Šta je novo?

MX5021 protiv H200

Uzeo sam danas MX5021 i prvo što me je iznenadilo je njihova veličina, tj. veličina vufera :D Kada sam gledao specifikacije, nešto sam se preračunao, ali dobro - nekako je uspeo da stane ispod stola :p

Satelite sam okačio na zid, tako da ne smetaju ni malo. Kasno je sada da ih testiram, ne bih da se zameram komšijama, ali ovo brzinski što sam isprobao, zadovoljan sam :wave:

P.S. Šum ne čujem, verovatno zbog 5 ventilatora u kućištu koji drče kao aviJon prilikom poletanja :-devil-:

Uzeo sam danas MX5021 i prvo što me je iznenadilo je njihova veličina, tj. veličina vufera P.S. Šum ne čujem, verovatno zbog 5 ventilatora u kućištu koji drče kao aviJon prilikom poletanja :-devil-:

Subwoofer je samo 6,5 inča, ostalo je kutija.

Fabrički podaci su veoma zanimljivi:
• Subwoofer: 50 Watts @ 4 ohms @ 10% THD @ 40
- 150 Hz Single Channel Loaded
SYSTEM RESPONSE:
30 Hz - 22 kHz (-10 dB)

Ako ima -10 dB na 30 Hz, onda to krši zakone fizike (odsek: akustika), jer je tipična rezonantna frekvencija zvučnika od 6,5 inča (u kutiji) oko 45-50 Hz. U relativno maloj kutiji kakva je njegova verovatno je oko 50 Hz. Na 25 Hz bi, prema teoriji, trebalo da ima -24 dB (zbog roll off-a od -24dB/oct.)

Poslednja izmena:
Subwoofer je samo 6,5 inča, ostalo je kutija.

Ma jok, video sam ih izložene na polici dok sam čekao račun, čak su mi i sateliti delovali ogromno, ali je sve čučnulo taman iza i ispod stola :D

vidis, u stvari, sistem proizvodi stalno nekakav napon koji registruju svi zvucnici, svaki u svom opsegu. kod visokih je to sum , kod srednjaka nesto kao brum, a i woofer proizvodi nekakav zvuk kao neko zujanje ili brujanje ili j... li ga sta. taj zvuk iz woofera je jako slican zvuku koji proizvodi trafo-stanica i cuje se i kad je ugasen. nema ga samo kad se iskljuci iz struje. bas prijatno kad legnes da spavas i kad je totalna tisina...
s jedne strane daje stvarno fenomenalan zvuk, a s druge bruji, susti, zveci... blago onom ko moze da predje preko ovoga...

vidis, u stvari, sistem proizvodi stalno nekakav napon koji registruju svi zvucnici, svaki u svom opsegu. kod visokih je to sum , kod srednjaka nesto kao brum, a i woofer proizvodi nekakav zvuk kao neko zujanje ili brujanje ili j... li ga sta. taj zvuk iz woofera je jako slican zvuku koji proizvodi trafo-stanica i cuje se i kad je ugasen. nema ga samo kad se iskljuci iz struje. bas prijatno kad legnes da spavas i kad je totalna tisina...
s jedne strane daje stvarno fenomenalan zvuk, a s druge bruji, susti, zveci... blago onom ko moze da predje preko ovoga...

Ali taj napon (struja) je veoma mali kod dobrih uređaja, a ogroman kod loših.
Ili kupi dobar (= HiFi) uređaj, ili se pomiri sa sudbinom vlasnika PC konfekcije (a vidim da ne možeš). Ako ovako nastaviš, na kraju ćeš da zaglaviš na nekoj klinici. A možda i neko od nas koji sve ovo već danima čitamo... :)

Poslednja izmena:
Ja ga vec vidim kako ce ih prodati za par dana;) Najbolje ti je da ih prodas i uzmes polovno pojacalo i dobre zvucnike i bices presrecan! Ali, za ovo ti treba malo vise para. Polovno dobro ocuvano pojacalo = 100-120e + 300e za zvucnike (mozes da kupis i jeftinije zvucnike, ali to bi bila ta cena). Ja sam pre 10-ak dana uzeo polovno pojacalo Onkyo. Nisam mogao vise da slusam muziku na Altecu 4100, jednostavno nije isto.:wall: Citav zivot sam slusao na HI-FI sistemu. Nakon sto sam prodao stari HI-FI, uzeo sa Alteca, i evo posle 3 meseca sam uzeo pojacalo... Jednostavno nisam mogao da izdrzim:smash: Strpi se malo, pa kad budes imao dovoljno kesha, prodaj MX i pazari HI-FI.

Evo ja za to njesra sa sumovima, brumovima, zumovima i ko zna jos cime dajem 20 eura da te resim sekiracije i da ne zavrsis na nekoj klinici.

Ja ga vec vidim kako ce ih prodati za par dana;) Najbolje ti je da ih prodas i uzmes polovno pojacalo i dobre zvucnike i bices presrecan!
ma hteo sam ja sve to, i pare sam skupio, ali NEMAM GDE DA IH STAVIM!!!!! ove male mogu da zalepim na zidove, a sta sa Hi-Fi zvucnicima?? na glavu? :mad:
nema mi izlaza sem :bottle:

Uzmi Bose AM-5. Sateliti su duplo manji od Altecovih i duplo jaci. O kvalitetu zvuka da i ne govorim.

Uzmi Bose AM-5. Sateliti su duplo manji od Altecovih i duplo jaci. O kvalitetu zvuka da i ne govorim.

dobar ti predlog, nema sta. cena prava sitnica - 600 evrica + pojacalo... sve ukupno 5 puta vise nego ovo.
da ne preterujemo bas toliko

Poslednja izmena:
Pa u proizvođačkoj specifikaciji piše da je subwoofer 6,5 inča!

Znam, znam, sve sam ja to pogledao pre kupovine, ali kao što sam već rekao, malo sam se preračunao u glavi, zato iznenađenju nije bilo kraja :wave:

@Nightbringer: Taj bose imas polovan za 300 evra, osim toga, zvuk kakav ocekujes i ne mozes dobiti bez 1000+ evra. Zato se drzi Alteca, jer i on svira mnogo bolje, nego sto bi se po ceni moglo ocekivati. P.S. Kladim se da kuleri na kompu prave 10 puta veci sum od Alteca.

@Nightbringer: Taj bose imas polovan za 300 evra, osim toga, zvuk kakav ocekujes i ne mozes dobiti bez 1000+ evra. Zato se drzi Alteca, jer i on svira mnogo bolje, nego sto bi se po ceni moglo ocekivati. P.S. Kladim se da kuleri na kompu prave 10 puta veci sum od Alteca.

da, barem 5 puta veci

Btw, sto se tice sumova i mog logi-ja... nema ih dok se propisno ne odvrne.

Dobijas nosace, naravno da mogu :)

Znači AL u svim kategorijama zvučnika ima isti problem..... užas blagi.

Poslednja izmena:
Skoro u svim! ,) Kod modela PT6021 nema zujanja trafoa, shumova i ostalih gluposti...oko njega su se bas potrudili. Bar je tako bilo na jednom modelu sto sam ga slushao. Inace, PT6021 svira bruuuka dobro. Neverovatno ravnomerno rasporedjivanje zvuka u prostoriji. Mada im je cena bas "povoljna" ~230 Evrica....:smoke:

Nazad
Vrh Dno