Šta je novo?

Standalone TV tuner

DeuS.Mikelle

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2004
Poena
650
Obicno niko ne odgovara na ovu temu a ja stvarno nisam upucen, pa ako bi neko ko se razume bio ljubazan da mi preporuci neki standalone tv tuner koji je kvalitetan a ne preterano skup tipa do 100 evra !
Inace imam monitor samsung 930bf ali planiram da uskoro uzmem 225bw
Hvala unapred !

Obicno niko ne odgovara na ovu temu a ja stvarno nisam upucen, pa ako bi neko ko se razume bio ljubazan da mi preporuci neki standalone tv tuner koji je kvalitetan a ne preterano skup tipa do 100 evra !
Inace imam monitor samsung 930bf ali planiram da uskoro uzmem 225bw
Hvala unapred !

Necu ti bas nesto pomoci ali ono sto sam ja video to je bilo lose, bar za moj ukus. Video sam na delu neki Prolink i Kworld i nista mi se nije dopalo. Moguce je da je stvar slicna i sa drugim tjunerima a problem je verovatno slican problemu kao i kod LCD televizora a to je da jednostavno ovaj tv koji se emituje kod nas ne odgovara LCD-ovima vec se mora cekati HDTV a to je pitanje veka kada ce biti kod nas s obzirom da se nase televizije jos "bore" sa stereo zvukom :wall:

Mislim, imao sam slicnu ideju kao i ti ali sam iz gore pomenutog razloga odustao bar privremeno dok se ne javi neko da me demantuje. Ispostavilo se npr. da je neuporedivo ali neuporedivo bolji moj stari PCTV tjuner iz 98 godine nego gore pomenuta dva koja su mi donosili na probu. (inace monitor mi je Samsung 204B)

Uzeo sam KWorld 1680 TV Box a koristim ga sa 225BW.
Prijem je dobar, isti kao i sa TV-om a, verovatno zbog LCD tehnologije, slika se razlikuje u odnosu na CRT. E sad sta je bolje to je pretpostavljam stvar ukusa. Meni se licno vise svidja slika na LCD-u jer daje utisak vece ostrine a i noise reduction ne radi lose.
U svakom slucaju nema nekih vecih iznenadjenja sva ta skalamerija funkcionise dobro.
Inace sam na kablovskoj tako da ne znam kako bi se ponasao kada bi se prikacila antena.

a da li mozes manuelno da podesavas kanale, da ih sortiras kako zelis i da li moras da menjas source da bi dobio sve programe?

Sortiranje, tj brojeve kanala ne mozes da menjas ali ima favourites.
Ima trazenje po kanalima ali onda ne pronalazi sve ali ima i trazenje po frekvenciji kada ih nalazi sve i moguce je fino podesavanje svakog kanala.
Ima preview po 9 kanala, koje redja kontinualno dok se ne zaustavi.
Ima back dugme koji vraca na prethodni kanal.
Ima 3 gama moda.
Nema teletext.

Na sta mislis pod source?

Poslednja izmena:
PC u DVI a KWorld u Analog VGA.
Moze i PC u KWorld pa KWorld u Monitor i tada moze da ima na desktopu sliku u slici ali mi je bilo glupo da kvarim PC sliku propustajuci je kroz tjuner i analog VGA a i slika u slici ne radi u 1680x1050(samo do 1280x1024) sto je nativa za 225bw.

Mislis na kojim rezolucijama radi tjuner? Od 800x600 do 1680x1050.

Poslednja izmena:
Sortiranje, tj brojeve kanala ne mozes da menjas ali ima favourites.
Ima trazenje po kanalima ali onda ne pronalazi sve ali ima i trazenje po frekvenciji kada ih nalazi sve i moguce je fino podesavanje svakog kanala.
Ima preview po 9 kanala, koje redja kontinualno dok se ne zaustavi.
Ima back dugme koji vraca na prethodni kanal.
Ima 3 gama moda.
Nema teletext.

Na sta mislis pod source?

ja sam imao model K-World 1531R, jeftinija varijanta od tog 1680.

Nisam mogao da manuelno podesavam kanale i to mi je smetalo, jer sve nije nasao kako treba.

sto se tice izvora, na daljincu ima da se promeni antena/cable, i shodno tome on je nalazio 2/3 programa na cable opsegu, a 1/3 na anatenskom. To me je extra nervilalo, pa sam doticni uredjaj vratio.

evo jos malo o tom

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=108156&highlight=standalone+tv+tuner

Sada imam ATi AIW, pa mi je to privremeno resenje.

Znaci zadovoljan si sa 1680? Svi kanali normalno rade?

@Stoske
Pa kad stavim na kable i trazim preko frekvencije on preskenira ceo opseg i nadje sve kanala.
Da, zadovoljan sam, kao sto sam rekao nema nikakvih iznenadjenja i sve radi normalno.

@DeuS.Mikelle
Evo bas pre par postova sam opisao vezu

Procitao sam link ... ja sam isao search na standalone a ne na eksterni tv tuner :wall:
Nego jesi uspeo da povezes dvi (pc i monitor) a vga ( monitor tv tuner) ?

I jos nesto sad sam totalno zbunjen, da li je uopste pametno kupovati standalone tv tuner ili leadtek tv2000 expert npr ?

tv tuner mi je bio povezan na vga izlaz na tuneru, a monitor i komp preko dvi-aja istovremeno.

sve je, sa te strane, lepo sljakalo.

Dali se pojavilo nesto novo u prodaji, ne mogu da verujem da je KWORLD najbolja kupovina.Ima li negde AVERmedia TV tunera. Oni su makar ranije bili zakon.

:smoke:

Nazad
Vrh Dno