imam slicnu, tj. skoro istu malu mrezu. jedina je razlika sto imam 2 gajbe u soliteru, a ne kucu, plus sto su u mrezi jos neke komsije, ali to je sad nebitno ........
....elem ......
utp kabl ima 8 (4 para) zica od kojih se koriste samo 4 (2 para), tako da ti vec sada imas na gornjem spratu "mogucnost da oba kompa izadju na net", samo treba da podelis po 4 zice na oba kraja u po 2 zenska stekera.
postoje i da se kupe gotovi razdelnici*(?), ali kad sam gledao cene, pre 2 godine - kad sam pravio tu mrezu, bili su poprilicno skupi.
* razdelnici - ne znam dal' je dobar izraz, ali parce kabla od 30-ak cm, koji se deli na 2 - u obliku slova " Y " i sa donje strane muskarac, a sa gornje 2 zenkice.
ja sam moj kabl provlacio kroz onaj postin buzir za pvc zice od telefona kroz zgradu, pa je bilo tesno, nije bilo mesta za dva kabla.
u medjuvremenu je, u gornjoj gajbi - onoj u kojoj nije glavni modem/router, na "1/2" kabla ukljucen jos jedan bezicni-bridge-router, a na drugoj polovini (preostale 4 zice) stoji jedna steker-zenka za direktnu vezu sa glavnim ruterom u donjoj gajbi.
i sve to lepo radi.
huh ..... malo sam pusio, valjda si me dobro razumeo ?
ako se resis da napravis ovo, preostaje samo da ti kazem po kojim bojama zica da to podelis