Šta je novo?

Problem sa EAC

zivojin

Čuven
Učlanjen(a)
03.09.2004
Poena
604
Ustvari, mozda i nije problem, samo je meni pomalo neobicno.
Naime, kad na Winamp-u slusam pesme kompresovane u EAC-u, u onom prozorcicu gde obicno pise 128 ili 192 kbps, ne stoji uvek ista brojka, vec, kroz jednu pesmu, varira od nekih 90 do preko 200 kbps (na EAC bit rate je kod mene podesen da kompresuje na 192). Pretpostavljam da treba u Additional command line options ukucati odgovarajucu komandu. Koju?

Unapred hvala

Sa cim kompresujes? Ako koristis "External compressor" za kompresiju, onda izaberi "User Defined Encoder", navedi putanju do lame.exe i kao "additional command line options" stavi:

-h -m j -b 192

za joint stereo, ili umesto '-m j' stavi '-m s' za stereo.

Ili, jos bolje, ubaci lame_enc.dll u EAC-ov direktorijum, a onda sve konfigurisi preko "LAME DLL" kartice koja ce se onda pojaviti u "Compression options" dijalogu.

EDIT: Zaboravio sam da napisem da, u drugom slucaju, u "Waveform" kartici na listi izaberes "LAME MPEG Layer-3 DLL", "Sample format" udaris na "192 kbit/s, 44100 Hz, Stereo", stavis "Do not write WAV header" i kao ekstenziju stavis ".mp3"

To sto ti se desava u Winampu je verovatno zato sto EAC prebacuje u variable bitrate (sto pretpostavljam da ne zelis). Ali, ako hoces da budes na "safe side", najbolje je da koristis "External compressor" i namestis onako kako sam gore napisao. Vodi racuna da koristis "User Defined Encoder" da EAC ne bi koristio svoje predefinisane parametre.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
E, bratac, hvala ti.
Sve je sredjeno, problemcic je resen.
Pozdrav i hvala jos jednom.

Pozdrav svima. Pretrazivao sam forum da vidim da li slucajno necu naci odgovarajucu temu, ali nisam uspio. Naime, imam Eac 0.95 b4 i sa njim nece da radi finalna verzija lame 3.97 enkodera. Naime, sa njim uspješno radi external encoder, ali kad ubacim lame_enc.dll file on neće da radi.

EAC-0.95b4 mi vidi samo virtuelni drajv(alcohol 120 v1.9.5.4327),a ne i NEC-a,e sad nisam dugo ripovao audio>mp3,cini mi se da je svojevremeno neki .dll resavao problem,pa ako moze brzi uput kako da resim ovo.
Hvala.

Instaliraj ASPI, i podesi ga da ga koristi u EAC-u (F9 pa interface) ili ako ti je vec namesten na ASPI, predji na Native WIN32 interface.

Nazad
Vrh Dno