Šta je novo?

memorija kingston i ncp, kod overclocka

• Začetnik teme Začetnik teme mmv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
zanima me koliko je velika razlika u overklokovanju, masine ASUS K8N, Sempron 2800, sa 1.5 GB Kingston RAMA, i ista ploca i procesor, samo sa 2 GB NCP rama ! Ne znam sta da radim jer mogu za iste pare 1.5 GB Kingstona, da dobijem 2 GB ncp rama ! Masina je sa ovim Kingstonom izasla na 2.2 GHz, bez problema, dalje nisam ni pokusavao !

ncp

i uopste kakva je ta ncp memorija, tip mi daje 3 godine garanciju !

Losa. Imao sam priliku da je vidim samo jednom kod cimera i to je bila ddr400, koja je radila nestabilno na 400 (default) pa smo je spustili na 333...

DIMM 2GB (2x1GB kit) DDR2/667MHz Corsair ValueSelect, 240-pin, PC2-5300, CL5, dual channel, LifeTime Warranty 12,250
DIMM 2GB (2x1GB kit) DDR2/800MHz Apacer, 240-pin, PC2-6400, CL5, dual channel, retail pack, gar. 10 god. 12,600

Ne znam kakve su apacer memorije, ali Corsair je po meni bolji od Kingstona 🙂
Apacer je ovde na defaultu brzi (800/CL5), pa se raspitaj jel i dobra, ali mislim da je super cena.

Poslednja izmena:
ovde negde na forumu sam procitao da su clanovi
przili te NCP-jeve maximalno, znaci extra OC sa ok tajminzima,
nazalos ne znam gde ali znam da sam negde procitao,
naravno veci je procenat losih modula, mozda su se u zadnje vreme popravili

Kingston je bolji meni radi na 440 nekome i na 450 sa 1T, ali je problem sto ti imas 1,5GB to ne verujem da ce da radi u dc u tom slucaju ce svakako 2x1 gb ncp biti brzi ako je ispravan jer ce raditi u dc.

1) Prica se o DDR1 memoriji (ploca je sa nForce250 cipsetom... znaci s754), pa ne preporucujte ddr2 module...
2) Dual channel na s754 ne postoji, tako da i tu pricu zaboravite...

E sad da predjemo na stvar:

-Klokovanje je relativna stvar, ali imaj u vidu da ces najverovatnije (ali to NIJE pravilo!) imati problema ako zabodes 2x1GB, posto su svi gigabajtni moduli koje sam do sad video bili dual-ranked (dvostrani), pa memorijski kontroler u procesoru ima problema da se izbori sa brojem "redova".

-Po uputstvima vecine maticnih ploca za s754 uvek se preporucuje kombinacija DS(Double Sided)+SS(Single Sided) ili SS+SS ili SS+SS+SS modula za maksimalne preformanse, sto znaci da ces MOZDA imati problema u klokovanju 2xDS modula... Detaljnije potrazi ovde u postovima korisnika Dule13.

-Najbolja kombinacija je da probas te module pre kupovine ukoliko prodavac dozvoljava, ali mislim da se neces previse usreciti po tom pitanju...

-Kombinacija od 1.5GB ti vec najverovatnije spada u DS+SS pa bi tu trebalo da ne bude problema, ali opet... proveriti..

Toliko.

Poslednja izmena:
Ostoja mislio sam da je mozda s939 ploca kao i moja MSI K8N ali sad vidim da Asus nije radio s939 ploce sa nforce3 250Gb chipsetom, u svakom slucaju nista od dc...

Ostoja vec sve rece.
Ja sam licno przio razne ncp-ove bez problema (i sada imam jedan modul u masini). Za neke od njih znam da rade vec godinama.
Ovde ti je najbitnije da nadjes jednostrane module. 2GB je tesko postici na s754. 1.5GB =
512 + 1024MB ti je ,cini mi se ,najbolje resenje, jer ces u suprotnom morati da se bas namucis da nadjes 2x1GB koji ce raditi kao DDR400 (ili vise)

Ostoja mislio sam da je mozda s939 ploca kao i moja MSI K8N ali sad vidim da Asus nije radio s939 ploce sa nforce3 250Gb chipsetom, u svakom slucaju nista od dc...

Ma ok, nego vidim pominje covek Semprona, a ovde (koliko sam upucen) nije stigao ni jedan za s939, tako da ostaje samo s754 varijanta gde nema DC-a....

?

problem je sto knjiga kaze drugacije, ja sam zapravo u prvobitnoj verziji imao 3 modula po 512 ddr400 kinstona, i komp se non stop resetovao, dva dvoslojna i jedan single, cim izvadim single sve je ok ! ovo je valjda retko glupi primerak asus ploce, koji, ima tabelu koriscenja memorije, gde je najbolja kombinacija, dva modula od: 1 gb i 512 mb ! zasto je to tako ne znam, jedino u ovoj kombinaciji moze da radi i to kao dvoslojni, i single modul, na ddr 400! glupost, ali je tako ! jedino je problem sto tu gde sam uzeo memorije, covek hoce da mi zameni, ali kaze da vec dugo nema kingston modula od giga ! sta znam, javicu se zdravlja kad resim !

PQi mi radi bez greske na s754, 2x1GB, klokovano sve do 00 🙂 Ne znam za kingstone VR, ja ih nikada nisam voleo, od 15-tak komada koji su mi prosli kroz ruke 8 komada nije htelo da mrdne preko 250mhz...Pre bi uzeo NCP, sa njima sam uvek imao dobra iskustva i dobre klokove. Naravno vidim da ljudi imaju dobrih iskustava i sa kingdtonom ddr400 VR tako da nema pravila...U svakom slucaju kingston VR je najskuplja memorija iz te klase, dobrih 10 i vise evra iznad PQi i maltene 20e skuplji od NCP-a (gigabajt moduli u cenovniku za svakoga...)

Poslednja izmena:
Koliko ti je to sve lutrija pokazuje i moj primer: Kingston+Veritech na 2.7V podesenih u biosu zakucavaju komp i mora da se uradi CMOS flash. Kada iz Windowsa podignem napon sa MSI programom na 2.7V dostignem 236mhz 2.5-3-3-8 1T za memaru i ni makac dalje. Tako moze lepo da radi prodje Super Pi test. Povecanjem napona i opustanjem tajminga memorije nista se ne dobije, sve je to relativno...

uff...probaj neki stariji ili noviji bios za plocu. Oce to MSI da radi...na Neo3-F koji sam imao , sa najnovijim biosom dobijem vise opcija ali memorija nece na 1T preko 210, FSB nece preko 230, a sa verzijom 1.0 nema pola opcija ali ploca nema FSB lock za semprone i FSB ide do kolko oces, ali nema 1T tajming :S: ali to namestis u a64infou (10x Lukija i Audiofreak !)

Moje iskustvo sa NCP-om je jako pozitivno... NCP 256/333 sam terao preko 400 MHz u dualu bez dizanja napona!!!

moje iskustvo:
kingston 2x512 pc 3200 def.napon

Prilozi

• 260.webp
    260.webp
    41.8 KB · Pregleda: 92
:zgran: lepo lepo, jel prolazi i testove ili samo slikanje ?

sa malim zakasnjenjem...

nije bas stabilno na def naponu.... prime puca ...
u attachu je stabilno na def naponu (podesavanje za svaki dan) :

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    97.1 KB · Pregleda: 60
Nazad
Vrh Dno