Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvezdara

Instalacija opreme na centrali Zvezdara (CSND Zvezdara) je završena!Priključenja počinju od 26.3.

Poslednja izmena:
Evo nove liste gradova koji su dobili adsl.

Poštovani korisnici,

sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da ćemo od 26.03.2007. godine, biti u mogućnosti da pružimo uslugu SCnet ADSL-a i na sledećim centralama:

Mrežna grupa 011 - Beograd:
Bežanija
Zvezdara

Mrežna grupa 014 - Valjevo:
Valjevo
Valjevo - Peti Puk

Mrežna grupa 021 - Novi Sad:
Miša Dimitrijević
APV
Srbobran
Novi Sad TKC

Mrežna grupa 022 - Sremska Mitrovica:
Sremska Mitrovica
Elektrovojvodina
Kamenjar
Mačv.Mitrovica
Sremska Mitrovica - Stari Most
Inđija - Centar
Inđija - Vašarište
Inđija - Gasina Gazela
Stara Pazova
Staro Selo

Mrežna grupa 0230 - Kikinda:
Kikinda
Mikronaselje

Mrežna grupa 024 - Subotica:
Senta
Senta 2
Bačka Topola

Mrežna grupa 030 - Bor:
Bor Host
Bor - Stari Centar
Majdanpek

http://www.scnet.yu/cms/view.php?id=1

Konacno sam i ja dosao na red..he..he

Poslednja izmena:
Za sve one koji imaju ISDN i ADSL kod Telekoma i imaju probleme, evo jednog saveta (izvor:Telekom podrska):
Pristupite modemu i idite na sekciju "Basic" pa na "ADSL Mode" i stavite da vam bude na "G.DMT" i onda na "Submit" pa dole na "Save All". Sledeca sekcija "Tools" i "Save & Reboot" pa na "Reboot" i na "Submit".
Kazu da se onda modem mnogo bolje ponasa i da je ovo setovanje zaboravljeno, to jest, nije podeseno kada su nam davali modeme!
Pozdrav

Hvala ti Djalfe spasio si mi život.

Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(037) mrezna grupa Krusevac - Aleksandrovac, Kosevi

Ima li neke najave za duprliranje brzina (za istu cenu ;-) u skoroj buducnosti....
Neke glasine kruze ...

Za sve one koji imaju ISDN i ADSL kod Telekoma i imaju probleme, evo jednog saveta (izvor:Telekom podrska):

Jel ovo nesto popravlja i kod onih koji nemaju ISDN liniju?

Jos jedno pitanje. Od kada su me prikljucili, ping do google-a je bio oko 90ms. Medjutim, poslednja tri dana je 180. Jel se desava jos nekome tako nesto?

Poslednja izmena:
Ljudi , mi koji smo dobili ADSL smo većinom prešli na druge teme foruma.Evo i mene da me ne zaboravite.Ovde sam i počeo.

Poslednja izmena:
Evo ja jos uvek cekam. Malo sam razocaran cinjenicom da u mom malom gradu jos nista nije uradjeno oprema i dalje nije montirana a stigla jos u decembru. Nemam pravo da se bunim kad vidim da i veci gradovi neki nisu krenuli, ali ima i manjih i siromasnijih mesta u Ist. Srbiji gde je ADSL krenuo, dok je moj grad iz neznam kog razloga preskocen.

Moj prijatelj je dobio adsl od Telekoma. Modem je Sagem i program Nokia pc suite 6.82 sa hrvatskog linka je skinuo za manje od 2 minuta! Fajl je dugacak oko 23mb. Probao sam skidanje jos nekih fajlova (zip, exe) i brzina je uvek bila oko 200kb/sec. Kojom to brzinom radi ili u cemu je caka?

nije prvi put ovde je napisao neko iz knjazevca da su imali nedelju dana 2mbit/s link dok ih nisu ogranicili na pakete koje su odabrali. Tako da je verovatno to isti slucaj.

Hvala ti Djalfe spasio si mi život.

:smoke:
Kako ti radi sada? Meni definitivno bolje :D
Cuo sam da to zavisi i od centrale, na nekima treba da se stavi T1.413 pa probajte.
Sto se tice obicnih linija (POTS) ne znam, jer i ovako radi svima dobro, samo mi sa ISDN-om imamo problema.

Poslednja izmena:
Ljudi , mi koji smo dobili ADSL smo većinom prešli na druge teme foruma.Evo i mene da me ne zaboravite.Ovde sam i počeo.

Tu smo, tu smo.

Ja koristim TP-Link TD-8840 ruter (valja ih Netiks) i napravio sam LAN preko pomenutog rutera. Sve radi odlicno. Cak sam nesto gnjavio i tehnicku podrsku TP-Linka u vezi sa firewall-om rutera. Ako nekom treba pomoc, tu sam da pokusam da pomognem.

Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je
izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(035) mrezna grupa Jagodina - Lipar, Cuprija

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama
predvidjen je od 29.03.2007. godine.

Eunet mi opusteno posalje email da je krenulo na mojoj centrali, pogledam a ono Backa Topola (a ja zivim u Backoj Palanci)... Razmisljam da ih tuzim za pretrpljeni dusevni bol :)

ja sam juce postao korisnik Telekom ADSL,
dobije se router, 4 porta, sa integrisanim modemom,
sve sami prikljucute i radi. :d
profi nema sta

to su portovi za:ispravljac,ethernet,usb i telefonski kabal.:)

otkad to dele.zar nedobijaju svi ovaj roze sto stoji nakrivo.

ovde u Sapcu su SVI dobili model kao ja

Evo pitanje ukoliko je neko imao slicna iskustva...prijavio sam se kod Sezama prosle godine, pre nego sto sam se prijavio kod Telekoma, i danas su me zvali, kazu pocinje u ponedeljak kod vas da se prikljucuju na ADSL pa posto imate prijavu jos negde morate njima da otkazete. Nije problem, ali ne kontam sto me iz Telekoma nisu zvali i da li da cekam Telekom ili da idem kod Sezama, imam isto besplatno modem, i prvi mesec besplatno itd...

Isto su i meni rekli. Samo su mene juce zvali i rekli mi isto sto i tebi. Inace sam iz Valjeva

E sad ja kao i svi vi cekam od bog zna kad da se skinem sa telefona i da predjem na nesto normalno, da li da prihvatim ovo kod Sezama ili da cekam Telekomovu ponudu i poziv. Kod Sezama za 256 imam merenje protoka do 2GB a kod Telekoma kako vidim nema, flat je...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno