Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nikako da namestim LimeWire, nece pa nece, stalno je "Disconnected"...

Menjao portove, svi su otvoreni... i oko proxy-a cackao - ma nema sanse...

Evo sad sam probao. LimeWire 4.13.0 Pro. Turbo-Charged connection.
Modem/Ruter mi radi u Bridged modu i napravljena mi je PPPoE konekcija na racunaru.

Evo sad sam probao. LimeWire 4.13.0 Pro. Turbo-Charged connection.
Modem/Ruter mi radi u Bridged modu i napravljena mi je PPPoE konekcija na racunaru.
Kod mene je starija verzija, v4.0.7 Pro... samo zato jer novije traze Javu. (koje su sanse da je mooooozda do toga... ? mada ne verujem, ova verzija radi savrseno kod burazera na masini, na dial up-u)

Inace, imam obican cable modem, neki Conexant-ov (cak nema ni oznaku modela na sebi :))
I jednostavno, nema *sta* da se podesava...

Mora da je nesto u samom programu, µTorrent mi radi normalno, eMule takodje...

jel neko josh ima problem da mu sa google.com automatski prebacuje na google.hu, a da je na telekomovom adsl-u? Isto mi je i za ffox i za ie, promenim jezik na engleski kad sam ulogovan i sve je to ok, ali i dalje u address baru stoji .hu

Jer ustanovio neko zbog cega se ovo tacno desava? Meni se ovo javilo danas i mnogo me nervira:mad: :mad: :mad: Stvarno ne kapiram zasto automatski radi redirect na google.hu:wall: :crash:

Ne, josh uvek, totalna misterija :)

I ja sam imao taj problem na Veratu, kapiram da je zato sto nam je svima nadprovajder u Madjarskoj, ili barem to tako gugl registruje. A resio sam tako sto sam stavio 209.85.129.147 za homepage.

Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(011) mrezna grupa Beograd - Bezanija, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sava Obrenovac, Aleksinackih rudara 27, Aleksinackih rudara 28, Palmira Toljatija 16, Save Kovacevica 61, Milutina MIlankovica 44, Boze Damjanovica 63
(027) mrezna grupa Prokuplje - Blace
(019) mrezna grupa Zajecar - Knjazevac
(010) mrezna grupa Pirot - Radin Do
(018) mrezna grupa Nis - Obilicev Venac

Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(011) mrezna grupa Beograd - Bezanija, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sava Obrenovac, Aleksinackih rudara 27, Aleksinackih rudara 28, Palmira Toljatija 16, Save Kovacevica 61, Milutina MIlankovica 44, Boze Damjanovica 63

i? Koji provajder? Sta ?

Telekom Srbija:
Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je
izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(011) mrezna grupa Beograd - Bezanija, Lazarevac, Mladenovac,
Obrenovac, Sava Obrenovac, Aleksinackih rudara 27, Aleksinackih rudara 28,
Palmira Toljatija 16, Save Kovacevica 61, Milutina MIlankovica 44, Boze
Damjanovica 63

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama
predvidjen je od 19.03.2007. godine.

Telekom Srbija:
Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je
izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama
predvidjen je od 19.03.2007. godine.
Pa pocela je konkretno u Zajecaru i Knjazevcu pre 3 nedelje!Ali sami gradovi,ne okolna mesta,mozda se odnosi na to.

....bez reci...

Hmm...samo jedna prica iz Rume, ili ti devetog rupa na svirali u rukama gluvog.......... :wall: Mi necemo dobiti adsl jos ihahaj, posto ima nekoliko problema.
:banana: pod jedan, prvo je komisija koja treba da odobri pustanje centrale preskocila rumu, odnosno iz shida otisla u sremsku mitrovicu, a odatle u indjiju(a mozda i indiju), a rumu su preskocili "posto su posle sm morali da obidju jos jedno mesto, a kada su krenuli za indjiju(ili opet indiju), zaboravili su na rumu, pa ce se vratiti kada sve obidju" [koje sve, majku mu staru?]
:banana: :banana: pod dva[ili pod jedan] manijaci u posti su navodno za adsl-ove dodelili osmocifrene adrese[mislim, nemam pojma o kakvim se adresama radi, a ako je neko upoznat sa tom materijom, voleo bih da mi odjasni, ali ozbiljski ], a ostatak srbije je radio sa sestocifrenim adresama, tako da sada moraju da izmene software-a!?!?!?!?!? koji trenutno ne podrzava "rumske" osmocifrene adrese!
:banana: :banana: :banana: pod tri[ili pod jedan ili dva], centrali borkovac nisu dostavljeni svi delovim, navodno fali nesto, pa sada cekaju da on stigne[iskreno, verujem da ga upravo sklapaju u nekoj centralno-zapadno-juznoj kineskoj pokrajni :crash: ].

e sada, ovo nije informacija iz prve, nego iz druge ruke, ali ako je tacna, makar i 10%, mislim da bi bilo lepo da...hmmm...da mi svi odemo u PM i da se odselimo iz ovog j/b/nog grada i da molimo boga [ili koga vec] da neko kupi taj telekom.
e toliko iz rume:mad:

Poslednja izmena:
Od prijatelja iz Uzica koji radi pri Telekomu sam dobio inciju da se bas veliki procenat modema vraca odmah kao neispravni? Pominje se da ne valja 50 od 70 modema!!!Da li je to realno?

Zna li neko nesto o tome?

MIkeli

jedno pitanje za ljude koji su vec dobili ADSL, naime od pre nekoliko dana imam mnogo problema sa linijom (na dig. centrali) ne radi identifikacija, ne radi tonsko biranje ponekad, desava se da cujem sagovornika ali ne i oni mene. I onda ponovo radi. Da li je problem do centrale nesto ili su mozda pustili signal pa ce se sve srediti kad budem stavio splitter ?

@puska
proveri kako si spojio spliter

@miodragz
nije bas toliko, ali desava se. u Pirotu je bilo par komada od pedesetak i pogodi kome je jedan zapao :( inace zamenili su mi posle 3-4 dana bez vecih problema.

Poslednja izmena:
Kod nas ni jedan nije zezao a podeljeno je oko 120 komada. Moze da bude problema ali to nije do tvog modema uvek, i sa druge strane ima dosta problema po nekad i tu ne mozes nista, samo cekas i samo proradi kako treba.

Momci ja nemam ADSL jos uvek samo sam prijavljen zato pitam da li se nekom desilo da je nesto pre nego sto je dobio signal imao slicne probleme, posto mislim da su mozda pustili signal ali jos uvek nema splittera kod mene pa to pravi problem. Znam da je neko pisao da mu je losa bila internet konekcija.

Evo informacije za ljude iz koteza/borce.Vec jedno 5-6 dana svaki put kad prodjem bajsom pored raskrsnice ispred poste,pa posle preko onog malog mostica,vidim telekomovce kako nesto rovare u nekom sahtu na pocetku mostica.Prvo sam mislio da ugradjuju kanalizaciju,ali posle vidim na kamioncetu natpis "Telekom".Verovatno ima neke veze sa telehousom koji je 100m odatle.

Evo informacije za ljude iz koteza/borce.Vec jedno 5-6 dana svaki put kad prodjem bajsom pored raskrsnice ispred poste,pa posle preko onog malog mostica,vidim telekomovce kako nesto rovare u nekom sahtu na pocetku mostica.Prvo sam mislio da ugradjuju kanalizaciju,ali posle vidim na kamioncetu natpis "Telekom".Verovatno ima neke veze sa telehousom koji je 100m odatle.

Borca vec ima adsl.

Momci ja nemam ADSL jos uvek samo sam prijavljen zato pitam da li se nekom desilo da je nesto pre nego sto je dobio signal imao slicne probleme, posto mislim da su mozda pustili signal ali jos uvek nema splittera kod mene pa to pravi problem. Znam da je neko pisao da mu je losa bila internet konekcija.
Signal ce da ti puste tek kada pokupis opremu, me thinks...

Anyway, ako je po tome, meni je "signal" bio pusten (tacnije, centrala ima mogucnosti, i ima slobodnih slotova) jos pre mesec dana, ali nisam imao vremena da odem i potpisem ugovor/preuzmem opremu... za to vreme, nikakvih problema s linijom nije bilo, normalno radi Caller ID, nikakvih prekida, normalno radi tonsko, a i dial up je sljakao normalno, uvek se kacio na (standardnih) 50k.

Signal ce da ti puste tek kada pokupis opremu, me thinks...

Anyway, ako je po tome, meni je "signal" bio pusten (tacnije, centrala ima mogucnosti, i ima slobodnih slotova) jos pre mesec dana, ali nisam imao vremena da odem i potpisem ugovor/preuzmem opremu... za to vreme, nikakvih problema s linijom nije bilo, normalno radi Caller ID, nikakvih prekida, normalno radi tonsko, a i dial up je sljakao normalno, uvek se kacio na (standardnih) 50k.

A kakve su sanse da su npr. vec pustili, samo dok ne namestim opremu ne funkcionise, tako kasnije kad pokupim opremu ne moraju da se muce. Videcu da ih nazovem u ponedeljak i vidim sta ce da mi kazu.

A kakve su sanse da su npr. vec pustili, samo dok ne namestim opremu ne funkcionise, tako kasnije kad pokupim opremu ne moraju da se muce. Videcu da ih nazovem u ponedeljak i vidim sta ce da mi kazu.
Pa kazem ti - ne verujem.

Anyway, sve i da jeste tako, izneo sam ti moj primer - nikakvih problema sa linijom/telefonom nije bilo, whatsoever.

Pa kazem ti - ne verujem.

Anyway, sve i da jeste tako, izneo sam ti moj primer - nikakvih problema sa linijom/telefonom nije bilo, whatsoever.

Okej hvala CAR-e samo sto su ovi u mom Telekomu jako strucni, pa sam zato hteo da pitam. Zvacu da im prijavim probleme pa oni nek vide sta ce.

Prvo vas vezuju na DSLAM ali nemate nikakvih smetnji niti ADSL signala, kada vam daju modem tek onda vas vezuju na ADSL link i onda mora da se poveze jos nesto, kod nas se takodje vezuje i u Jagodini, tako da dok oni ne puste, nema neta, mislim da je to onaj prenos koji ide kroz optiku izmedju njih. Znaci, nema smetnji niti to znaci da ste dobili ADSL a niste dobili modem.

Jedan,ali vredan :d .Evo meni vec 4ti mesec govore kako nema slobodnih portova,pa sam aludirao na moguce prosiranje.Doduse ja ne zivim u borci nego na granici izmedju koteza i krnjace.

A ok, mislio sam da govoris bas za Borcu :) Imam tamo druga i oni su pre mesec dana dobili Telekom adsl pa sam zato rekao.

@puska
ti problemi sa telefonima su nastali zbog havarije "optike" u Nisu od pre nekoliko dana.

koji modem uzeti od telekoma za adsl?
dali moze da se download-uje sa rapidshare linkova preko telekomovog adsl-a?

@Makavelli ali meni se to desavalo i sa lokalnim pozivima, da me sagovornici ne cuju a to ne bi trebalo da ima ikakve veze sa Nisom vec samo sa mojom centralom (posto su svi brojevi na jednoj)

Ma kakva nova prosirenja , samo pustaju lazi na SAJT , pisali su o Cacku pre mesec dana pa jos nista nema!!!

Telekom je djubre od firme!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno