Šta je novo?

7600GS -> Quadro?

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Da li je moguce modovati GF7600GS u neki quadro? Nemam NV kod sebe pa ne mogu da probam, pitam za drugaricu ,)

Hvala!

Nv25/28
Nv 30/35
Nv 40/43 A2

e da, 6600GT i 6800GT mogu, ali samo AGP verzije :)
btw, ako nesto znachi, 3dsmax9 vrti poligone extremno brze nego 3dsmax8

Sta? Ne moze ni jedna 7x00 kartica da se moduje? Kakav bedak... mislio sam da uzmem laptop sa GF Go7600 i da modujem, a sad moram da jurim neki polovnjak sa GO 6600 ili Go 6800? Zar je moguce?

Inace, nije problem 3dsmax, on ima i DX mod - radim u Solidworksu i Catii koji ne rade preko DXa :(

pa ne pricamo o atiju nego o nvidiji, dakle standardno dobar openGL :)
znachi imas i QuadroGo graficke, samo su (malko) skuplje, ni go 6600/6800 ne znam da li su modabilne (i za standardnu geForce kartu ti treba Go drajver, obican je za neke kartice nemoguce instalirati)
a i ne znam kako je implementiran openGL u tim programima, za max znam da je mnogo bitniji brzi CPU nego graficka

btw, jes ti pitao za drugaricu ili za sebe, nista mi nije jasno, nisi valjda promenio pol kad i drzavu :d :beer:

pa ne pricamo o atiju nego o nvidiji, dakle standardno dobar openGL :)
znachi imas i QuadroGo graficke, samo su (malko) skuplje, ni go 6600/6800 ne znam da li su modabilne (i za standardnu geForce kartu ti treba Go drajver, obican je za neke kartice nemoguce instalirati)
a i ne znam kako je implementiran openGL u tim programima, za max znam da je mnogo bitniji brzi CPU nego graficka

btw, jes ti pitao za drugaricu ili za sebe, nista mi nije jasno, nisi valjda promenio pol kad i drzavu :d :beer:

Prvi deo pitanja je bio za drugaricu koja radi u Mayi i ima neki GF7600gs. Na to sam dobio odgovor i preneo joj tvoje pozdrave :d

I ja sam poceo da radim takodje nesto ozbiljnije, ali ne u tom "pravcu". Za solidworks je dovoljno u principu i ovo sto imam (mobility radeon 9600), ali radi sporo, kilavo i bez tekstura. Kad stvari postanu komplikovanije necu moci ni jedan asembly da uradim. Za neki iole ozbiljniji rad je potreban FireGL ili Quadro... O catii da ne pricam. Zato pitam - jer bih uskoro uzimao laptop sa kojim bih mogao koliko toliko ugodno da radim (sa grafickom koja moze da se softmoduje). :wave:

Izgleda da sam uspeo da izforsiram mobility radeon 9600 u mobility FireGL T2 ;) works like a charm (za sad) :)

Prvi deo pitanja je bio za drugaricu koja radi u Mayi i ima neki GF7600gs. Na to sam dobio odgovor i preneo joj tvoje pozdrave :d

I ja sam poceo da radim takodje nesto ozbiljnije, ali ne u tom "pravcu". Za solidworks je dovoljno u principu i ovo sto imam (mobility radeon 9600), ali radi sporo, kilavo i bez tekstura. Kad stvari postanu komplikovanije necu moci ni jedan asembly da uradim. Za neki iole ozbiljniji rad je potreban FireGL ili Quadro... O catii da ne pricam. Zato pitam - jer bih uskoro uzimao laptop sa kojim bih mogao koliko toliko ugodno da radim (sa grafickom koja moze da se softmoduje). :wave:

Radio sam do skoro CATIA-u sa 5900XT softomodovanom u Quadro...nisam primetio nikakvu razliku u odnosu na performanse bez moda. Sada koristim ATI X800XL i podnosljivo je...sklop od npr. 150 part-ova (od kojih su neki "teski" i preko 120MB) moze ad prikaze prilicno pristojno kada se detalji u Options stave na fixed i na 0.3. Ima hickup-a, ali zivi se i sa time...

To je interesantno... Znaci i u tom slucaju vise ide do CPUa... Doslo vreme da se prelazi na C2D izgleda. Solidworks recimo radi lepse sa modovanim drajverom (bar kod mene) - konacno sam ostavio softv OpenGL iza sebe. Ima i jedna lepa sitnica u Solidworksu - realview; evo kako to izgleda:
http://www.solidworks.com/pages/popups/Nvidia/EngSmall.cfm
http://www.solidworks.com/pages/popups/Nvidia/Toast.cfm
To je moguce samo sa modovanim drajverima (ili pravom karticom)... Tu se vec bukvalno -vidi- razlika.

To je interesantno... Znaci i u tom slucaju vise ide do CPUa... Doslo vreme da se prelazi na C2D izgleda. Solidworks recimo radi lepse sa modovanim drajverom (bar kod mene) - konacno sam ostavio softv OpenGL iza sebe. Ima i jedna lepa sitnica u Solidworksu - realview; evo kako to izgleda:
http://www.solidworks.com/pages/popups/Nvidia/EngSmall.cfm
http://www.solidworks.com/pages/popups/Nvidia/Toast.cfm
To je moguce samo sa modovanim drajverima (ili pravom karticom)... Tu se vec bukvalno -vidi- razlika.

Ma CPU mi nije problem, imam Athlona X2 na 2.9GHz...ali opet ide tesko...

Sto se tice prilozenih screenshotova...jel' ovo stvarno real-time rendering u SW-u...???...ne mogu da verujem da ovako to radi, pa ma koliko bila modovana kartica, cak i quadro. Ovako CATIA moze da odradi samo u Photo Studio-u.

BTW, da li si ti pravio model motora?

Sto se tice prilozenih screenshotova...jel' ovo stvarno real-time rendering u SW-u...???...ne mogu da verujem da ovako to radi, pa ma koliko bila modovana kartica, cak i quadro. Ovako CATIA moze da odradi samo u Photo Studio-u.

BTW, da li si ti pravio model motora?

Jeste, to je real-time rendering u SWu. Zato sam i modovao karticu ;)
BTW, naravno da nisam - ali stremim tome... To mi traze na ispitu. Evo najjednostavnijeg komada hromiranog celika sa moje konfiguracije:

Realview

Standard

Jes da nema bas dve hiljade kubika, ali vidi se rendering :d Nego, cini mi se da nesto ipak kod tebe ne shtima - kod mene su se performanse opasno poboljsale nakon moda. Sa Omega catalystom je bilo i malo problema u SWu - prijavljuje koliziju tamo gde je nema, neke linije idu preko drugih, desava se da pukne iz cista mira... Ne znam, kako sam stavio isforsirao HPov FireGL drajver - SW leti...

Poslednja izmena:
Jeste, to je real-time rendering u SWu. Zato sam i modovao karticu ;)
BTW, naravno da nisam - ali stremim tome... To mi traze na ispitu. Evo najjednostavnijeg komada hromiranog celika sa moje konfiguracije:

Jes da nema bas dve hiljade kubika, ali vidi se rendering :d Nego, cini mi se da nesto ipak kod tebe ne shtima - kod mene su se performanse opasno poboljsale nakon moda. Sa Omega catalystom je bilo i malo problema u SWu - prijavljuje koliziju tamo gde je nema, neke linije idu preko drugih, desava se da pukne iz cista mira... Ne znam, kako sam stavio isforsirao HPov FireGL drajver - SW leti...

I onako izrenderovan sklop (motor) mozes bez problema da pomeras u 3D okruzenju, radis preseke? Imas li ideju koliko su otprilike "teski" u MB svi partovi koji se nalaze u tom sklopu i koliko ih ima?

Iskreno, nije mi bas jasno cemu sluzi tako kvalitetan rendering za modeliranje.

Imao sam prilike jednom da probam quadro karticu (na tudjem racunaru) i jeste bilo bolje, ali ne drasticno. Doduse, posmatrao sam samo jedan part.

Ne mogu sa sigurnoscu da ti kazem da li je moj mod bio OK ili ne, ali odradio sam sve "po propisu" (na 5900XT naravno) i nisam se odusevio. Inace, sto se odredjivanja kolizije tice to nikako ne bi smelo da zavisi od video-karte vec iskljucivo od programa, to sto na ekranu vidis da se neke linije prsecaju (narocito ako su radijusi u pitanju) ne znaci nista, program ti nece prijaviti koliziju ako je nema.

Daj malo detaljnije o tom HP-ovom driveru koji pominjes, moze li se primeniti na X800XL i postoji li 64-bitna verzija?

Inace, sto se odredjivanja kolizije tice to nikako ne bi smelo da zavisi od video-karte vec iskljucivo od programa, to sto na ekranu vidis da se neke linije prsecaju (narocito ako su radijusi u pitanju) ne znaci nista, program ti nece prijaviti koliziju ako je nema.

Naravno, lose sam se izrazio. Mislio sam na situaciju kad uradim savrseno dobro mating, sa prizmama, a na ekranu vidim da je jedna bukvalno "usla" u drugu. Realno, nema kolizije ali tako izgleda.

HPov drajver koji koristim je verzije 8.293 http://tc.versiontracker.com/product/redir/lid/1018070/sp35290.exe

Sudeci po Guru3D forumu, trebalo bi da moze da radi i na X800XL (FireGL X3 valjda). Komplet uputstvo mozes naci ovde: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=199951
64-bitna verzija nazalost jos uvek ne postoji.

Poslednja izmena:
Naravno, lose sam se izrazio. Mislio sam na situaciju kad uradim savrseno dobro mating, sa prizmama, a na ekranu vidim da je jedna bukvalno "usla" u drugu. Realno, nema kolizije ali tako izgleda.

HPov drajver koji koristim je verzije 8.293 http://tc.versiontracker.com/product/redir/lid/1018070/sp35290.exe

Sudeci po Guru3D forumu, trebalo bi da moze da radi i na X800XL (FireGL X3 valjda). Komplet uputstvo mozes naci ovde: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=199951
64-bitna verzija nazalost jos uvek ne postoji.

Hvala za linkove. Nazalost, necu moci uskoro ovo da probam posto radim u Win XP x64...:(

Hvala za linkove. Nazalost, necu moci uskoro ovo da probam posto radim u Win XP x64...:(

Prijatelju, ako koristis ATI x800XL AIW onda uopste nije preporucljiv mod - ostaces bez AIWa (sad sam ti pogledao konfu). Ako si spreman na tu zrtvu i malo zanimacije, mozes probati da skines novi ATI FireGL 7100 drajver i da primenis isti skript za njegovo modovanje. Ko zna... mozda upali... Srecno :wave:

Prijatelju, ako koristis ATI x800XL AIW onda uopste nije preporucljiv mod - ostaces bez AIWa (sad sam ti pogledao konfu). Ako si spreman na tu zrtvu i malo zanimacije, mozes probati da skines novi ATI FireGL 7100 drajver i da primenis isti skript za njegovo modovanje. Ko zna... mozda upali... Srecno :wave:

Ako pod AIW-om mislis na TV, FM, Remote control i ta zezanja, ne mogu da ostanem bez njih jer ionako ne rade...!!!...u ovom X64 jednostavno skoro nista ne radi kako treba (skener, stampac, audio-kartica, 4GB RAM-a...).

Probacu da izmodujem 7100 driver, ne moze tu nista da se pokvari...samo da nadjem malo vremena, ubise me neki projekti, radim po ceo dan...

Na ebay.de aukcije za nove (hajde da verujem) "7900GTX" bazirane quadro karte sa 1GB DDR3 izlaze na oko 500-600eura, pa ko bas "leba jede od tog posla" nama mnogo dileme ;)

Poslednja izmena:
OT:
@tex707

jesi proveravo kako sve te periferije rade i da li rade na intelovim plocama?

OT:
@tex707

jesi proveravo kako sve te periferije rade i da li rade na intelovim plocama?

Ne...skener, stampac, audio kartica i AIW funkcije ATI-a rade normlano i kod mene na W2K, a za 4GB treba neki poseban switch da se postavlja valjda u boot.ini ili gde vec za W2K, o cemu bas i nemam mnogo pojma. U svakom slucaju, svih 4GB prolaze Memtest86, tako da ne verujem da je problem u hardveru.

to za RAM ti je mnogo do cipseta na ploci, meni recimo na 975x, na 32bita WInu video 3.25GB sto je maximum koji ni u teoriji ne moze da se predje, uglavnom vidi 2-2.5-2.75GB.
kolko ti cita 2000a? 2GB?
A da ti lepo predjes na Win2003 32bita SP1? (enterprise)
on bi trebao da vidi svih 4GB, makar meni jeste dok sam ga imao,
a driveri su od XPa. i sve je isto ko na XPu.

...
taj switch ti kod 2000-e nece mnogo pomoci, al probaj sa ovim

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 3gb USERVA2800" /noexecute=optin /fastdetect /3GB /USERVA=3500
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 3GB" /noexecute=optin /fastdetect/3GB
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Poslednja izmena:
to za RAM ti je mnogo do cipseta na ploci, meni recimo na 975x, na 32bita WInu video 3.25GB sto je maximum koji ni u teoriji ne moze da se predje, uglavnom vidi 2-2.5-2.75GB.
kolko ti cita 2000a? 2GB?
A da ti lepo predjes na Win2003 32bita SP1? (enterprise)
on bi trebao da vidi svih 4GB, makar meni jeste dok sam ga imao,
a driveri su od XPa. i sve je isto ko na XPu.
<snip>

Prema uputstvu ovaj chipset bi trebalo normalno da radi sa 4GB. Sada mi Win XP x64 vidi konstantno 3GB, jdnom sam samo uspeo da udjem u Win sa 4GB, lepo ih je video i radio oko minut, a onda se restartovao. Od tada kada enable-ujem 4GB u BIOSu uvek se restartuje pri ulasku u WIN.

Ne znam da li da prelazim na 2003, iskreno da ti kazem dosta mi je prelazenja a i mnooogo vremena mi treba dok nateram sve da mi radi...racunar mi treba svakodnevno za posao.

Da li ova opcija za boot loader koju si naveo vazi i za Xp x64 ili samo za obican XP?

Poslednja izmena:
Ovo vazi za obican XP, za X64 u sustini i ne treba uopste, 'si pokusavo da smanjis latencije memorije ili takt na kojoj radi?
meni recimo sa 4x1GB nije htelo lepo da bootuje sa DDR2-667 al zato 533 radi bez problema.
Probaj da smajis oba pa vidi jel ulazi u Win i dal radi.

Ovo vazi za obican XP, za X64 u sustini i ne treba uopste, 'si pokusavo da smanjis latencije memorije ili takt na kojoj radi?
meni recimo sa 4x1GB nije htelo lepo da bootuje sa DDR2-667 al zato 533 radi bez problema.
Probaj da smajis oba pa vidi jel ulazi u Win i dal radi.

Pokusao sam sve...samnjivao sam i latencije, frekvenciju memorije ispod 266MHz, dizao napon na 2.9V i nista...uvek se restartuje pri ulasku u Win.

Nazad
Vrh Dno