reci drugarici da ne fantazira![]()
e da, 6600GT i 6800GT mogu, ali samo AGP verzije
btw, ako nesto znachi, 3dsmax9 vrti poligone extremno brze nego 3dsmax8
pa ne pricamo o atiju nego o nvidiji, dakle standardno dobar openGL
znachi imas i QuadroGo graficke, samo su (malko) skuplje, ni go 6600/6800 ne znam da li su modabilne (i za standardnu geForce kartu ti treba Go drajver, obican je za neke kartice nemoguce instalirati)
a i ne znam kako je implementiran openGL u tim programima, za max znam da je mnogo bitniji brzi CPU nego graficka
btw, jes ti pitao za drugaricu ili za sebe, nista mi nije jasno, nisi valjda promenio pol kad i drzavu :d :beer:
Prvi deo pitanja je bio za drugaricu koja radi u Mayi i ima neki GF7600gs. Na to sam dobio odgovor i preneo joj tvoje pozdrave :d
I ja sam poceo da radim takodje nesto ozbiljnije, ali ne u tom "pravcu". Za solidworks je dovoljno u principu i ovo sto imam (mobility radeon 9600), ali radi sporo, kilavo i bez tekstura. Kad stvari postanu komplikovanije necu moci ni jedan asembly da uradim. Za neki iole ozbiljniji rad je potreban FireGL ili Quadro... O catii da ne pricam. Zato pitam - jer bih uskoro uzimao laptop sa kojim bih mogao koliko toliko ugodno da radim (sa grafickom koja moze da se softmoduje). :wave:
To je interesantno... Znaci i u tom slucaju vise ide do CPUa... Doslo vreme da se prelazi na C2D izgleda. Solidworks recimo radi lepse sa modovanim drajverom (bar kod mene) - konacno sam ostavio softv OpenGL iza sebe. Ima i jedna lepa sitnica u Solidworksu - realview; evo kako to izgleda:
http://www.solidworks.com/pages/popups/Nvidia/EngSmall.cfm
http://www.solidworks.com/pages/popups/Nvidia/Toast.cfm
To je moguce samo sa modovanim drajverima (ili pravom karticom)... Tu se vec bukvalno -vidi- razlika.
Sto se tice prilozenih screenshotova...jel' ovo stvarno real-time rendering u SW-u...???...ne mogu da verujem da ovako to radi, pa ma koliko bila modovana kartica, cak i quadro. Ovako CATIA moze da odradi samo u Photo Studio-u.
BTW, da li si ti pravio model motora?
Jeste, to je real-time rendering u SWu. Zato sam i modovao karticu
BTW, naravno da nisam - ali stremim tome... To mi traze na ispitu. Evo najjednostavnijeg komada hromiranog celika sa moje konfiguracije:
Jes da nema bas dve hiljade kubika, ali vidi se rendering :d Nego, cini mi se da nesto ipak kod tebe ne shtima - kod mene su se performanse opasno poboljsale nakon moda. Sa Omega catalystom je bilo i malo problema u SWu - prijavljuje koliziju tamo gde je nema, neke linije idu preko drugih, desava se da pukne iz cista mira... Ne znam, kako sam stavio isforsirao HPov FireGL drajver - SW leti...
Inace, sto se odredjivanja kolizije tice to nikako ne bi smelo da zavisi od video-karte vec iskljucivo od programa, to sto na ekranu vidis da se neke linije prsecaju (narocito ako su radijusi u pitanju) ne znaci nista, program ti nece prijaviti koliziju ako je nema.
Naravno, lose sam se izrazio. Mislio sam na situaciju kad uradim savrseno dobro mating, sa prizmama, a na ekranu vidim da je jedna bukvalno "usla" u drugu. Realno, nema kolizije ali tako izgleda.
HPov drajver koji koristim je verzije 8.293 http://tc.versiontracker.com/product/redir/lid/1018070/sp35290.exe
Sudeci po Guru3D forumu, trebalo bi da moze da radi i na X800XL (FireGL X3 valjda). Komplet uputstvo mozes naci ovde: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=199951
64-bitna verzija nazalost jos uvek ne postoji.
Hvala za linkove. Nazalost, necu moci uskoro ovo da probam posto radim u Win XP x64...![]()
Prijatelju, ako koristis ATI x800XL AIW onda uopste nije preporucljiv mod - ostaces bez AIWa (sad sam ti pogledao konfu). Ako si spreman na tu zrtvu i malo zanimacije, mozes probati da skines novi ATI FireGL 7100 drajver i da primenis isti skript za njegovo modovanje. Ko zna... mozda upali... Srecno :wave:
OT:
@tex707
jesi proveravo kako sve te periferije rade i da li rade na intelovim plocama?
to za RAM ti je mnogo do cipseta na ploci, meni recimo na 975x, na 32bita WInu video 3.25GB sto je maximum koji ni u teoriji ne moze da se predje, uglavnom vidi 2-2.5-2.75GB.
kolko ti cita 2000a? 2GB?
A da ti lepo predjes na Win2003 32bita SP1? (enterprise)
on bi trebao da vidi svih 4GB, makar meni jeste dok sam ga imao,
a driveri su od XPa. i sve je isto ko na XPu.
<snip>
Ovo vazi za obican XP, za X64 u sustini i ne treba uopste, 'si pokusavo da smanjis latencije memorije ili takt na kojoj radi?
meni recimo sa 4x1GB nije htelo lepo da bootuje sa DDR2-667 al zato 533 radi bez problema.
Probaj da smajis oba pa vidi jel ulazi u Win i dal radi.
Pokusao sam sve...samnjivao sam i latencije, frekvenciju memorije ispod 266MHz, dizao napon na 2.9V i nista...uvek se restartuje pri ulasku u Win.
A update BIOSa? :trust:
evo SP2 za XP x64, pa probaj sa njim ionako nista nemas da izgubis
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=124875
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari