Šta je novo?

Vista i copyright (copryprotected) diskovi

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
E ovako, ovaj problem mi se desava odnedavno a juce sam slucajno saznao u cemo je fora pa me interesuje da li neko zna kako ovo ispraviti. Problem se desava sa igrama na DVD diskovima (ne svima ali uglavnom) tj. diskovi koji su uglavnom verovatno copyright protected. Dakle kad ubacim disk, ako odem na view files Vista mi izbaci plavi ekran sa raznoraznim zezanjima. Ali ako idem na view files ili explore u System Commanderu sve radi regularno, Ako neko zna gde u Visti ima da se iskljuci ova fora kojim Windows Explorer onemogućava gledanje sadržaja (kopiranje na hard) DVD/CD diska. Unapred hvala?

S obzirom na obzir da si propustio da kazes neke bitne stvari (koja Vista, SS tog plavog ekrana) mogu da pretpostavim da ti se otvara Media Center na Ultimate ediciji. Nisam nikad korsitio ovo jer imam Bizinis ediciju ali otprilike da znas sta da trazis da iskljucis... Poz

S obzirom na obzir da si propustio da kazes neke bitne stvari (koja Vista, SS tog plavog ekrana) mogu da pretpostavim da ti se otvara Media Center na Ultimate ediciji. Nisam nikad korsitio ovo jer imam Bizinis ediciju ali otprilike da znas sta da trazis da iskljucis... Poz

Business je verzija (32bit) tako da nemam media center. Pise Multiple IRQ requests i slicno. Primera radi neke diskove otvara OK tipa Office, Britannica, pa i igri War Fronta ali ostale igre ni da cuje. Recimo kod brata mi radi normalno

Poslednja izmena:
Digital Rights Management (DRM) is an umbrella term that refers to any of several technologies used by publishers or copyright owners to control access to and usage of digital data or hardware, and to restrictions associated with a specific instance of a digital work or device. The term is often confused with copy protection and technical protection measures; these two terms refer to technologies that control or restrict the use and access of digital content on electronic devices with such technologies installed, acting as components of a DRM design.

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Rights_Management

Rage, on govori o BSOD-u ne o necemu sto moze da se screenshotuje ;-)
Goxy, imas nesto od antivirusa ili slicno? (jel' ti ukljucen UAC?)

Pa moze i BSOD da se slika, npr. mobilnim telefonom ili fotoaparatom 😉

LM, onda treba se naglasi da je BSOD, i Media Center je plave boje:d Ali kako smo cinjenicno utvrdili da ne postoji MC, nismo samim tim utvrdili da li je BSOD, tj plavi ekran sa raznoraznim zezanjima😀

Edit: Nisam video da je covek napisao lepo Multiple IRQ requests, sto defintivno cini to BSODom. Dakle po difoltu to ne bi smelo da se desava, naravno, i cisto sumnjam da ima problema sa DRM.

Da li si nesto cackao oko kompa (novi programi, neka custom podesavanja)?

Poslednja izmena:
LM, onda treba se naglasi da je BSOD, i Media Center je plave boje:d Ali kako smo cinjenicno utvrdili da ne postoji MC, nismo samim tim utvrdili da li je BSOD, tj plavi ekran sa raznoraznim zezanjima😀

Edit: Nisam video da je covek napisao lepo Multiple IRQ requests, sto defintivno cini to BSODom. Dakle po difoltu to ne bi smelo da se desava, naravno, i cisto sumnjam da ima problema sa DRM.

Da li si nesto cackao oko kompa (novi programi, neka custom podesavanja)?

Ovako od Antivirisa imam Kaspersky IS 6.x ali i kad se on iskljuci sve je isto. Cackao nisam nista, a od programa imam sve sto ima i najobicniji korisnik tipa, Nero, AV, Office, par igrica i Vista Compatible official drivere za hardver. Jedino stao sam promenio u Visti kako sam je instalirao je to sto sam iskljucio screensaver i setovao monitor da mi se gasi automatski posle 5 minuta, isključio Welcome Screen jer smara, isključio windows firewall jer koristim KIS i pozadinu desktopa tj promenio sliku za background, pa vi vidite. A čisto sumnjam da je DRM jer kao sto rekoh kod brata mi radi normalno (jedino to mu se slično desi kad hoće da iskopira ceo sadržaj DVD diska na hard disk), a opet napominjem da u Total Commanderu nemam problema, ama baš nikakvih). A šta je to UAC?

Poslednja izmena:
User Account Control. To su ti oni dijalozi koji se pojavljuju kada hoces da instaliras program, pa moras da mu kazes Allow😛

User Account Control. To su ti oni dijalozi koji se pojavljuju kada hoces da instaliras program, pa moras da mu kazes Allow😛
Ti se dijalozi pojavljuju samo ako ti je Account Kontrol ukljucen, ali ako si administrator to mozes da iskljucis, BTW ja mogu da instaliram svaku igru, jer autorun nudi opcije da li da pokrene instalaciji ili da to otvori disk da gledas sta ima, ako izaberem opciju 2 dobijam BSOD zato biram opciju 1,

Mala dopuna: Isto mi se dešava i sa virtuelnim Alcohol i Deamon Tools driveovima kad mountujem DVD i kad ga otvorim opet pada. U BSOD-u Win kaže da je otišao u BSOD da bi sprečio trajno oštećenje isitema. Dođe mi da ga ja fizički oštetim zauvek. Ne znam da li bi reinstall ili novi clean install rešio problem.

Nazad
Vrh Dno