Šta je novo?

Sada je i RV630 odlozen!!!

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma oni prave svemirski brod!

Prave svemirski brod, a igleda da ne znaju da naprave ni petardu.
Vise niko ne moze da me ubedi da su ovi potezi Ati/AMDa opravdani na bilo koji nacin.

Konkurencija ima proizvod, moras i ti da imas konkurentan proizvod. Odmah sada, tacka.

Poslednja izmena:
Dozvolite, odakle vam smelosti za tvrdnje da ATI odlaže nešto kada nikada nije zvanično saopšten datum? Siguran sam da su ovo mudri poslovni potezi koji će na kraju godine rezultovato dobrim saldom na kontu AMDa...ili tako nekako beše 🙂

Space the final frontier. 😀
Pozdrav. :wave:

Dozvolite, odakle vam smelosti za tvrdnje da ATI odlaže nešto kada nikada nije zvanično saopšten datum? Siguran sam da su ovo mudri poslovni potezi koji će na kraju godine rezultovato dobrim saldom na kontu AMDa...ili tako nekako beše 🙂

a kad je ikada nesto negativno bilo najavljeno zvanicno sa objasnjenjem itd itd ?

I naravno da su optimisti i naravno da ocekuju pozitivnu godinu, nece valjda da rade misleci "propali smo" 🙂 Sa performansama kakve imaju 8600GT i GTS nVidia im nudi srednji segment na izvolte, a oni odlazu... Ni ja nekog kad oteram u PM jer mi nudi da mu radim za 100e ono sto vredi 1000e ne mislim da naredna 2 meseca necu imati posla, naprotiv. A tek posle se (retko) kajem...

Oni se baš zezaju sa ozbiljnim stvarima 🙂 . Ali šta će, izgleda problemi sa svih strana

Bolje i da ga odloze za mesec i po, dva nego da ponovo izbace nesto tipa x1600xt. Negde sam procitao da nisu zadovoljni performansama. Mozda je to razlog odlaganja.

Ne mogu da verujem da Nvidia odlaže svoje karte. Potpuni su retardi ako budu ispustili ovakvu priliku. Neverovatno.
Što je najcrnje, ovo verovatno znači novo pomeranje rokova za veliki broj igara...

Ne mogu da verujem da Nvidia odlaže svoje karte. Potpuni su retardi ako budu ispustili ovakvu priliku. Neverovatno.
Što je najcrnje, ovo verovatno znači novo pomeranje rokova za veliki broj igara...

Zamisli tek kako bi bilo kada nVidia ne bi imala konkurenciju 🙂

Pa dobro i to je pitanje sa više odgovora.
1. Izlazili bi redovno sa novim GPUom da bi nove igre mogle lepo da se prodaju uz novi hardver. (najverovatnije)
2. Izlazili bi na kašičicu a igre bi zbog toga bile optimizovanije da bi lepo radile na postojećem hardveru. (utopija 😀)
3. Izlazili bi na kašičicu a nove igre bi sve više seckale i štucale da bi postalo nemoguće igrati ih...i tako nestade PC gameing scena. (san svakog "konzolaša" i programera kome je smor više da jednu te istu igru portuje po 10x)
Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Prelomio sam tred u ovo "FUDovanje" o kasnjenju RV630 i o sudbini PC gaminga.

Cisto da se ljudi lakse mogu orijentisati na raspravu o dve razlicite teme.

Doduse obema je zajednicko neopravdana i niti u jednoj cinjenici utemeljena zabrinutost 😉

da, zabrinucemo se tek kad izadju dx10 igre i kad vidimo da je 128bit 8600GT neupotrebljiv u njima na rezoluciji vecoj od 1024x768...Onda ces ti prvi otvoriti temu " gde je nestala srednja klasa grafickih karti" , jer igranje u 1280x1024 vec uveliko spada u najnizu rezoluciju koju iko testira kad testira neko parce iz palete grafickih akceleratora...

da, zabrinucemo se tek kad izadju dx10 igre i kad vidimo da je 128bit 8600GT neupotrebljiv u njima na rezoluciji vecoj od 1024x768...Onda ces ti prvi otvoriti temu " gde je nestala srednja klasa grafickih karti" , jer igranje u 1280x1024 vec uveliko spada u najnizu rezoluciju koju iko testira kad testira neko parce iz palete grafickih akceleratora...

***-e,po svim temama moram da te jurim jer pljujes po 8600 seriji.Pa sa srednjom klasom kartica nikad nisi ni mogao da igras na vecoj rezoluciji od 1024x768,a cak i u toj je FARCRY kocio na 6600GT,koji je bio jedan od najboljih mainstream-a.
8600GTS ce definitivno biti bolji za srednju klasu nego sto je bio 7600GT.

Ako je suditi po ovim preliminarnim testovima...Nema šanse. 7600GT kada se pojavila (pre oko godinu dana) je gurala sve DX9 igre u 1024 sa sve AA. Po ovim najavama 8600GT(S) će se poprilično namučiti sa DX10 igrama pri istim setovanjima.
Pozdrav. :wave:
Još jedna stvar...pitanje za Nedju:
Ako nVidia već nije napravila 512bitnu highend kartu, donekle je razumljivo zašto im je srednji segment 128bitni (mada je dosada odnos bilo 2:1, 256bita-128bita, ali nema veze), zašto ATIAMD nije pokušao sa 256bita (upola od vrha ponude) u srednjoj klasi. Pazi kada nVidia ne bi imala šta da traži u tom sukobu? 😉

Poslednja izmena:
pa da, ali 256 bita ne znaci 2x brze od 128, a ocigledno dize cenu nesrazmerno

Ma kako da nije sve gurala! Jel gurala i Oblivion u tim setovanjima?!

***-e,po svim temama moram da te jurim jer pljujes po 8600 seriji.Pa sa srednjom klasom kartica nikad nisi ni mogao da igras na vecoj rezoluciji od 1024x768,a cak i u toj je FARCRY kocio na 6600GT,koji je bio jedan od najboljih mainstream-a.
8600GTS ce definitivno biti bolji za srednju klasu nego sto je bio 7600GT.

1. u vreme 6600GT-a standard je bio 10x7 rezolucija. FarCry je jedino sto ta karta nije mogla lepo da gura, mada, ima ljudi kojima je leteo na 9600XT-u :d

2. kad je 7600GT izasao SVE je gurao u 10x7 i vecinu u 12x10 u to vreme, dosta toga i sa 2xAA

3. 8600GTS nece biti dobar za srednju klasu jer su nove igre dosta zahtevnije od onih od pre 2 godine. Vodi racuna da su testovi do sada radjeni sa 8600GTS radjeni na zverima od procesora, srednja klasa uglavnom nema ni upola tako brze procesore...79xx serija se muci vec sa najnovijim igrama tipa R6 vegas, AA da ni ne pominjem. 8600GTS je novija karta od tih igara i isto ce tako da se muci sa njima, ako ne i jos gore. Koja je onda poenta ? Jel treba da kupim 8600GTS za 200e da bi igrao Vegas u 800x600 ? Hvala - ne hvala. Radje cu dodati 90e i kupiti 8800GTS ili dodati 30e i kupiti x1950XT...

PS. PITANJE koje se postavlja je: ako kupim 8600GTS koji ne moze da tera igre koje ce izlaziti, zasto onda ne bih ustedeo 150e i kupio 7100TC ? On isto tako ne moze da tera nove igre samo je jeftiniji. Za stqarije igre treba da spustam detalje i rezoluciju da bi radile, ok, onda mi je opet bolje da kupim recimo x1950Pro ili 7900GT, jeftinije je i isto tako radi, ako ne i bolje jer je 256bit karta i verovatno ce bolje raditi na slabijem CPU nego nova generacija 128bit karte...

PPS. Ja sam oblivion presao na XP2000+ @2.4ghz, 512mb rama i 6800GT. Proredio sam travu za 50%, iskljucio HDR i imao skoro svuda 35+ fps u 1280x1024. Kad sam uzeo 7600GT i sempron64 ,ostavio sam isti taj konfig i ukljucio jos 2xAA. Toliko o oblivionu.

... I ne moras uopste da me juris, cimni ZorMi-ja i kupi odma 8600GTS kad je tako dobar. Sto ne kupis ? 🙂

Poslednja izmena:
Koliko se sećam jeste, gurala je i njega. To što je ATI vs nVidia u kvalitetu prikaza u toj igri nebo i zemlja, to je druga priča. Pusti ti Maxu koji igra igre u 16xx sve na high, pa mu sve osim "zverine" ne vrši posao. 🙂
Pozdrav :wave:

1. u vreme 6600GT-a standard je bio 10x7 rezolucija. FarCry je jedino sto ta karta nije mogla lepo da gura, mada, ima ljudi kojima je leteo na 9600XT-u :d

Slazem se da je 6600GT bio zakon,8600GTS nece biti kao sto je on bio ali ce biti bolji od 7600GT-a.

2. kad je 7600GT izasao SVE je gurao u 10x7 i vecinu u 12x10 u to vreme, dosta toga i sa 2xAA
Ovo nije tacno,vec sam spomenuo Oblivion.

79xx serija se muci vec sa najnovijim igrama tipa R6 vegas, AA da ni ne pominjem. 8600GTS je novija karta od tih igara i isto ce tako da se muci sa njima, ako ne i jos gore.
Pa sta si ocekivao-da bude 2x brza od tih karti?

PS. PITANJE koje se postavlja je: ako kupim 8600GTS koji ne moze da tera igre koje ce izlaziti, zasto onda ne bih ustedeo 150e i kupio 7100TC ? On isto tako ne moze da tera nove igre samo je jeftiniji.
Lupetas!

PPS. Ja sam oblivion presao na XP2000+ @2.4ghz, 512mb rama i 6800GT. Proredio sam travu za 50%, iskljucio HDR i imao skoro svuda 35+ fps u 1280x1024. Kad sam uzeo 7600GT i sempron64 ,ostavio sam isti taj konfig i ukljucio jos 2xAA. Toliko o oblivionu.

Znaci sada pricas o smanjivanju detalja kada je u pitanju 7600GT a kad si pricao o 8600GTS-u onda je sve moralo na max jel tako 😉 Pa i 8600GTS ce terati sve lepo i u novim naslovima kad malo smanjis detalje.

... I ne moras uopste da me juris, cimni ZorMi-ja i kupi odma 8600GTS kad je tako dobar. Sto ne kupis ? 🙂

Zato sto imam 7900GTO,pa mi ne bi bio bas neki upgrade,zar ne?

@gx-x: Ufff, odavno ne vide da neko toliko mrzi neki proizvod koji nije primoran da kupi. Ti stvarno mrzis gf8600gts. Ne znam sta ti je kartica nazao ucinila, a uz to i pojma nemas kako ce da se ponasa sa igricama koje postoje, a posebno sa onim koje ne postoje. fx 5900 je radila brze u nekim igrama (cini mi se UT2004) od 6600gt, ali je zato 6600gt bio za 2 koplja brzi u farcray-u i vecini novih igara. Na osnovu "procurelih" rezultata gf7600gt-a, ljudi su se molili da bude makar malo brzi od 6800gs, a on je bio brzi i od 6800ultra, cak i u visim rezolucijama, i sa AA setovanjima bez obzira sto je 6800ultra bila na 256bita. Mislim da ce tako biti i ovog puta. A ako si bas toliki perfekcionista i hoces da igras buduce igre u visokim rezolucijama sa AA i svi detalji na max, smem da se opkladim da se neces bas usreciti na sa 8800 gts 320 ( kad vec za nju dodajes 90e, dodaj jos 100 pa uzmi 8800gts 640, a ako se na to odlucis dodaj jos bednih 150 i uzmi 8800gtx)🙂

🙂 ma odakle ti da ja mrzim bilo sta ? Ne mrzim ja karticu uopste, samo sam razocaran sto su od tako dobre arhitekture napravili bogalja. Ocekivao sam vise, 20-30% vise od GTS-a. nvidiu generalno volim, ATI ne volim (ne mrzim ga), zato sam tolko i "pogodjen" ovom kartom i tim njihovim potezom, zato sto mi 8600GTS lici na x1600XT...sad da ne objasnjavam sta fali tj zasto sam pomenuo x1600xt, ko zna - zna.

Inace nisam ni planirao da kupujem 8600GTS, planirao sam dva komada dok sam jos uvek bio ubedjen (iz nekog nepoznatog razloga) da ce biti 256 bit i kostati 230e. Sad vise ni ne planiram nista, cekam 89xx seriju, do tada ce valjda vec biti nekih "pametnijih" derivata u middle-to-high segmentu, tipa 8800GT, a videcemo sta ce ATI ponuditi...

@DAS:

da sad ne kvotujem sve sto si rekao, jednostavno, ne slazem se sa tobom. Reako sam gore, razocaran sam kartom. A sto se obliviona tice, on je toliko zahtevan da ni sada, najnoviji 8600GTS jos uvek ne moze da ga tera na MAX kako treba (posto ni 7900GTO ne moze, ni x1950XTX ne moze, sve se one na dosta mesta sa brdo sume i trave uguse), tako da oblivion i nije bas merodavan u celoj toj prici, pogotovo u prici oko smanjivanja detalja. Dok se nije pojavio Call oh Juarez nije mi padalo na pamet da menjam 7600GT, a ti vidi kolko je onda ta karta zivela, a jos uvek zivi ! Nadji jos jednu igru koju 7600GT nije mogao da tera na MAX kad je izasao pa da diskutujemo...Ja ti kazem lepo da 8600 serija nije u segmentu u kom je bio 6600GT i 7600GT i da ce se verovatno malko kasnije pojaviti jos nesto, nesto bolje...Nije 8600GTS LOS, to nisam rekao, ponavljam po meni - nije u x600GT segmentu i to je to ! Pre je u x300GT segmentu, a takva ce mu i cena biti za mesec -dva dana od zvanicnog izlaska 🙂 :wave:

Poslednja izmena:

3. 8600GTS nece biti dobar za srednju klasu jer su nove igre dosta zahtevnije od onih od pre 2 godine. Vodi racuna da su testovi do sada radjeni sa 8600GTS radjeni na zverima od procesora, srednja klasa uglavnom nema ni upola tako brze procesore...79xx serija se muci vec sa najnovijim igrama tipa R6 vegas, AA da ni ne pominjem. 8600GTS je novija karta od tih igara i isto ce tako da se muci sa njima, ako ne i jos gore. Koja je onda poenta ? Jel treba da kupim 8600GTS za 200e da bi igrao Vegas u 800x600 ? Hvala - ne hvala. Radje cu dodati 90e i kupiti 8800GTS ili dodati 30e i kupiti x1950XT...

PS. PITANJE koje se postavlja je: ako kupim 8600GTS koji ne moze da tera igre koje ce izlaziti, zasto onda ne bih ustedeo 150e i kupio 7100TC ? On isto tako ne moze da tera nove igre samo je jeftiniji. Za stqarije igre treba da spustam detalje i rezoluciju da bi radile, ok, onda mi je opet bolje da kupim recimo x1950Pro ili 7900GT, jeftinije je i isto tako radi, ako ne i bolje jer je 256bit karta i verovatno ce bolje raditi na slabijem CPU nego nova generacija 128bit karte...

na 6600GT je FAR Cry radio bas kako treba. Naravno da nije lepo isao u 1024x768 sa 4xaa i 4xaf, a od HDR zakrpi da i ne govorimo, ali tvrditi da nije lepo radio u 1024x768 sa 4xaf je neumesno. Ako je radio lepo na 9800pro, radio je i na 6600GT. Evo malo podsecanja
http://techreport.com/reviews/2004q3/geforce-6600gt/index.x?pg=8
http://techreport.com/reviews/2004q3/geforce-6600gt/index.x?pg=9
http://techreport.com/reviews/2004q3/geforce-6600gt/index.x?pg=10
Dakle bolje od 9800xt

Poslednja izmena:
nisam rekao da nije mogla, vec da nije mogla lepo da gura. Kad neka karta nesto "lepo" gura (na max detaljima ali bez AA i naravno HDR koji se tek kasnije pojavio) to znaci da ne vidis ni jednom <15fps, a ja sam <15fps video i na 6800GT...

Poslednja izmena:
na sporetu iz potpisa je FC sekao u 12x10 sa HDR-om i 16xAF, pa vidite koliko je HDR lose u njemu odradjen. u nivou "Dam" (pretposlednji) mi je islo 15-fps 🙁

: Ma nemoguce, on LETI na 9600XT 😛 (jos kad se setim onog lika koji je u "zaru" FC-a ubedjivao masu da mu sve radi glatko na mx400 u 10x7...)

to sa 9600XT je nesto na moj racun? 😛
pazi, 10x7, high detalji (ne very high), nista AA i AF, i sve to na 9600XT i uglavnom lepo radi, ali naravno ume i da zasece...ali uglavnom je 30+...

Poslednja izmena:
ne, nije bilo na tvoj racun, ali sad kade si vec napisao sto si napisao.. :d Bez zezanja, mislim da su ti standardi tada bili mnogo nizi, i da ti se 30+ samo ucinilo 😛 Probaj ti to sad na 9600xt negde pa javi 😉

Nazad
Vrh Dno