Šta je novo?

koja graficka u MSI k7t turbo ???

alexxxa

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2006
Poena
304
Koja je najjaca g-force graficka kartica koja moze da se utakne u MSI k7t turbo maticnu plocu?

Sve sam rekao,hvala unapred!!

Najisplativija karta ti je 7600GS Golden Sample od Gainwarda cena najjeftinija 127e u bg moze da se klokne vise od default takta 7600GT ili da sacekas malo pa da uzmes directx10 agp kartu u aprilu kako najvljuje nvidia
To vazi za PCI-E verziju Gainward-a, AGP ima neshto sporiju memoriju (1.6ns DDR3).
Moja preporuka je 7600GT, ali nikako Club3D jer ima sporiju memoriju a MSI ima dva modela, jedan ima 256MB DDR2 memorije na 800Mhz a druga 512MB DDR3 memorije.
Moja preporuka je ili Leadtek 7600GT (moze da se nadje u BG ali nije toliko rasprostranjena) ili Gainward 7600GT.Koshtaju neshto preko 150e, ali su svakako isplativije od X1650Pro.

Znaci da je po vama brza odn. bolja 7600GT od 1650pro i da je bolje uzeti GDDR3 memoriju nego GDDR2? E sad cene su tu negde od 117e za Club-3D do 180e za MSI ali nisam nigde pronasao karticu sa 512MB i da je sa DDR3 memorijom.

@Grason ako mozes postavi link ili na PM adresu i tel. prodavnice gde si vedeo taj Leadtek i Gainward. Kad smo vec kod DirectX-a da li ove kartice podrzavaju 10 i da li se mogu OC?

Ali i dalje mi niste odgovorili sta je bolje/brze 512MB DDR2 ili 256MB DDR3.

Sto se tice DirectX10 da li (ce) ga ove kartice podrzavaju? Ja za sada imam Sapphire ATI Radeon 9000pro koja je podrzavala kada sam je kupio (mislim) DirectX 8.1 ali kasnije kada sam instalirao mogla je i DirectX 9.0c. Da li se mogu overklokovati, a za Leadtek i Gainward da li su sa 256 ili 512MB? Na NET-u sam do sada video da postoji samo 256MB sa DDR3 mem.

Da se razumemo radi se o AGP slotu!

Poslednja izmena od urednika:
Ali i dalje mi niste odgovorili sta je bolje/brze 512MB DDR2 ili 256MB DDR3.

Sto se tice DirectX10 da li (ce) ga ove kartice podrzavaju? Ja za sada imam Sapphire ATI Radeon 9000pro koja je podrzavala kada sam je kupio (mislim) DirectX 8.1 ali kasnije kada sam instalirao mogla je i DirectX 9.0c. Da li se mogu overklokovati, a za Leadtek i Gainward da li su sa 256 ili 512MB? Na NET-u sam do sada video da postoji samo 256MB sa DDR3 mem.

Da se razumemo radi se o AGP slotu!
Bolje je 256MB DDR3, i to osetno.
Mogu se overklokovati.

Kod nas (Srbija-Beograd) nema Leadtekove kartice 7600GT 256MB sa DDR3 mem. za AGP slot. Evo celo jutro trazim, ima samo za PCIE. Uzecu najverovatnije Gainwardovu

Jesi ti Garsone testirao tu Gainwardowu karticu pa znas da nemoze da se o/c ili samo nagadjas? Na ovom forumu mozes da nadjes post sa linkom ka testu te karte i upravo je memorija 1.6ns! Koliko znam za GT je brzina memare u agp varijanti 1.4ns tako da razlika ne opravdava cenu a za pci-E je brzina 1.2ns

Jesi ti Garsone testirao tu Gainwardowu karticu pa znas da nemoze da se o/c ili samo nagadjas? Na ovom forumu mozes da nadjes post sa linkom ka testu te karte i upravo je memorija 1.6ns! Koliko znam za GT je brzina memare u agp varijanti 1.4ns tako da razlika ne opravdava cenu a za pci-E je brzina 1.2ns
Ne,ne nisi razumeo, nisam rekao da ne moze da se klokuje.Naprotiv, moze, ali PCI-E verzija 7600GS GLH ima 1.4ns pa moze da ide na nivo 7600GT, a AGP ima 1.6ns (default za nju je oko 1200Mhz) pa teshko moze do (i preko) 1400Mhz.A cini mi se da si ti pricao o PCI-E verziji.
Pa, da, za GT je default 1.4ns inace, a u PCI-E verziji postoji obican GT (1.4ns memorija) i Golden Sample 1.2ns memorija.
A shto se tice cena, AGP verziju su po pravilu skuplje od PCI-E, ma kakve karakteristike bile.

I dalje bez medalje

Moja preporuka je 7600GT, ali nikako Club3D jer ima sporiju memoriju a MSI ima dva modela, jedan ima 256MB DDR2 memorije na 800Mhz a druga 512MB DDR3 memorije.

@garson znam da si rekao da MSI nije nesto ali me je zainteresovalo to sto si rekao da si nasao MSI sa 512MB DDR3 mozes li mi reci koja je to kartica ili link (mozda na PM i prodavnicu u Beogradu ako je ima ovde). :crash:

Ili da sacekam da prodje april i da vidimo koja i kakva ce to biti kartica sa podrskom za DirectX 10, ko sto rece shaolin_RS

Poslednja izmena:
@garson znam da si rekao da MSI nije nesto ali me je zainteresovalo to sto si rekao da si nasao MSI sa 512MB DDR3 mozes li mi reci koja je to kartica ili link (mozda na PM i prodavnicu u Beogradu ako je ima ovde). :crash:

Ili da sacekam da prodje april i da vidimo koja i kakva ce to biti kartica sa podrskom za DirectX 10, ko sto rece shaolin_RS
Izvinjavam se, moja greshka, i verzija sa 512MB ima DDR2 memoriju.Znaci, ne kupovati.
MSI NX7600GT-TD256
MSI NX7600GT-TD512
I, da, ima MSI da se kupi kod nas, ali kao shto sam rekao treba je izbegavati.
A Gainward bar po slici ima bolje hladjenje.:)
Gainward BLISS 7600GT AGP

Vrh Dno