad pojavljuje zelena kap koja se pretvori brzo u crvenu:d .Moram napuniti inventar

a ja mislio da se zezash :D ...bre nabavi zavoje i medkit-ove...bez toga nema daleko da stignesh.Kad te pogode, prvo krvaris...otuda kapljica...mozes i da probas to da usporis sa nekim od artefakata koji smanjuju bleeding efekat.ALI OPREZ: nasao sam negde da artefakti koji smanjuju bleeding zapravo ga POVECAVAJU i obratno.I cini mi se da je to tacno.Kad sam iz opreme izbacio artefakt koji mi je shatro smanjivao bleeding, bolje sam prolazio...

igra je bre vrh ovi kojima je njesra nek igraju favorite ovo je art i to soijalni tj. najbolji :d

Prosto neverovatno da nisu ubacili neki udarac nogom/rukom, bilo sta, crowbar u HL kolko god smesan da je bio koristio je kad svega drugog nestane :) :smash:
Makar ono ritanje nogom kao sto Duke Nukem svojevremeno imade? :D

Ja zavrsio danas...pozeleo sam da zona nestane...odjednom sve oko mene ponovo zeleno, priroda procvetala, ma divota, ja osecam sve to, otvaram oci ali trt ja slep! Izgleda da igra ima valjda 7 zavrsetaka.

@starac:

ne mogu i ne zaelim vise sa tobom da se raspravljam, pogotovo ne u tonu "aj nazad u prvi razred" . da znas ista o UE3 engine-u i deferred renderingu, znao bi da je problem u trenutnoj implementaciji MSAA i njenim ogranicenjima, a ne u engine-u. U X-Ray engine-u je problem malo slozeniji posto je na kraju izbacen kod koji bi uopste to mogao i da omoguci (MSAA). DX10 u sustini (sa DX10 kartama) MOZE da radi AA u UE3 engine-u ali trenutni drajveri to ne dozvoljavaju, ali ce se to resiti. R600 bi trbalo da iz "kutije" moze da radi AA u deferred rendirng enginima, naravno ako jeu igru implementiran DX10 path, ili uz neki manji patch isl.

over&out.

Moj ton je prema svakom uvjek umjeren. To što sam ti rekao si trebao shvatiti kao šalu, a ja sam trebao ubaciti još koji :D.

Ja sam ti samo dokazao da nisi u pravu kad kažeš da je X-Ray engine zaostao, te da nema AA. Na tvoju konstataciju kako Vegas nema AA i da su to namjerno napravili, sam ti rekao zašto je to tako, i da je ista stvar sa STALKER-om. I sada ja nemam pojma, a ti sve znaš? Ne **** gredu!

I još jednu stvar da napomenem. STALKER nam nudi najbolju implementaciju Deferred Shading tehnike uopće!

Peace!

Gde je los engine?! Onaj deo na kraju kad udjes u fabriku u Chernobilu i upalis lampu-onakve senke i osvetljenja nisam video u ni u jednoj igri.

Nego,zavrsih igru i najvise sam uspeo na tri nacina:jedan,kad dodjem do wish grantera i uvek krene animacija kako sam pozeleo da budem bogat,drugi kad se vodim Strelock-ovim tragom i unistim one kristale pa se pojavi 'duh',kome posle razgovora mozes da se prikljucis ili treci,da ga odbijes,pa onda ona ludnica sa poratlima.
Sta jos ima?

Kakav bre noz ?! Stvarno imam NOZ ?! :zgran: :wall: :wall: ...dobro ste mi rekli, da niste - nikada ne bih provalio !!!

Inace sa "bolts" mozete da ispraznite one electro anomalije, bacis bolt i protrcis dok se ponovo ne upali (neko je znao, a neko niije, pa eto cisto da kazem)

@starac:

Ma sve ok, znam ja da si se ti salio, ali svejedno ne volim o ozbiljnim stvarima da pricam u tom tonu. Nisam se ja "uvredio" niti ista slicno. Inace UE3 engine isto koristi deferred rendering za neke stvari (senke npr) i radi ih isto kao i x-ray engine, a kad se srede neke stvari sa drajverima za graficke radice AA u UE3, ali samo u DX10 m odu i na DX10 kartama (i naravno samo pod vistom).

@DAS:
Sve ostale varijacije zavrsetka su kod WishGrantera.
Stalker Ending #1
If your reputation is above 1000, then you get the good reputation ending where you wish, "I want the zone to disappear".

http://video.google.com/videoplay?do...94143102731016

Stalker Ending #2
If your money is above 50,000 RU, then you get the money ending where you wish, "I want to be rich".

http://video.google.com/videoplay?do...34774423517289

Stalker Ending #3
If Lukash and Voronin are dead, then you get the I am an asshole ending where you wish, "I want to rule the world".

http://video.google.com/videoplay?do...30143159105079

Stalker Ending #4
If your reputation is below -1000, then you get bad reputation ending where you wish, "Humanity is corrupt, mankind must be controlled".

http://video.google.com/videoplay?do...15672999184639

Stalker Ending #5
If you don't have any of the above, it defaults to the immortality ending where you wish, "I want to immortality".

http://video.google.com/videoplay?do...56204380612215

Stalker Ending #6
This is the ending if you refuse to become a part of the C-Consciousness.

http://video.google.com/videoplay?do...75400575475458

Stalker Ending #7
If you choose to become a part of the C-Consciousness

http://video.google.com/videoplay?do...12680174327846

igra je bre vrh ovi kojima je njesra nek igraju favorite ovo je art i to soijalni tj. najbolji :d
Neee, igra je kult, zakon, svetinja, stup i spomenik!!

Nego jeli neko probao Darker nights mod? Ako jeste, dali mu radi sa static lighting opcijom?

Prilozi

• DarkerNights-v1.1-Badmagic.zip
    3.8 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Igra je skroz ok, malo manje nego sto sam ocekivao, ali daleko od lose.
Poz.

Arrrggghhhhhhh!!!!! Stalker mi puca!!! :wall:

Poceo sam misiju da odem do antena i tamo nesto zavrsim. Cim izadjem iz nivoa Bar i odem na sledeci nivo igra radi oko 30 sec i pukne... bez ikakvog objasnjenja... samo izleti na desktop.

U pitanju je v1.0 (nisam stavio patch na 1.0001). Pokusao sam static lighting, object lighting i opet puca. Ima li leka???

Konfiguracija: P4 DC 3.0Ghz, 1GB RAM, GF7600GT, XP-SP2

Arrrggghhhhhhh!!!!! Stalker mi puca!!! :wall:

Poceo sam misiju da odem do antena i tamo nesto zavrsim. Cim izadjem iz nivoa Bar i odem na sledeci nivo igra radi oko 30 sec i pukne... bez ikakvog objasnjenja... samo izleti na desktop.

U pitanju je v1.0 (nisam stavio patch na 1.0001). Pokusao sam static lighting, object lighting i opet puca. Ima li leka???

Konfiguracija: P4 DC 3.0Ghz, 1GB RAM, GF7600GT, XP-SP2

Instaliraj v1.0001 patch. Isto je bilo i kod mene.

Da je igra stup - jeste.
Moje definitivno mišljenje nakon par dana i više od pola pređene igre - ova igra je pokušala da bude mix svega - malo fpsa, malo rpga, malo horora, malo avanture. Pri čemu su fps elementi gori nego u bilo kom fpsu, rpg elementi gori nego u bilo kom rpgu, horor elementi gori nego u bilo kom hororu itd. Ipak, kada se sve sklopi u celinu ne deluje loše, naprotiv. Pogotovo ako se u obzir ubaci i atmosfera. Ali ima mesta za tuce zamerki i postoji gomila nedorečenosti u svim elementima. Iako sam prešao više od pola igre - deinstalirao sam je, definitivno.

Šteta. Imam utisak da su bolje odradili makar jednu stvar da bi to rezultovalo statusom legendarne igre. Recimo da je napucavanje i AI sređeno, ili kada bi sporedni kvestovi makar nešto značili, bilo u smislu priče bilo u smislu nabavljanja korisne opreme. Ovako - sve ispada prosek, uz dužno poštovanje za sam pokušaj pravljenja grandiozne igre, u čemu ipak nisu uspeli.

@yooyo:

olabavi malo mem tajminge i probaj. Meni su sve igre do pojave stalkera radile bez pucanja na 2740mhz (ne bitno, oc masina, prosla krsh testova), stalker je zvekno posle minut. Probao par puta - isto, spustio klok na 2700 nijednom od tada nije puko, a imam nekih dobrih 25 sati igranja...

Instaliraj v1.0001 patch. Isto je bilo i kod mene.

Pa to mu i nije neki lek,onda mora ispocetka.

@NEX999 : Thanx. Vrlo interesantno!

@Filipenko: Igra definitivno ima mana,ali to nije napucavanje.Ovo za sporedne kvestove se 100% slazem sa tobom i to je po meni najveca mana igre-jednostavno u pitanju su random questovi i cesto se ponavljaju i kasnije postaju nezanimljivi i igrac gubi volju da ih resava(barem ja).

Napucavanje nije toliko lose,headshotovi obaraju,to je bitno.Mene najvise smaraju te njihove animacije,k'o south park :d
Inace atmosfera same igre je fenomenalna,ne moze se opisati-mora da se proba.Muzika je isto sjajna.

Presao sam je i svidja mi se i ambijent i prica,samo steta sto je nisu jos vise razvili i razradili, jel ima materijala. Sve u svemu,neko je rekao, da su zbrzali na kraju da je zavrse samo sto pre da je izdaju! Slazem se! Steta sto je nisu dovrsili oni koji su je i zapoceli!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno