ne ne, nije isto. Imas programce koje se zove nLite (free je). On moze da edituje instalaciju windowsa i da u njemu predefinises sve sta oces/neces i on ti napravi .ISO koji zbudzis na disk regularno. Stvar je u tome sto u njemu vidis sve sto windows ima, dosta inace ne bi mogao da menjas, izbacujes itd itd. Ja sam pogasio totalnu podrsku za mrezu, modeme, mrezne protokole, RPC i tako to, ostavio samo osnovne servise i kad dignem taj win imam ~850mb slobodnog RAM-a od 1GB, system cache mu bude oko ~140MB. E sad nije samo fora u vise slobodne memorije vec je i "odziv" bolji, igre bolje rade (vise FPS) itd itd. Recimo NFS MW skoro da nema sttuter-a pod tim windowsom, dok pod bilo kojim drugim koji imam ima sttutera kolko oces, veoma iritirajuce. Dodavanjem giga rama taj sttuter nije nestao tako da...
@masterokrata:
naravno, ali nije strasno, strasnije je sto taj CPU ne moze da isprati zahteve novijih igara sto se drugih stvari tice, recimo AI itd, recimo u oblivionu sve radi super dok ti ne izadje neki protivnik ili vise njih i onda se framerate prepolovi, dok recimo sa venice 3000+ i istom kartom je usporenje ZNATNO manje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari