Šta je novo?

WADSL u Republici Srpskoj

Benchmarks

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
29.05.2006
Poena
309
Posto necu iz principa da koristim ADSL telekoma srpske, a i skup je, zanima me je li iko od vas imao iskustva sa wireless ADSL-om, mada bi pravilnije bilo da se ta usluga zove wireless broadband?
U Banjaluci ce se 16.04.2007 godine poceti nuditi wadsl. Paket od 768/192 kbps flat rate ce kostati 30 eura. WADSL radi na 5.8 GHZ, a oprema se ne kupuje nego provajder daje na koristenje ako se plati prikljucna taksa. Valjda su nemoguce smetnje na toj frekvenciji, a uredjaj je Motorola Canopy. Nema vise onih klasicnih antena, ap-ova...

Ima li neko iskustva sa tim WADSL-om?

Jok ne valja to nista, puca veza non stop, slab ping 1-5s, problemi u protoku... jednom recju katastrofa

Izvini malo sam se salio ipak je 1 April 😉
http://www.msp-terra.net/terra.php?id=13 ovde imas nesto vise o tehnickoj strani mada verovatno jako mali broj ima direktnih iskustava jer su cene u odnosu ono sto ce se kod vas nuditi smesne.. 1Mbit - 500evra... pa verujem da na osnovu cena koje deru ovde kvalitet nemoze biti los, a inace to je derivat wimax tehnologije
Verujem da to sve super funkcionise pod uslovom da Blic Net ne preoptereti svoje bazne stanice prevelikim brojem korisnika....

Izvini malo sam se salio ipak je 1 April 😉
http://www.msp-terra.net/terra.php?id=13 ovde imas nesto vise o tehnickoj strani mada verovatno jako mali broj ima direktnih iskustava jer su cene u odnosu ono sto ce se kod vas nuditi smesne.. 1Mbit - 500evra... pa verujem da na osnovu cena koje deru ovde kvalitet nemoze biti los, a inace to je derivat wimax tehnologije
Verujem da to sve super funkcionise pod uslovom da Blic Net ne preoptereti svoje bazne stanice prevelikim brojem korisnika....
Oni planiraju da i telefoniju ponude preko WADSL-a.
Posto iza svega toga stoji Telekom Slovenije, a ne neki lokalni provajder, ja vjerujem da ce i WADSL i ostalo sto ponude, biti kvalitetno, ali...zivi bili, pa vidjeli 🙂

Oni planiraju da i telefoniju ponude preko WADSL-a.
Posto iza svega toga stoji Telekom Slovenije, a ne neki lokalni provajder, ja vjerujem da ce i WADSL i ostalo sto ponude, biti kvalitetno, ali...zivi bili, pa vidjeli 🙂
Ne bi se kladio ipak ne zivite u sloveniji.

Ne bi se kladio ipak ne zivite u sloveniji.
E da zivimo u Sloveniji, vjerovatno se ne bi se pokretao WADSL. Ali WADSL je jedini nacin da se razbije monopol drzavnog telekoma, i pruzi usluga koja je jednako kvalitetna klasicnom adsl-u. Najavili su i pruzanje fiksne telefonije preko tog wadsl-a.
A iz RS se moze uspostaviti bezicni link sa Slovenijom, pa je tako moguce da se Telekom Slovenije iz RS spoji sa Telekomom Slovenije u SLO, i na taj nacin pojeftini zakupljivanje linka.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno