Šta je novo?

X800XT AIW - best practices

• Začetnik teme Začetnik teme jaksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jaksa

da se mene pita, sve na robiju
Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Od pre 2h sam vlasnik aiw verzije ove graficke kartice, a nisam do sada imao iskustva sa aiw resenjima.

Koja verzija drivera je najbolja za nju, i koji sw da koristim (atijev pretpostavljam 🙂 ) za gledanje tv i uopste, kako da je najbolje iskoristim. O/c me ne zanima uopste.

Hvala.

Catalyst 6.9 (naredne verzije izbacuju gresku u event vieweru), sofver za TV: WinDVR, za radio nemam pojma(MMC?). Iako te oc ne zanima, ipak instaliraj ATT, jer se kartica (bar moj primerak) dosta greje, pa je u 2D drzim na nizem taktu.
Ako ne planiras da koristis mmc, ne moras ni da ga instaliras, isprati proceduru koja je jedno 100x ponovljena na forumu(instaliraj samo drajvere i neophodan softver - encoder, remote wonder itd).

WinDVR? Jel to onaj prespori i potpuno nefunkcionalni program koji se isporucuje uz Asusove tv kartice? Treba mu oko 3s da prebaci kanal i oko 15s da se startuje. Ako mislis da je atijev softver spor, ovo tek treba da vidis. A najgore od svega je to sto se to cudo placa!!!

Ako jeste, bezi dalje, ja sam ranije razmisljao da uzmem ati teatrix 550 (tv kartica), koja ima vrhunsku sliku, ali je dolazila sa tim softwerom, tako da sam odustao. Inace cimer ima Asusovu tv-karticu i resenje je nasao u DScaleru. Programcic nije neki vrhunski, ali moze da ne koristi drajvere (regularne) i za kartice koje podrzava daje mnogo bolju sliku... AIW nije tako podrzan, moze preko drajvera ali i nije neki ugodjaj...

Cek cek, ja imam i Asus TV/FM koji sam mislio da stavim u 2. masinu ali mogu i da ga zadrzim i da budem zadovoljan samom brzinom x800xt 🙂 a sa asusom sam koristio PowerVCR II s kojim sam bio dosta zadovoljan.

Zanima me koje resenje tj koji prog je najbolji za aiw. Nisam bas nasao da je 100x ponovljeno, pa zato i pitam za najbolje preporuke.

Ova kartica se bas i ne greje previse, vrteo sam malo 3dmarkove i nije bila ni blizu usijana kao 9800pro (koju isto imam)

Poslednja izmena:
WinDVR? Jel to onaj prespori i potpuno nefunkcionalni program koji se isporucuje uz Asusove tv kartice? Treba mu oko 3s da prebaci kanal i oko 15s da se startuje. Ako mislis da je atijev softver spor, ovo tek treba da vidis. A najgore od svega je to sto se to cudo placa!!!
Stvarno ne znam da li se WinDVR 3 isporucuje uz Asusove kartice, ali definitivno nije spor (bar ne toliko kako ti kazes). Treba mu mozda 5s da se pokrene, a nakon toga radi potpuno regularno (kanali se menjaju trenutno). Daje najbolju sliku od svih koje sam isprobao (ukljucujuci i DScaler koji ce tek od ver 5 imati punu podrsku za ati kroz WDM drajvere - verovatno), jedina mana je sto nisam uspeo da pokrenem teletext. Uz sapphire ati 550 se isporucuje CyberLink PowerCinema i mozda si mislio na ovaj program koji je zaista neupotrebljivo spor. Takodje jos jedna prednost windvr-a je lakoca snimanja programa i kvalitet dobijenog materijala. U podesavanjima izabrati PAL-B i Germany ako imas kablovsku.
Alternativa windvr-u je atijev MMC, ali NE novije verzije jer ne postoji opcija za iskljucivanje timeshiftinga sto degradira sliku i naravno drlja po hardu non-stop. Postoji registry hack kojim se privremeno moze iskljuciti, ali svako startovanje Easylook softvera ga ponovo aktivira.

Poslednja izmena:
Ništa, Jaksa, samo se nadaj da će ti potrajati taj AIW. Onaj rasprodati lager jeftinih AIW X800 kartica se pokazao kao katastrofa, preko 60% se vratilo na reklamaciju...

Ništa, Jaksa, samo se nadaj da će ti potrajati taj AIW. Onaj rasprodati lager jeftinih AIW X800 kartica se pokazao kao katastrofa, preko 60% se vratilo na reklamaciju...

hm,nije bas tako strasno pretera ga.. ako ima garanciju nije mu to mnogo bitno...
zato i postoji garancija:type:

60% ??? ma daj ....
ja znam bar 5 ortaka koji su kao i ja nabavili doticnu karticu i nemaju nikakvih problema

ja sam uzeo x800xl aiw, a jos trojica komsija (ja ih sve nagovorio 😀 )x800xt aiw i sve rade bez problema.

Ja sam stavio Win XP MC 2005 i tamo koristim njegov Media Center, a na obicnom XP-u koristim Atijev softver i zadovoljan sam. Moja AiW x800XL je oko 42C u 2D, a u igrama oko 70C, mereno je ATT-om. Ventilator je utisan na 35% u desktopu, a onda progresivno raste povecanjem temp. Obavezno drajveri 6.9, noviji prijavljuju gresku, a i u capture posle 45min pocinje da gubi frejmove i da secka, dok zvuk ide normalno (sa 7.1 probano). Jedina zamerka je sto u softveru nije podrzano da posle uradjenog programiranog snimanja ugasi masinu, sto sam imao na Leadteku Expert. Meni licno znaci kad nisam tu a namestim masinu da se upali i snimi nesto, da se posle i ugasi, a ne da me ceka 2-3 dana.

Da se vrnemo na stvar:
Koju ver. ati sw i sta od paketa konkretno koristis?

1. 9-14_mmc_uci.exe
2. 6-12_xcode_38463.exe
3. atiCDwiz.exe
4. 9-16_mmc_enu.exe
5. 3-04_rw_enu.exe

setupdvd.exe koji skida atiCDwiz.exe sa neta...

1. 9-14_mmc_uci.exe
2. 6-12_xcode_38463.exe
3. atiCDwiz.exe
4. 9-16_mmc_enu.exe
5. 3-04_rw_enu.exe

setupdvd.exe koji skida atiCDwiz.exe sa neta...

Da li je redosled instaliranja kao sto si napisao ili ima neki poseban raspored?

Da to je redosled instaliranja.
Kad aticdwiz krene u instalaciju, trazice cd (taj na kome je broj) i on ce sam da validira da je njegov cd, bla, bla, i onda ce traziti net da skine ovaj fajl koji sam ja nazvao setupdvd.exe, nije tako u originalu nego sam ga ja imenovao za info sta je taj fajl. Kad prvi put skines taj fajl, premesti ga u neki folder gde ce ti biti instalacija za AIW i kasnije ne mora da ga skida ponovo, vec ga mu ga samo das kad te pita za source fajla (oces net ili lokalni folder..). To je to, pitajte jos ako nisam bio jasan.
Pozdrav

P.S. Svaki put kad trazi restart, obavezno mu dajte, inace puca instalacija ili uopste ne ide dalje.

Poslednja izmena:
A inace, zadovoljan si kako ti AIW radi, posebno kakav je tvtuner?

Poslednja izmena:
Zadovoljan sam i po pitanju graficke karte i po pitanju tv tunera.
Imao sam Leadtek Expert ranije i slika je mnogo bolja u odnosu na nju, kao i snimanje, a fajl u High DVD kvalitetu je manji u odnosu na Leadteka sa istim setovanjima skoro pa duplo. Recimo 1 sat i 40 min F1 trke, na Leadteku bude oko 8,7-9GB, a na Atiju 4,8 GB. S tim sto je kvalitet mnogo bolji na Atiju. Jedino me sad zeznuo sa 7.1 drajverima i poceo je da secka posle 1 sata ili manje. Zauzece procesora pri snimanju i gledanju je mizerno, 5-7%, i mozes da radis opusteno druge stvari, bez usporenja ili seckanja. Ne znam, moje iskustvo je pozitivno sa ovom kartom, nije mi jasnoi zasto gase AiW seriju, ipak je to bio kompletan i jedinstven proizvod. Na drugoj strani naisao sam na info o NVidia planovima o integrisanom TV Tuneru na novim kartama i njihovom hw dekoderu. Zivi bili, pa videli.

Instalirao sam sve po navedenom redu, osim sto sam koristio 6.8 verziju cat drivera.
Za sada sve radi ok, osim sto je kvalitet slike losiji nego na analognom Asus TV/FM, jer mi je dosta los signal na kablovskoj (tacnije na nastavljanom kablu)

Utisak mi je da je za 100ak evra ova gk izuzetna kupovina, i u smislu sirove snage (koristim agp slot naravno) i u smislu multimedijalnih opcija koje dobijas maltene gratis (+ fenomenalni daljinski)

Stvarno ne znam da li se WinDVR 3 isporucuje uz Asusove kartice, ali definitivno nije spor (bar ne toliko kako ti kazes). Treba mu mozda 5s da se pokrene, a nakon toga radi potpuno regularno (kanali se menjaju trenutno). Daje najbolju sliku od svih koje sam isprobao (ukljucujuci i DScaler koji ce tek od ver 5 imati punu podrsku za ati kroz WDM drajvere - verovatno), jedina mana je sto nisam uspeo da pokrenem teletext. Uz sapphire ati 550 se isporucuje CyberLink PowerCinema i mozda si mislio na ovaj program koji je zaista neupotrebljivo spor. Takodje jos jedna prednost windvr-a je lakoca snimanja programa i kvalitet dobijenog materijala. U podesavanjima izabrati PAL-B i Germany ako imas kablovsku.
Alternativa windvr-u je atijev MMC, ali NE novije verzije jer ne postoji opcija za iskljucivanje timeshiftinga sto degradira sliku i naravno drlja po hardu non-stop. Postoji registry hack kojim se privremeno moze iskljuciti, ali svako startovanje Easylook softvera ga ponovo aktivira.

Kazu nikad nije kasno za ispravku:
U pravu si, program o kome sam ja pricao je CyberLink PowerCinema...

Mihha ti je sve rekao. Covek zna sta prica.
Jedino sto bi mozda mogao jos da uradis je da instaliras cyberlinkov dvd dekoder. Recimo onaj iz novog powerdvd-a. Meni su nestali neki problemi sa WinMCE 2005, a i cini mi se da je bolja slika. Takodje, ako budes imao problema sa kodecima (tipa instalirao si ih milion, i odjednom nesto nece da radi), skini sa neta direct show filter manager, DSFMgr.exe.

Jedini minus aiw je sto ne moze da radi u visti, mada je "greska" za to microsoftova.
Moja preporuka za softver ti je windowsMCE 2005, pogotovo ako imas namestene zvucnike oko TVa. Jedan interfejs za daljinski za TV, radio, divx, dvd, mp3, snimanje, HD filmove i slicno. Keva. Ja sam se toliko primio da sam uzeo i onaj MSov daljinac i atijev 550pro tuner.

pa imas i skart i svhs (koji daje bolji kvalitet) pa samo to spojis sa TVom. A za zvuk nisam bas razumeo, ali to i nema bas mnogo veze sa grafickom. Zvucna >> zvucnici >> postavis ih oko TVa >> uzivas.

Nazad
Vrh Dno