Šta je novo?

Pomoć oko analognog i/ili SPDIF-a

Lazarus

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dobar dan.

U konfiguraciji imam ploču Gigabyte GA965p S3, zatim Audigy zvučni kartu i Logitech Z5500 zvučnike. Zanima me da li je moguće da putem analogne veze (ona tri činča - crni, tirkizni i narandžasti) povežem Audigy sa zvučnicima, a da putem koaksijalnog kabla povežem zvučnike i SPDIF out sa ploče??

Drugim rečima: da li je moguće da u istom trenutku koristim oba zvučna izvora (Audigy+integrisana zvučna)?? To ne bih radio u istom momentu, već bih Audigy koristio za igranje, a integrisanu zvučnu za filmove??

Razlog zbog koga bih to radio je sledeći: zvučnike sam povezao sa Audigy-jem preko koaksijalnog kabla i kada gledam filmove i sl. sve je u redu. Međutim, da bih iskoristio EAX u igricama moram da zvučnu povezujem preko analognih kablova sa zvučnicima, a to me užasno nervira.

Hvala unapred.

Moguce je to sto hoces, samo bi u opcijama za izbor zvucne birao izmedju integrisane i audigia, ali, pobogu covece, zasto bi to radio?!? Pa zvuk sa integruse za film i muziku??? Zar tvoj audigy nema dig out? Imam X-Fi Xtreme Music i analogno mi ide na Genius 5.1 120w rms za igre i malo muzike dok sam za kompom a coax ide na Z-5500 za muziku i filmove, bez ikakvih prebacivanja osim u X-Fi panelu izmedju Entertatment i Game moda. I jedna ispravka ona 3 (crni, tirkizni i narandzasti) nisu chinchevi vec stereo bananice (po narodski) a coax koristi chinch.

Poslednja izmena:
Moguce je to sto hoces, samo bi u opcijama za izbor zvucne birao izmedju integrisane i audigia, ali, pobogu covece, zasto bi to radio?!? Pa zvuk sa integruse za film i muziku??? Zar tvoj audigy nema dig out? Imam X-Fi Xtreme Music i analogno mi ide na Genius 5.1 120w rms za igre i malo muzike dok sam za kompom a coax ide na Z-5500 za muziku i filmove, bez ikakvih prebacivanja osim u X-Fi panelu izmedju Entertatment i Game moda. I jedna ispravka ona 3 (crni, tirkizni i narandzasti) nisu chinchevi vec stereo bananice (po narodski) a coax koristi chinch.

gde si uzeo zvučnu? ja hoću danas ili sutra da uzmem nju ili Xtreme audio. jesi li zadovoljan? verovatno si gledao i Xtreme Audio kad si kupovao? jel si uspeo da saznaš u čemu je razlika osim u modovima?

Da, moj Audigy ima digital out, ali to je isti izlaz iz koga - takođe - izlazi i bananica :) za srednji zvučnik/subwoofer. I onda moram non-stop da se zavlačim iza kompa i da menjam kablove... A to me užasno iritira :crash: .

Iz tvog kazivanja sam zaključio da bih trebao da batalim Audigy i nabavim neku X-Fi karticu.

Hvala na vremenu.

Pa X-Fi je novija generacija kartica sa svojim procesorom toliko jacim da su prethodne kartice outdwarfed, na netu se pominje snaga kao P4 na 3GHz (izgooglaj). A sto se tice poredjenja Xtreme Music i Audio pa recimo da je Music mnoogoo bolja i hardwerski opremljenija i daje mnogo bolji zvuk, tako da Music bez razmisljanja u odnosu na Audio.

ahm...ja imam audigy ls (ne razumem se u zvuchne) ali znam da audigy LS ne moz` 5 kanala izvuci preko digitalne veze...

EAX + dig out only stereo.
Ma vidim to i ja, nego se sve pravim lud, i nadam se da sam nesto lose podesio :)
U igrama mi na dekoderu stalno prikazuje "Stereo" ili "Stereo x2" (kada ja izaberem, clone mod).

U svakom slucaju - hvala :wave:

Poslednja izmena:
Izabery Dolby ProLogic II Music, dosta dobro ga radi, a na zvucnoj ukljuci Crystalizer 24 i CMSS (ako Audigy to ima).

OK, ali nesto ne volim te kvazi-modove...

A sto se tice Crystalizer-a - nema to Audigy (2 ZS), samo X-Fi serija.
CMSS vec ima.

Vrh Dno