Šta je novo?

GTA:SA - problemi, pitanja, resenja - PC only pls.

PARTYBOY je napisao(la):
problem je Los DesPeratos misija,kako da regrutujem moje pripadnike bande da idu samnom kolima na zadatak?

POMAGAJ TE !!!!!!!!!!

Regrutujes ih tako sto im pridjes, pritisnes desni taster misa i onda ce se iznad glave jednog od njih pojaviti zeleni trougao i onda samo pritisni G ili H na tastaturi, a on ce onda krenuti sa tobom. Ako zelis da sa tobom krene vise od jednog, onda ovaj postupak ponovi u zavisnosti od toga koliko njih zelis da povedes sa sobom. U gornjem levom uglu ekrana ce ti se pojaviti skala (Gand Strength) koja ti pokazuje koliko jos clanova bande mozes da regrutujes. Ako kasnije zelis da te vise ne prate samo im pridji i pritisni H na tastaturi, a ako zelis da te opet prate pritisni G.

Pozdrav. :wave:

Veci respect-vise ljudi mozes da regrutujes,mada cesto vole da pobegnu,iskoce iz auta.

sale prdez je napisao(la):
jel igrao neko one misije gde kao kurir treba da dostavljas hranu da bi dobio prodavnicu kao asset?
problem je sto trece nema tamo gde sam nasao na internetu da bi trebala da bude (commerce), vec sam je nasao u kraju temple ispod znaka VINEWOOD, ali nigde nema BMX sa kojim bih obavljao misije kurira.
da li je neko igrao ove misije ili je upoznat sa temom?

U LS-u prodavnica ti se nalazi malo ulevo od policijske stanice(stanes ispred pan.stanice kao da si izasao iz zgrade i videces zuti bilbord ispod kog se nalazi prodavnica)...

Sad ti meni rece gde je prodavnica u LV-u???

p.s. znam da je objasnjenje debilno ali... :d

zvezda je zivot

Dosao sam do one misije gde pljackam kazino, uzeo sam karticu od one ribe i sad treba da maznem avion i da odletim do nekog ostrva i da (valjda) iskocim padobranom. Pitanje kako se iskace iz onog aviona ???? Kada sam u onim malim avionima nemam problem ali iz ovog veceg nece pa nece :-devil-:

Koliko se sjecam, treba samo da prodjes kroz crveni krug (visoko je, pa ga mozda nisi primijetio), i onda slijedi animacija kako iskaces iz aviona, a zatim se kontrola vraca tebi da sletis na branu padobranom.

BlackNeo je napisao(la):
Koliko se sjecam, treba samo da prodjes kroz crveni krug (visoko je, pa ga mozda nisi primijetio), i onda slijedi animacija kako iskaces iz aviona, a zatim se kontrola vraca tebi da sletis na branu padobranom.
Veliko hvala 100% je to :banana:

Kako

P$ych0 je napisao(la):
Proveri dali si zamenio automobil sa 4 vrata sa nekim koji ima samo 2, to dovodi do nestabilnosti, da ne pricam o tome da neke cak misije ne mozes da predjes zbog toga. Takodje pre menjanja automobila, dotichni koji menjas izbaci iz garaze ako si ga modovao(budzio), zna i tada da pukne, ili da se vrata garaze ne otvore uopste.
Evo ti moj nachnin menjanja, nisam imao do sada velikih problema, a kada se neki javi lako se ispravlja.
Kao prvo BILO KOJI AUTOMOBIL MOZES ZAMENITI BILO KOJIM, znaci ne moras sa unapred zadatim(pazi na broj vrata).
Programi koji ti trebaju: IMG tool 2, GXT editor,GTA Car Spawner ,strpljenja i dobre volje :)
0. Napravis Backup fajlova: handling.cfg, carcols.dat, carmods.dat, vehicles.ide(kopiras ih u neki drugi dir)
1. Napravis direktorijum sa punim imenom vozila u koji stavis zip.
2. Unutar direktorijuma napravis novi (old files, backup, staro...). Moj je old files pa cu zato koristiti taj za dalje objasnjenje.
3. Otvoris GTA3.IMG i nadjes auto koji hoces da menjas.
4. Extract dff i txd fajlove automobila(koji menjas) u Old files dir.
5. iz zip fajla extract dff i txd fajlove u bilo koji folder i promenis ime u vozilo koje hoces da menjas(koje si stavio u Old files)
6. U GTA3.IMG prvo dff, a onda txd fajl zamenis komandom replace(jedan pa drugi, oba istovremeno ne moze)
7. Zatvoris IMG tool (ako ovako menjas ne moras rebuild-ovati arhivu)
8. Obicno uz automobil idu i nove boje(carcols.dat), handling(handling.cfg), i velicina tockova(vehicles.ide), nalaze se u Read me fajlu koji ide uz vozilo.
9. carcols.dat lako menjas, jednostavno prekopiras brojeve pored imena automobila i zamenis brojeve auta koji si promenio. Ako treba dodas nove boje na listu boja(pazi da ne stavljas iste brojeve, vec ako treba promeni da idu redom)
carmods.dat isti princip
10. handling.cfg je po istom principu, promenis brojeve automobila koji menjas sa onima iz readme fajla, koji stoje pored imena kola.
11. vehicles.ide odredjuje velicinu tockova, tako sto kopiras BROJEVE (PR:599, copcarru, copcarru, car, POLRANGER, RANGER, null, ignore, 10, 0, 0, -1, 0.894, 0.894, -1) preko starih brojeva automobila koji menjas, a broj koji stoji skroz levo(599 u ovom slucaju), pamti/zapisi/kopiraj.
12. pokreni GXT editor, otvori american.gxt (GTA San Andreas/text)
13. nadji staro ime automobila sa komandom FIND(pazi da ime stoji SAMOSTALNO U REDU, bez dodatnog teksta sem brojeva levo), i promeni sa imenom novog automobila, kucanjem.
14. pokreni Car Spawner, Gta San Andreas, udji u igru i pritisni CTRL+A, zatim kucaj malo pre spomenuti broj (tacka 11.), u mom primeru je 599. ENTER i auto je ispred tebe spawn-ovan, ako radi kako treba, sve je proslo OK.

Jos nekoliko tip-ova:
Ne moras menjati handling automobila, nekad je nepotrebno i samo kvari utisak(ferari sa brzinom svetlosti :)), pa nekad ostavi stari ili prekopiraj od nekog starog automobila od kojeg je OK.
Ako dodje do neke greske, auto ne radi, igra zablokira, vrati stare modele istim principom kao sto si ih stavio, ali koristi stare dff i txd fajlove iz old files direktorijuma, a sve ostalo(handling, carcols, carmods, vehicles.ide) vratis iz starih fajlova(bekapovanih), i sve je po starom.
Uz malo strpljenja sve je lako. Ja sam BTW zamenio skoro SVE, pa sta da kazem sem da sam namucio 56k modem.
Sve alatke potrazite na www.gtagaming.com
NADAM SE DA SAM POMOGAO :)

Sto se tiche prevodjenja, ima li jos voljnih da pomognu.
Nesto mi se chini da nas nema mnogo. :)

Ako se jos niko uskoro ne javi, dogovaramo se o pocetku(ko, koliko, odakle, dokle), koliko vidim za sada nas je 3.

Kako da napravim backup fajlove imam svaki program sto si naveo .Hvala Unapred

Kako

Neka svako ko zna kako da ubacim auto ili slicno sto skinem sa neta odgovori.

Imas detaljno objasnjeno u ovom topicu, samo malo potrazi.

Zna li neko kako da mi auto bude brze i da mu popravim tockove auto koje sam skinuo sa neta.

2 Vetog_Pg: Mislim da je P$ychO-v post koji si quote-ovao bio dovoljno detaljan i tu stvarno vise nema sta da se dodaje i objasnjava.

Pozdrav. :wave:

Da li ima jo neka auta da ne moras da im menjas tockove posto ja to ne znam.Ovo auto ja trenutno vozim.

Prilozi

• gallery18.jpg
    gallery18.jpg
    115.5 KB · Pregleda: 109
  • gallery19.jpg
    gallery19.jpg
    125.9 KB · Pregleda: 102
  • gallery20.jpg
    gallery20.jpg
    101.3 KB · Pregleda: 86
Zna li neko moze li se ponovo smuvati devojka kada te sutne (u igri, to jest :d ), a nisi stigao do 100% sa njom? U pitanju je Michelle, nema je u auto-skoli vise, niti kod njenog servisa.

Nabudzeno auto

Mogu li nekako da nabudzim auto koje sam ubacio stlano kad pokusam zablokira uspem da mu stavim felme,spoiler,boju,a kad pokusam roof scops zablokira.

E ljudi zapeo sam na jednoj misiji.Znaci kad se predje DRiving SChool onda dodje neka misije Zero ing trako nekako i problem je sto moram da hvatam neku djevojku sto vozi auto,ali neznam sta treba da radim,pa koa neko moze da mi pomogne....

2.P.S Zna li neko sta sve treba za 100% od igrice..

E ljudi zapeo sam na jednoj misiji.Znaci kad se predje DRiving SChool onda dodje neka misije Zero ing trako nekako i problem je sto moram da hvatam neku djevojku sto vozi auto,ali neznam sta treba da radim,pa koa neko moze da mi pomogne....

2.P.S Zna li neko sta sve treba za 100% od igrice..

Ako se dobro secam treba da upotrebis potez koji si naucio u driving school-u. Pridjes joj sa jedne strane i gurnes njen auto da se okrene za 180 stepeni.

Ok,pokusacu pa javljam,mozda jos nekom bude terbalo pa da zna sta treba da radi

LJudi molim za pomoc!!!Pre nego sto sam uveo internet igrao sam San Andreas na gforce4 mx 460,i igra je super radila!Posle uvodjenja neta,ponovo sam instalirao San Andreas isto na gforce 4,i igra mi radi mnogo sporo.Sad sam skorije kupio Mobility/Radeon/9200/9250 i igra i dalje radi sporo!Ne znam u cemu je stvar!Ja mislim da je do interneta ali neki kazu da to nema veze.Moze li neko molim vas da mi odgovori u cemu je problem?Samo jos da kazem da sam display podesavanja u igri(rezolucija,texture details...) stavio isto kao na gforce 4,ali opet radi sporo.POMOOOOC!!!

Koji si 'internet' uveo? Kad igras pogasi anti-virus program i firewall ako ih imas..
I koju si kartu kupio? 9200 ili 9250? :)

Za pocetak pogledaj da nisi ostavio u Catalystima(drajverima) ili u samoj igri ukljucen
Anti-Aliasing.

LJudi molim za pomoc!!!Pre nego sto sam uveo internet igrao sam San Andreas na gforce4 mx 460,i igra je super radila!Posle uvodjenja neta,ponovo sam instalirao San Andreas isto na gforce 4,i igra mi radi mnogo sporo.Sad sam skorije kupio Mobility/Radeon/9200/9250 i igra i dalje radi sporo!Ne znam u cemu je stvar!Ja mislim da je do interneta ali neki kazu da to nema veze.Moze li neko molim vas da mi odgovori u cemu je problem?Samo jos da kazem da sam display podesavanja u igri(rezolucija,texture details...) stavio isto kao na gforce 4,ali opet radi sporo.POMOOOOC!!!

GeForce 4 mx460 ti nije podrzavao shadere, pa ih nije ni prikazivao u igri, sto znaci veci frame rate! Radeon ti ima 1.1 shadere (koliko se secam) pa je samim tim opterecen prikazivanjem efekata vezanih za njih, sto znaci manji frame rate, tj. seckanje.

Poslednja izmena:
Koji si 'internet' uveo? Kad igras pogasi anti-virus program i firewall ako ih imas..
I koju si kartu kupio? 9200 ili 9250? :)

Za pocetak pogledaj da nisi ostavio u Catalystima(drajverima) ili u samoj igri ukljucen
Anti-Aliasing.
Uveo sam ADSL 512/64 imam nod32 i windows firewall koji sam dobio uz service pack 2
Kupio sam 9250 ali tamo pise radeon/9200/9250 ali samo 9250 ima 256 mb rama i 128 bita,dok 9200 nema,a posto ja imam 256 mb rama i 128 bita znaci da je 9250.
Anti-alising u igri je iskljucen ali i kad ga ukljucim igra ne radi nista gore,mozda za nijansu,a nemam catalyst drajvere!Ako mislis da su u pitanju drajveri mozes li da mi kazes koje da skinem i da mi posaljes link gde mogu da skinem?:wave:

GeForce 4 mx460 ti nije podrzavao shadere, pa ih nije ni prikazivao u igri, sto znaci veci frame rate! Radeon ti ima 1.1 shadere (koliko se secam) pa je samim tim opterecen prikazivanjem efekata vezanih za njih, sto znaci manji frame rate, tj. seckanje.
aha,a jel mogu ja da sredim to nekako,da iskljucim shadere?:trust:

nemam catalyst drajvere!Ako mislis da su u pitanju drajveri mozes li da mi kazes koje da skinem i da mi posaljes link gde mogu da skinem?:wave:

Ako nemas snimljene drajvere, nego koristis one sto idu uz windows onda je to sigurno problem!

Prvo sto treba da skines drajvere za atija, evo ti link http://ati.amd.com/support/driver.html

Drugo, skini program driver cleaner.

Trece, uradi unistall trenutnih drajvera za graficku (i drajvera za GeForce, ako ih nedaj boze nisi do sada izbrisao).

Cetvrto, iz safe moda pomocu ovog programa koji si skinuo i snimio (driver cleaner) ocisti komp od ostataka drajvera.

I peto, resetuj komp, snimi drajvere sto si skinuo, i vozi.

pozz

Poslednja izmena:
Ako nemas snimljene drajvere, nego koristis one sto idu uz windows onda je to sigurno problem!

Prvo sto treba da skines drajvere za atija, evo ti link http://ati.amd.com/support/driver.html

Drugo, skini program driver cleaner.

Trece, uradi unistall trenutnih drajvera za graficku (i drajvera za GeForce, ako ih nedaj boze nisi do sada izbrisao).

Cetvrto, iz safe moda pomocu ovog programa koji si skinuo i snimio (driver cleaner) ocisti komp od ostataka drajvera.

I peto, resetuj komp, snimi drajvere sto si skinuo, i vozi.

pozz
Ne koristim windows drivere,dobio sam cd sa drajverima,ali drajvere za graficku koje dobijem uz windows service pack 2 nisam izbrisao posle dizanja sistema(reinstalacije windowsa),vec sam odmah instalirao drajvere za ATI!GeForce drajveri su izbrisani odavno.

Poslednja izmena:
ali drajvere za graficku koje dobijem uz windows service pack 2 nisam izbrisao posle dizanja sistema(reinstalacije windowsa),vec sam odmah instalirao drajvere za ATI!GeForce drajveri su izbrisani odavno.

To je sve u redu, imao sam Radeon 8500. sto ti je veom slico 9200/9250,
igra je radila sasvim ok, jedino sam morao da pogasim senke(koje u tvom slucaju gutaju performanse) probaj da ne igras na very high vec na high u rezoluciji 1024x768.
Meni je tako igra radila sasvim ok.

To je sve u redu, imao sam Radeon 8500. sto ti je veom slico 9200/9250,
igra je radila sasvim ok, jedino sam morao da pogasim senke(koje u tvom slucaju gutaju performanse) probaj da ne igras na very high vec na high u rezoluciji 1024x768.
Meni je tako igra radila sasvim ok.
kako da sredim te senke,da bolje radi?Meni je PRE na gforce4 tako radilo na 1024x768x16,visual fx high,anti-alising off i sve je bilo super,ali igra mi je SADA spora na toj rezoluciji,ali manje sa ovim novim drajverima,nego na proslim!Medjutim kad stavim rezoluciju 1280x1024x16,visual fx medium,anti-alising off,cini mi se da igra radi bolje ali su detalji stvarno uzas.....slika je cista i cve je to ok ali detalji.....ne valja!Ne znam da li bi mi mozda pomogli ti drajveri koje si ti koristio za 8500,i ako mozes da mi posaljes?:wave:

Poslednja izmena:
Nemam vise te drajvere mislim da su bili 4.12 znaci Decembar 2004.

Ali ako si skinuo poslednje oficijelne drajvere za tu kartu trebalo bi da radi
sasvim ok u 1024x768x16 na HIGH detaljima. Cim ubacis u 16-bitni mod
dinamicne senke su ugasene bilo na medium,high,very..

Ako si sve uradio kako ti je receno(uninstall/install dajvera, ugasio anti-virus,
firewall) jos jedinom pobaj u igri da smanjis 'draw distance' i ugasi 'mip mapping' i
vidi dal' ti je u igri ugasen anti-aliasing, pa vidi kako ce da radi.

Ako opet lose radi onda nije do igre ili podesavanja graficke, trebace malo bolje
podesiti masinu.

pozdrav

Vrh Dno