Šta je novo?

7900 GTO OCovan i slab procesor

Oces da kazes da bi 8800 GTS bio podjednako zagusen koliko i 7900 GTO koji ima izuzetno mali gubitak na A64 ? Mislim da je 8800 poprilicno jaca karta pa bi i zagusenje bilo vece.

Vi ništa ne čitate iznad poslednjeg posta!
Buduće igre (DX10) će se značajnije oslanjati na grafičke kartice nego današnje. (DX9)
Proporcijalna razlika koja je u DX9 igrama će naravno ostati ali opšte je verovanje da neće takva razlika biti slučaj sa DX10 naslovima. Trebalo bi da ta "proporcija" bude manja.

naravno, ali pricamo o DX9 igrama. ja mislim da bi moj procesor debelo zagusio 8800GTS. gusi i 7900GTX, a kamoli 8800GTS.
@gx-x:
sada se igras sa recima :) limitiran je ali nije zagusen. ako je limitiran onda je zagusen. pazi sada ovo: ortak i ja sam vrteli FEAR na istim setovanjima i jako slicnim procesorima (njegov je na 2.3 a moj na 2.4Ghz), s'tim sto on ima 7900GS 550/1550Mhz, a ja ovu iz potpisa. razlika je bila samo 10% u moju korist. kako ja to tumacim. jednostavno: slab procesor mnogo vise gusi jacu kartu nego slabiju (sto je i logicno). kada bismo testirali na c2d na 3+Ghz, razlika bi bila svakako veca od 10%.

dakle, ne bi razlika bila proporcijalna snazi dve karte (testirano sa slabim procesorom), nego bi bila neproporcijalna u moju korist, tacnije 7900GTX bi bio mnogo manje zagusen nego neki 8800GTS. sa jacim procesorom, 8800GTS bi se razmahao i stvari bi dosle na svoje mesto...
pozdrav :)

Poslednja izmena:
ne igram se recima, vec je "zagusen" pogresna rec sto se mene tice :) Ono sto ocu da ti kazem je da kad bi stavio 8800 bilo koju verziju, ne bi imao iste performanse kao sa 7900GTO vec bi imao znatno bolje, bolje nego kad bi stavio c2d na taj 7900GTO. i 7600GT daje bolje rezultate na 2.8ghz nego na 2.5ghz, i to ce uvek biti tako, zato kazem da je "zagusen" pogresna rec. Po tvojoj teoriji (tzv) ako mi je 7600GT bio "zagusen" onda ovaj 1900Xt ne bi trebao da daje bolje rezultate, a ja ti kazem da nije tako, sad kad bi stavio 8800GTX na ovu platformu naravno da bi igre radile bolje, a govorim ti da bi i taj 8800GTX bio % limitiran kolko je i x1900XT trenutno, znaci ja dobijam na default sada ~9500markova u 2005, sa c2d @2.8 ista karta daje 11500. Sad , 8800GTX bi recimo dao 14000 na mojoj konfi, a na c2d bi dao 17000 (ne bitno kolko je tacno, sustina je bitna). Dakle ne bi ostao na 9500/10000 markova kao i x1900XT jer je karta JACA, uzmi primer 7600GT koji sam malopre dao i bice ti jasno sta zelim da kazem :) Limitacija postoji i sa c2d x6800... i njega kad naklokujes dobijes veci skor sa grafickom :)

Kad budem imao 8800GTX pri sebi ubacicu ga u masinu, ocu bas da vidim kako ce raditi i kolko ce % biti sporiji na sempronu @2.7ghz vs c2d @xyz MHz i onda da uporedim % sa usporenjem x1900XT-a, cenim da ce % "limitacije" biti veoma slican...naravno dok ne probam nista necu da tvrdim sa 100% sigurnoscu :)

naravno da ce X1900XT (u tvom slucaju) davati bolje rezultate u odnosu na 7600GT na bilo kom procesoru, ali to ne znaci da X1900XT nije zagusen u tvom slucaju (i 7900GTO u mom). razumem ja tebe sta hoces da kazes, ali ipak mislim da je u pitanju igra reci, neko ce reci zagusen, a neko limitiran. ako neko ima 20% veci fps na drugom procesoru u odnosu na mene onda ja to zovem zagusenjem. kada bi probao moju kartu na def. Venice 3000+ dobio bi jos 2k markova manje u 2005, sto znaci da je tek tu zagusena.
u celoj prici najbitniji je min. fps, a koliko sam ja video, ja imam dobrano manje u odnosu na X6800, iako nemam 7900GTX, nego jos za 50Mhz veci klok za cip.
inace, naravno da bih vise profitirao sa 8800 nego sa c2d@3Ghz, ali onda bih cupao kosu sto imam gomilu markova manje nego sto bi trebalo da 8800 nije zagusen/limitiran :)
jedno je sigurno: ako uskoro ne prestanem da mislim na procesore i graficke nesto lose ce da mi se desi :p

i ja sam do pre mesec dana bio opsednut kupovin DC processora, menjanjem platforme itd itd, a onda sam napravio sa nlite-om gaming XP i uzeo da se igram malo umesto da kukam i sem par padova FPS-a tu i tamo nista mi ne fali (sem eventualno RAM-a, koji se drasticno uvecao kad windowza zauzme svega 140mb umesto 350 :) ). A drugar uzeo opterona 170 i dobio samo glavobolje :) (i 35s super pi vs mojih 33 ) Tako da sam odustao, cekam ddr3 platformu i barselonu :)

@gx-x, ja sam optimizovao ono klasicno XP, iskljucivanjem nepotrebnih opcija, kakav je to nlite momenat, jeli to isto to ili ima tu jos nesto?

A računaj da ako hoćeš takav Win za igrice onda pored njega moraš da imaš još 1 za sve ostalo!
Ja sam isprobao obe varijante i došao do zaključka da je najbolje 1 ako imaš makar 1Gb RAM-a...

@Superstarr, ma ko ce da se mlati sa dva XP-a, i ovako vrsi posao, imam 1gb rama, naravno tu uvek resava problem jos 1gb, a ovako bez para ne moze mnogo da se dobije "poboljsavanjem" XP-a :)

E da ne otvaram novu temu imam slicno pitanje za moj procesor Sempron 2600. Hocu da uzmem jacu grafiku, slot je naravno AGP, a razmisljao sam da uzmem 7600GT, posto mi se cini da za AGP nema nema nista jace. Zanima me da li ce me "gusiti" procesor?

ne ne, nije isto. Imas programce koje se zove nLite (free je). On moze da edituje instalaciju windowsa i da u njemu predefinises sve sta oces/neces i on ti napravi .ISO koji zbudzis na disk regularno. Stvar je u tome sto u njemu vidis sve sto windows ima, dosta inace ne bi mogao da menjas, izbacujes itd itd. Ja sam pogasio totalnu podrsku za mrezu, modeme, mrezne protokole, RPC i tako to, ostavio samo osnovne servise i kad dignem taj win imam ~850mb slobodnog RAM-a od 1GB, system cache mu bude oko ~140MB. E sad nije samo fora u vise slobodne memorije vec je i "odziv" bolji, igre bolje rade (vise FPS) itd itd. Recimo NFS MW skoro da nema sttuter-a pod tim windowsom, dok pod bilo kojim drugim koji imam ima sttutera kolko oces, veoma iritirajuce. Dodavanjem giga rama taj sttuter nije nestao tako da...

@masterokrata:

naravno, ali nije strasno, strasnije je sto taj CPU ne moze da isprati zahteve novijih igara sto se drugih stvari tice, recimo AI itd, recimo u oblivionu sve radi super dok ti ne izadje neki protivnik ili vise njih i onda se framerate prepolovi, dok recimo sa venice 3000+ i istom kartom je usporenje ZNATNO manje

Poslednja izmena:
ne ne, nije isto. Imas programce koje se zove nLite (free je). On moze da edituje instalaciju windowsa i da u njemu predefinises sve sta oces/neces i on ti napravi .ISO koji zbudzis na disk regularno. Stvar je u tome sto u njemu vidis sve sto windows ima, dosta inace ne bi mogao da menjas, izbacujes itd itd. Ja sam pogasio totalnu podrsku za mrezu, modeme, mrezne protokole, RPC i tako to, ostavio samo osnovne servise i kad dignem taj win imam ~850mb slobodnog RAM-a od 1GB, system cache mu bude oko ~140MB. E sad nije samo fora u vise slobodne memorije vec je i "odziv" bolji, igre bolje rade (vise FPS) itd itd. Recimo NFS MW skoro da nema sttuter-a pod tim windowsom, dok pod bilo kojim drugim koji imam ima sttutera kolko oces, veoma iritirajuce. Dodavanjem giga rama taj sttuter nije nestao tako da...

@masterokrata:

naravno, ali nije strasno, strasnije je sto taj CPU ne moze da isprati zahteve novijih igara sto se drugih stvari tice, recimo AI itd, recimo u oblivionu sve radi super dok ti ne izadje neki protivnik ili vise njih i onda se framerate prepolovi, dok recimo sa venice 3000+ i istom kartom je usporenje ZNATNO manje

jel mozes da stavis koje si sve servise, itd. iskljucio iz instalacije (ne secam se dal ima neki log u nlite koji zapisuje sve to; pa ako imas vremena bilo bi lepo :) ) hvala...

@gx-x znaci 7600GT bi lepo radio na mojoj kanti? Nemam trenutno love da menjam proc i plocu na c2d, eventualno bi mogao da predjem na s939, ali i on je malo zastareo koliko sam shvatio?

Evo,, to je exportovan preset, koristio sam XP SP2 od januara ove godine, stavio sam drajvere za ATI-ja i nvidia chipset, to bi valjalo izmenuti. PS. raspakovati u nlite folder direkt i onda valjda load preset i to je to. Ovaj win NEMA NET ni LAN ! (ni RPC call-ove ;) )

@masterokrata:

Sto tako razmisljas ? c2d je krem kremova trenutno na trzistu, hebeni ferari, a ne treba ti ferari da bi mogao da izadjes u grad zar ne ? Venice 3000+ ce ti sasvim lepo zavrsiti posao, pogotovo na 7600GT/7900 seriji...

Prilozi

• ultraslimpreset.rar
    4.5 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno