Šta je novo?

Am2 Mb, коју од ове три...

mitrowsky

Čuven
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
619
Am2 Mb, коју од ове три...

За коју плочу се одлучити (за две од три нешто и нема искустава на форуму) :

• MSI K9N Neo-F +пасивуша, 3 PCI порта, цена :) -нема FW, сумњиво јефтина плоча :trust:, овде пише да је PEG порт x8??око 72€

На плочу би ишао Athlon 3500+, GF7600GT и 1GB 667 или 800. Оверклок ме не занима. Од плоче очекујем да буде bugfree.

:wave:

Poslednja izmena:
razmisli i o Jetway ploci tacnije M25GT4-SOG i ja sam bio u dilemi kao ti oko te tri ploce cak i oko asus m2n-e i odlucih se za Jetway zato sto je ok za klokovanje i stabilna je u radu a uz sve to dobijes NF 570 SLI cipset (iako na sajtu pise da ta ploca ima nf550 u praksi je 570 sli), razmisli, a jos je 80 evra. Pozz

EDIT: sad videh da te klokovanje ne zanima a sto se tice bug-ova, nisam ih primetio do sad kod ove ploce, imam je nekih nedelju i po dana i za sada je sve ok

Poslednja izmena:
Видео сам овај thread. Изгледа коректно, али нешто на овом тржишту и нисам чуо за jetway. SLI ми апсолутно не треба, као ни 6 S-ATA портова, вентилатор је минус, али је цена плус :)
Видех сад
K9N4 Ultra-F . Два слота за RAM (апсолутно довољно) и цена од око 63€.
@Panther Шта је лоше код MSI-а?

yup, bas steta za dodatna dva sata porta, meni su vec tri iskoriscena i smesi mi se iskoriscavanje i 4-og, inace ploca je extra odradjena, ni ja pre toga nisam cuo za ovu plocu ali resio sam da experimentisem i drago mi je sto nisam pogresio i uzeo MSI kao sto sam prvo hteo, sad sam negde citao da MSI ima bagove recimo kad se reze disk hoce da se resetuje komp jerbo ima bug sa nekim kondenzatorom cini mi se, i dok se u bios-u ne prebaci na ATA 33 mod nece da radi kako treba, ali kao nesto su ispravili kod novih revizija iste ploci ali zato ako nekome zapadne stara *beep* je jeza u bodljikava ledja jer ovaj problem zna da bude iritantan i to veoma, naravno bug je samo sa P-ATA rezacima

На коју конкретно плочу мислиш кад причаш о овом проблему? Баш такве ствари желим да избегнем. Комп који састављам није лично за мене па желим да око њега буде што мање ангажовања...

На коју конкретно плочу мислиш кад причаш о овом проблему? Баш такве ствари желим да избегнем. Комп који састављам није лично за мене па желим да око њега буде што мање ангажовања...
pa za MSI kod njega je taj problem

nije za sve MSI ploce. pogledaj na MSI forumu koje su ploce pogodjene gasenjem i restartovanjem prilikom rezanja! te ploce pokazuju te simptome samo kada se koriste u kombinaciji sa X2 procesorima i tamo je dat serijski broj ploca koje imaju taj problem. mislim da su MSI k9n ultra 2f i jos jedna dok dotichna k9n neoF taj problem nema ali ja je imam i nema tu nista ali nista od OC-a. zato i hocu da je menjam a na dan kada sam hteo da je promenim MSI k9n Sli platinum je poskupeo preko 20%....

inace k9n neoF je extra stabilna ali je spora ploca...

Uzmi DFI,meni radi bez problema ali me je ogranicio los primerak procesora sto se tice klokovanja.

Od ove 3 ploče, definitivno bi preporučio (u mojoj je mašini) Gigabyte. Probao sam sve 3. MSI nije loš s obzirom na cenu ali nekako ne radi ta ploča kako treba, mislim ove druge dve nekako daleko lakše rade - klize. DFI nema smisla kupovati jer za te pare (pa i manje) postoji ASUS M2N-E koji radi kao zmaj. Sve u svemu - slatka muka.

Избор се свео на Gigabyte GA-M55S-S3 и Asus M2N-E. DFI нисам нашао, а можда ми и није неопходан. Ако може помоћ да преломим између ове две...

Избор се свео на Gigabyte GA-M55S-S3 и Asus M2N-E. DFI нисам нашао, а можда ми и није неопходан. Ако може помоћ да преломим између ове две...

Gigabyte OBAVEZNO! ;) , nista ne slusaj price o Asus-u....od preko 100 prodatih najvise reklamacija je na M2N-E a i nije neki overkloker dok se ne moduje, dok je taj gigabyte ZAKON, pogledaj masinu iz potpisa.

Видим да ти имаш S3G плочу, али нема везе, управо сам поручио Gigabyte GA-M55S-S3.
Хвала свима за помоћ.

Nazad
Vrh Dno