Problem je sledeci: kupio sam Lucent-ov PCI modem, ubodem ga u plocu, windows ga prepozna i sam instalira drajvere. Medjutim, konektujem se tek iz 20-og pokusaja i to izuzetno sporo. Prethodni modem je bio sa connexant cipom i sve je normalno radilo. I 'ajde rek'o da probam da instaliram drajvere za Lucent modem sa prilozenog diska, i onda pocinju problemi - kad' sam nakon toga restartovao racunar, pri ucitavanju windowsa racunar se zaglavi, tj. onaj pokretni deo ispod windows xp natpisa 🙂 koji se obicno "provrti" 2-3 puta se jednostavno zapuca i ne mrda - mogu samo da resetujem racunar. To se desi jednom u 3-4 startovanja racunara. Posle windows normalno proradi, ali modem uopste ne funkcionise! U safe mode uvek mogu normalno da idem. E sad, ja sam izbacio taj modem i stavio drugi (Connexant) koji lepo radi, ali je problem sa zapucavanjem i dalje ostao. Pretpostavljam da se taj drajver od starog modema nekako dize sa sistemom i da trebam da ga izbacim da bih resio problem, ali ne znam kako, nema ga u device manageru - pa pomagajte!
Napominjem da na drugom hardu gde nisam bio instalirao modem, windows radi bez problema - sto znaci da nije do hardvera.
Unapred hvala,
Sale
Napominjem da na drugom hardu gde nisam bio instalirao modem, windows radi bez problema - sto znaci da nije do hardvera.
Unapred hvala,
Sale