Šta je novo?

Galaxy ili Gainward

• Začetnik teme Začetnik teme ostres
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Zainteresovan sam za kupovinu 7600GS karte. Nasao sam kartice ova dva proizvodjaca po istoj ceni (125 evra AGP varijanta - ako ima nize molim obavestenje na PM) i obe su sa DDR3 memorijom, s tim da je Galaxy sa Zalman kulerom. E sad, Gainward mi je dobro poznata (i sasvim solidna) firma, dok je ova druga (bar koliko je meni poznato) potpuni novajlija na nasem trzistu.
Pitanje je ima li svrhe eksperimentisati i dati prednost Galaxy-ju ili se drzati poznatog Gainward-a (gde uzgred imam i 2 godine vise garancije).
Pozdrav.

Kod tog prodavca je za GS verziju 105evra a za GT verziju 131 evro.

I sad koja je razlika izmedju

[Gainward 7600GS GS, 256MB DDR3, TV, DVI, AGP] i

[Gainward 7600GT, 256MB DDR3, TV, DVI, AGP] osim u ceni?

Ne znam sta bi rekao Garson posto ih je on isprobavao a nesto se zalio na kvalitet izrade Gainwarda i da se naponska jedinica grejala

Poslednja izmena:
7600GS radi na manjim frekvencijama!

Kod tog prodavca je za GS verziju 105evra a za GT verziju 131 evro.

I sad koja je razlika izmedju

[Gainward 7600GS GS, 256MB DDR3, TV, DVI, AGP] i

[Gainward 7600GT, 256MB DDR3, TV, DVI, AGP] osim u ceni?

Ne znam sta bi rekao Garson posto ih je on isprobavao a nesto se zalio na kvalitet izrade Gainwarda i da se naponska jedinica grejala
Dobro, nisam se baz zalio, ali sam konstatovao malo loshiji kvalitet izrade, tu mislim na naponsku jedinicu jer su upotrebljeni obicni kondenzatori (umesto oklopljenih) koji se malo vishe greju, mada nije to nishta alarmantno.Jedan poznanik mi rece da je merio napone na Gainward 7600GS DDR3 i da naponska malo loshije pegla napone.Mada opet kazem nije to toliko bitno, i moj 7900GS se odlicno klokuje (uz to je i hladjenje na njemu radi dobar posao) a i njegov 7600GS DDR3 se takodje dobro klokuje.
Ako pricamo o AGP karticama taj Gainward 7600GS ima memoriju od 1.6ns (taktovi 450/1100 valjda) dok GT ima 1.4ns i taktove 560/1400Mhz.Ja bih uzeo GT jer je razlika u ceni mala.

Poslednja izmena:
Nisam napomenuo da je u pitanju GLH varijanta, tako da je razlika u performansama u odnosu na GT jos manja nego kod obicne GS, tako da treba razmisliti da li se 25 evra vise isplati. Pogotovo sto ce se za koji mesec kad se pojave narodske 86xx i GS i GT prodavati za slicne (male) pare.

jel moze neko MOLIM vas da mi kaze gde mogu (znaci samo prodavnice zbog profakture) da nabavim Gainward AGP 7600GT 256MB DDR3 1.4ns??? hvala puno!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno