Šta je novo?

Zotac VGA

Zotac 7600GT - samo pakovanje pokazuje da se radi o jeftinijem proizvodu. U malom pakovanju aka kako_je_ovde_stala_grafika nalazi se jos manja graficka kartica, bas je skracena :) Kuler na njoj je referentan za sve 7600gt a ja nisam odoleo utisku da ga malo prodrmam i zakljucio sam da ne lezi bas najsrecnije.

Inace radi sasvim ok, nisam se igrao (nemam vremena) ali je kvalitet slike koju baca na monitor u rangu squpljeg Gainward 7600GT Golden Sample koji je pre stajao u masini...

Slazem se za Safira, medjutim ovde je 100% referentni dizajn, tako da toga nece biti.
Upravo tako Gorane! Gx opet brka lonchice i generalizuje stvari i kanda ne cita postove do kraja!

Ajde da ponovim: DANAS su sve HighEND kartice "klonovi" u svakom pogledu i kupac samo rteba da trazi sta mu je najjeftinije. Za sve ostalo tu je garancija.

I ja se prikljucujem...e lepi moj Eagle 6600gt...najbolji 6600gt koji sam ikada imao a svi redom ste pljuvali po Eagleu....puko sam lovu za Leadtek, MSI i Gainward a na kraju se ovaj najbolje klokovao i najvise odradio, evo vec godinu dana neprekidno sljaka u kompjuteru jednog fotografa. Toliko o tim "jeftinim" firmama.

Eto jel' GoranM, kaze da u startu kuler ne naleze dobro, to su sitne stvari koje na samu karticu imaju krupan efekat. Drugo kada se kupuje high-end kartica usteda od 20-30 nista ne znaci, tako da se tu gleda hladjenje i garancija, a ako recimo taj Zotec ne zna da pricvrsti referentni hladnjak na 8800GTX, zasto onda da zbog 30 evra zeznes sebe?

Ja sam imao Club3D 6600GT, gde je hladnjak mogao da se mrda kao klackalica kada pipnes prstom jednu stranu.

Eto jel' GoranM, kaze da u startu kuler ne naleze dobro, to su sitne stvari koje na samu karticu imaju krupan efekat. Drugo kada se kupuje high-end kartica usteda od 20-30 nista ne znaci, tako da se tu gleda hladjenje i garancija, a ako recimo taj Zotec ne zna da pricvrsti referentni hladnjak na 8800GTX, zasto onda da zbog 30 evra zeznes sebe?

Ja sam imao Club3D 6600GT, gde je hladnjak mogao da se mrda kao klackalica kada pipnes prstom jednu stranu.

Nisam ja rekao da cooler lose stoji, to je verovatno rekao neko drugi.
Cak i na jednom xfx cooler ne stoj "zakovan" vec moze da se pomera (7600GT). Pojam "zakovanog" coolera je Galaxy 7900GS sa Zalmanom. E to ne moze nikako da se pomeri, ni 1mm, dok recimo 7300GT Galaxy sa Zalmanom moze bez po muke (seta), ali i on lezi dobro na GPU jezgru, sto se vidi po tragu paste (da paste, ne "zvake") kada se skine cooler.
Mislim da ce ove karte biti OK, za jednu srednju klasu, bas tamo gde im je i cena ;)

Poslednja izmena:
Ove kartice su zeznule i ASUS po ceni, stvarno su najjeftinije na trzistu(bar po onome sto sam ja gledao)

Ljudi kupujte nesto sto je provereno, ja sam puko 150e za Galaxy koji nije za djubre a kamoli za komp. Nije problem u Asus-u ili MSI-u ili GigaByte-u...problem je sto nasi uvoznici uzimaju drugu klasu. Prodavao sam 6 godina kompjutere i znam da uvaljuju sta stignu, a sto se ugradjuju 100% na cenu to je druga stvar. Kao sto rece neko dole neka svako nadje sta mu odgovara i sta misli da je dobro, a ako u uleti corak ***.

Poslednja izmena:
@GoranM, izvini, Omnik je rekao da ne naleze kuler dobro. Zato mi se dopao Gainward GLH, kod njih je kuler takodje prikovan :D

@DaveKowlaski
Cekaj , cekaj cekaj...koju si Galaxy uzeo, aj pojasni posto ja planiram da uzmem 7600gs sa zalmanom. A ne bi da z....zeznem, kinta ne raste na drvetu, treba je pametno usmeriti.

Poslednja izmena:
@DaveKowlaski
Cekaj , cekaj cekaj...koju si Galaxy uzeo, aj pojasni posto ja planiram da uzmem 7600gs sa zalmanom. A ne bi da z....zeznem, kinta ne raste na drvetu, treba je pametno usmeriti.

Uzeo sam AGP 7600GT Premium, kartica je super radi besprekorno ali sa mojom Asus plocom pravi haos. Neznam sta da kazem ide od slucaja do slucaja.:crash:

Slobodno kupi Galaxy sa Zalmanom. Meni lepo radi 7900GS na 650/1700.

@DaveKowlaski sad si me bas zabrinuo....i ja imam Asus plocu, i to koliko vidim imamo iste ploce sem sto je tvoja deluxe. Ma za te stvari postoji garancija, a i znam likove tamo gde kupujem grafu tako da mislim da ne bi trebalo biti nekih problema da se zameni za Gainward ili slicno ako mi ne bude radila kako treba.

@DaveKowlaski

ja bi za haos pre optužio Asus ploču, imao sam PCIe 7600gt Zalman u rukama par dana i sve najlepše o njoj, izrada, klokovi, cooler, cena..., za razliku od asus nf4-4x ploče koje sam jedva čekao da se rešim....

Ove kartice su zeznule i ASUS po ceni, stvarno su najjeftinije na trzistu(bar po onome sto sam ja gledao)
Sta, ASUS-ove karte su pa najjeftinije na trzistu? :trust:
(u stvari, *bile*, sad kazes da ih je ovaj Zotac smenio)

Poslednja izmena:
Sta, ASUS-ove karte su pa najjeftinije na trzistu? :trust:
(u stvari, *bile*, sad kazes da ih je ovaj Zotac smenio)

Pa kao sto sam rekao da prema onim cenovnicima sto sam ja gledao Asus 7600gs mozes naci vec od 8800din sto je bas niska cena(e sad pasivan hladnjak i na koliko je mamorija ne pitaj:d )

Uzeo sam AGP 7600GT Premium, kartica je super radi besprekorno ali sa mojom Asus plocom pravi haos. Neznam sta da kazem ide od slucaja do slucaja.:crash:

Meni je Asus 6600gt pravio haos sa asus maticnom, toliko o asusu ...

Pa kao sto sam rekao da prema onim cenovnicima sto sam ja gledao Asus 7600gs mozes naci vec od 8800din sto je bas niska cena(e sad pasivan hladnjak i na koliko je mamorija ne pitaj:d )

Ima PoV, takođe pasivan, za 8000din...

Pa kao sto sam rekao da prema onim cenovnicima sto sam ja gledao Asus 7600gs mozes naci vec od 8800din sto je bas niska cena(e sad pasivan hladnjak i na koliko je mamorija ne pitaj :d )
Pa eto...

Inace, ASUS-ove graficke nikada nisu bile medju najjeftinijim, pre bi se moglo reci da su medju najskupljim.
Ali dobro, jaka firma, izbacuju karte medju prvima - moze im se.

Ima PoV, takođe pasivan, za 8000din...

A i oni rade sa nvidia? nisam znao, ja sam vidjao samo radeon, a i firma je zesci krs kao i Powercolor, nije nikakva uvreda ali kad god cujem ovo ime(powercolor:smash: ) ja pomislim na prasak za ves. Nemam pojma zasto:d

PoV =Point of View i daleko da su krš.

Od uvek rade nV kartice i samo to i rade. ;)
Onaj drugi deo citata neću da komentarišem. :)

Ko zna koju sam ja marku onda video:d
U sustini ako sve je to isto ako su cipovi iste generacije, e sad koliko dugo i koliko dobro ce raditi graficka zavisi od mnogo faktora, a ne samo do toga dal je Asus ili Gainward. :trust:

A i oni rade sa nvidia? nisam znao, ja sam vidjao samo radeon, a i firma je zesci krs kao i Powercolor, nije nikakva uvreda ali kad god cujem ovo ime(powercolor:smash: ) ja pomislim na prasak za ves. Nemam pojma zasto:d

:shock: E, da, baš si pogodio dva krš proizvođača. :d

ala su vam cene...gde vi to gledate ? u halo oglasima ? MSI i Club3D su najjeftiniji, followed by Leadtek, pa onda ASUS , pa onda gainward pa onda sve ostalo...redosled je podlozan trzisnim promenama zbog nabavne cene i i marze uvoznika...7600GS NOV ne treba placati vise od 100e NIPOSTO !

edit: ajd nek bude i 110e za neke "punije i bolje" varijante ali sobzirom da ima 7600GT-a po 125e...ne znam sta da vam kazem... Zapravo znam - kupujte Zotac - karti ima pun qrac, ako i crkne dobicete drugu ! Ne mogu biti GORE od ASUS-a, koji uvek nesto filozofira i po meni ima najlosije karte sa najlosijim OC sposobnostima, najbucnije, najnemodabilnije itd itd itd...itd...Kad god sam uzeo ASUS kartu zalio sam i menjao sam je sto pre to bolje ...

Poslednja izmena:
Mora da ih je neko uvezao u enormnim kolicinama. Mozda bi mogao da ih byMax detaljno istestira, pa da vidimo rezultate. Ovako, cisto nagadjanje i pokusaj da se od Yuga napravi odlican auto.

@gx-x
Vidim ti si iz NS, ajde covece gde bre ima 7600GT za 125e? Bas sam gledao i cenovnike i svasta i najjeftinija gt je club 3D 160e(mozda koji e manje) za AGP,u stvari ima za pci-e je Gigabyte za 125e.
Jos je za agp najpovoljnija varijanta u odnosu cena\kvalitet Galaxy 7600gs sa ddr3 za 130e.
Vise se isplati to nego prelaz na pci-e plocu, posto onda ide i jaci procesor jer glupo je zadrzati stari, a ako treba da podrzi neku jacu grafu za kasniji upgrade to mora biti neki c2d, a to sve previse kosta i bar se meni ne isplati s obzirom da sve manje vremena imam da se igram. Ako ti imas neki bolji predlog, aj reci.

@gx-x
Vidim ti si iz NS, ajde covece gde bre ima 7600GT za 125e? Bas sam gledao i cenovnike i svasta i najjeftinija gt je club 3D 160e(mozda koji e manje) za AGP,u stvari ima za pci-e je Gigabyte za 125e.
Jos je za agp najpovoljnija varijanta u odnosu cena\kvalitet Galaxy 7600gs sa ddr3 za 130e.
Vise se isplati to nego prelaz na pci-e plocu, posto onda ide i jaci procesor jer glupo je zadrzati stari, a ako treba da podrzi neku jacu grafu za kasniji upgrade to mora biti neki c2d, a to sve previse kosta i bar se meni ne isplati s obzirom da sve manje vremena imam da se igram. Ako ti imas neki bolji predlog, aj reci.

Pa kupi lepo taj Galaxy 7600GS DDR3 sa zalmanom, to ti je prakticno GT.

Gde ima da se nadju ove Galaxu karte osim kod membera Anubis. Ubih se pretrazujuci domace dilere ali ne mogu da ih nadjem.

Vrh Dno