Šta je novo?

Kako se ponasa vas ADSL u p2p programima...

Zekaleon

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
...kao sto su torrent klijenti, emule itd. i uopste?
Molim vas da navedete:
1)koji provajder i koji paket,
2)lokaciju gde se nalazite(sto je vece mesto, to preciznije)
3)koji p2p program koristite i brzinu u kB naravno(maksimalna - koja traje recimo, barem, par minuta).
4)Mogli bi da navedemo i maks. brzinu dl-a uopste (iz bilo kog programa ukljucujuci ftp i http download).
5)Ako neko ima podatak za upload moze i to.
Ako neko eventualno ima probleme sa nekim programom, bilo bi dobro da i to navede :).

I ,molim vas, samo ADSL.
Za cable(SBB i ostali) i wireless, ako hocete, otvorite drugi topic. Ovaj sluzi samo da se uporede provajderi ADSL-a i u zavisnosti od lokacije, programa i ostalih navedenih parametara.
Mislim da je cilj ove teme jasan. Korisna je i vlasnicima adsla i onima koji bi to tek trebalo da postanu. Ako neko ima ideju kako bolje da organizujemo podatke, neka kaze.

Ja koristim adsl tek nekoliko dana, ali evo ovo su moji podaci za sad:

Beotel 256/64
Tosin Bunar(paviljoni), Novi Beograd
Emule: 25kB max, izuzetno 26kB.
DL generalno: max 26-27kb (27 izuzetno)

256/64 ptt, Novi Sad.
Sve šljaka bez problema i onako kako treba da šljaka. Već godinu dana kod kuće i 8 meseci na poslu.

Beotel 256/64
Tosin Bunar (Genex)
LimeWire: 26-28 KB sa T1 izvora
D/l: 26-27 KB/s

Doduse, pored downloada Instant messaging radi neometano sto nije moglo na dialupu.

Zasad ovako. Ako se nesto promeni, updateujem rezultate.

Je li moguce da nikoga ne interesuje da zazivi ova tema? Tolike price o provajderima, centralama i programima, a niko da posalje svoje podatke!

PTT ADSL 256/64
Novi Sad
Torrent @ ~22(25)kb/s
Max DL : ~26kb/s
Max UL : ~6kb/s

S vremena na vreme oce da se zaglupi ali uglavnom radi ovako kako je gore napisano...

Kod devojke na Telekom ADSL (256/64):
Novi Sad

Torrenti: ~22 - 26 kb/s
Download: ~27 kb/s
Upload: ~6 kb/s

Latency do gateway-a: 30 ms

Instaliran je tek 4 dana tako da za sada nema nijedan problem.

skidam preko torrenta koristim bitcomet i nece da mi downloaduje ispise YOUR LISTEN PORT IS UNRICHABLE TO PUBLIC DOMAIN PEERS, PLEASE CHECK YOUR FIREWALL AND NAT ROUTER SETINGS.... pokusao sam nesto da podesim na routeru ali ne uspeva mi nikako ... firewall na windowsu nemam nikakav instaliran a i windowsov je iskljucen i nisam imao ovakvih problema sa bitcometom dok sam koristio wireless zna neko da mi pomogne?

koristim telekom adsl od danas... 256/64k router hvawei smart ax mt 882

Decko, ovo je thread sasvim druge namene, ne za resavanje tvog problema... ovde dodji kad sve to namestis, pa saopsti brzine.
Uostalom, otvorio si vec thread za to, nemoj gomilati...

Elem, back to subject:

SezamPro ADSL 256/64
Chubura
Torrent: 22-24 kB/s (µTorrent, taj je jedini koji mi radi... i naravno, kad ima dosta seed-era)
LimeWire: kad namestim! :d (nikako da nastelujem da radi, stalno je "Disconnected")
Max DL : 26-27 kB/s (juce sam skidao neki .avi sa RapidShare-a, drzao je na 26.5 dosta dugo)

P.S. Jos sam newbie, zezam se sa ADSL-om tek jedan dan :)

Poslednja izmena:
Beocity ADSL 256/64
Imam vec nekoliko meseci, sada radi savrseno...

µtorrent 27KB/s
Shareaza 26-27KB/s
DC++ 25KB/s
Ares 27KB/s
eMule mi nikako ne radi tj mene mrzi da ga namestam kad mi ovo ostalo daje sve potrebne fajlove...

Beotel, Beograd, 256/64

Upload oko 7kb, direktan download 27kb
Limewire-27kb download
Bitcommet-25 download pri 3kb upload (limitirano)

Neobee 512/128
Novi Sad, Novo Naselje

uTorrent: DL max 52-53 kb/s, average speed je obichno oko 40, a veza je pritom prilichno zagushena (tj stranice u browseru se uchitavaju sporije nego na dial upu), UL mi je ogranichen u programu na 7 kb/s i nikada ne pada ispod 6.

HTTP: obichno je konstantnih 52-53, nema vecih oscilacija, a u surfu praktichno se ni ne oseti da u pozadini ide download maksimalnom brzinom...

Ne znam zashto torrent toliko usporava surfovanje. :|

Ovaj thread nema nikakvog smisla jer svima radi isto i to bas u kb.

Ovaj thread nema nikakvog smisla jer svima radi isto i to bas u kb.

Cak i da je tako, a nije, to ne mozemo znati dok ne razmenimo podatke. Recimo, nekima ovde na Beotelu ide 27kB/s dl, a meni je oko 26kB/s. Mojoj devojci na sezamu ide i 28kB/s. Mereno istim programima. Netlimiter, BitComet-ov merac, emule-ov itd. Pogotovo sto provajderi nemaju medjusobno isti odnos br.korisnika/sirina linka, neki imaju agregaciju, neki nemaju, neki kazu da nemaju...

Inace, ime thread-a je *****sko zbog mog lapsus calami-a(DO'H!), pa ako bi neki mod bio ljubazan da izbrise ono "prilikom" :)

Razlika u brzini downloada od 1-2 KB/s kod adsl-a je stvarno nebitna :)
Ono sto je mnogo bitnije je ping.

Telekom 256/64 Subotica
utorrent oko 24 kB/s down a up oko 5-6

besmislenije teme odavno ne videh... skupljanje podataka o transferima za koje je apsolutno nemoguce da budu konstantni? zasto?

1)PTT ADSL 512/128
2)Novi Sad/Telep
3)uTorrent 1.6, BitSpirit v3 (ovaj drugi mnogo redje, jer jede RAM k'o nenormalan) brzina uvek maximalna (bilo koji torrent da skidam, od 5MB do 30GB), avg. @50kB/s
4)FTP i HTTP DL, maximum oko 52-54 kB/s
5)Upload drzim ogranicen na 10kB/s, da li moze vise ne znam.

Poslednja izmena:
besmislenije teme odavno ne videh... skupljanje podataka o transferima za koje je apsolutno nemoguce da budu konstantni? zasto?

Pa, npr. nove korisnike interesuje da znaju koliki je max dl u proseku, da li im radi veza kako treba, da li njihov provajder losije radi itd...Ako ti i dalje nije jasno, ako te cak ni ne zanimaju ti podaci, pa prosto zaobidji temu ;)

1)PTT ADSL 512/128
2)Novi Sad/Telep
3)uTorrent 1.6, BitSpirit v3 (ovaj drugi mnogo redje, jer jede RAM k'o nenormalan) brzina uvek maximalna (bilo koji torrent da skidam, od 5MB do 30GB), avg. @50kB/s
4)FTP i HTTP DL, maximum oko 52-54 kB/s
5)Upload drzim ogranicen na 10kB/s, da li moze vise ne znam.

Ajde otkri tajnu ,kako ti to uspeva meni (beograd beotel 512/128) utorrent ide prilicno jadno i kada ima dosta seedova , takodje sam probao sva moguca podesavanja ali slaba vajda brzina varira od 7-8kb do 30-35 retko 40...
ftp i http ide i preko 54 do 58 kb/s

1) SezamPro, 512/128
2) Novi Sad, Novo Naselje, centrala Satelit
3) utorrent 1.6.1.
4) Dl. ~ 51-53kb/s (uglavnom sa privatnih trackera)
5) Ul. ~ 12kb/s

I tako sve od Dec. 2005. bez vecih problema ako ne racunamo zaglupljivanja onog krsh rutera sto sam od njih uzeo.

Ajde otkri tajnu ,kako ti to uspeva meni (beograd beotel 512/128) utorrent ide prilicno jadno i kada ima dosta seedova , takodje sam probao sva moguca podesavanja ali slaba vajda brzina varira od 7-8kb do 30-35 retko 40...
ftp i http ide i preko 54 do 58 kb/s

Nema nikakve velike tajne, post iznad ovog je odgovorio na pitanje - privatni trakeri. Ja sam se mucio sa publik djubristima tipa mininova, The Pirate Bay... jako dugo vremena, kad god bi skidao neku vecu stvar brzina mi bila ocaj zivi. Na privatnim trakerima mozes doci u situaciju da skidas torrent velicine 4-5GB od samo tri seedera a da ti isti pici punom brzinom, da ne govorim kako je kad ima 20 i vise seedra.

1) SezamPro, 256/64
2) Beograd, Vozdovac
3) utorrent 1.6.1.
4) Dl. ~ 20-25kbs
5) Ul. ~ 6kbs

Bilo je problema sa torentima, ali sam umesto Bitcomet-a stavio utorrent i sad radi k'o lud!

Windows XP SP2(juce instaliran)
Neobee 256/64
Zvezdara,Beograd
uTorrent: 29KBs max,ide oko 26KBs
Limewire:28KBs max,ide oko 26KBs
DL generalno:max 26-29kb,ide oko 28KBs
(pre su mi torrenti isli 0.1KBs-1KBs,ali od kako sam juce instalirao win ponovo sad idu normalno)

Linux,SuSE 10.2
Neobee 256/64
Sumice,Zvezdara
KTorrent:max 30KBs,ide oko 29KBs
DL generalno:max 28-30KBs,ide oko 28-29KBs

Poslednja izmena:
Windows XP SP2
Beotel 256/64
Konjarnik,Beograd
BitComet: 28KBs max, prosečno oko 26KBs
DL generalno:max 26-28kb, prosečno oko 26KBs

Pomoc nov sam!!!

Kao prvo sve koji su zainteresovani da pomognu neka se ukljuce a problem je podesavanje konekcije na Emule i Utorentu! Imam Neobee ADSL a koliko vidim ima i drugih koji koriste isti. Uzeo sam home paket 256/64 i emule mi ne prelazi 8.0 kb/s sto je lose a ni utorent nije bolji. Zato pomagajte!

Predji na Telekom, meni radi punom brzinom!

Presa o bih da se telefon vodi na moje ime ali posto je na gazdaricino (zivim privatno) onda nema sanse! E to je moj najveci problem. Kako radi sezamov adsl?

"Predji na Telekom"... nema sta, sjajno resenje si mu ponudio.

Jednostavno, coveka interesuju podesavanja u samim programima, i treba tamo da ceprka kako bi poboljsao download brzinu, a ne da tek tako menja provajdera.
I, licno, ne verujem da je Telekom nesto mnogo bolji od Neobee-a, bar ne za ovaj standardni 256/64 paket (iako nemam neko visoko misljenje o samom Neobee-u kao provajderu)

Buco, i tebi cu reci sto sam rekao nekom tvom prethodniku u ovoj temi - na pogresnom mestu pitas i trazis resenje problema. Ovaj topic nije za to.
Slobodno otvori novi, pa pitaj tamo, sigurno ce se naci neko da ti pomogne. Recimo ja, kad te vec teram odadvde :)
Ili provrti malo search, stvarno se dosta puta pisalo o ovome - nevezano za provajdera, podesavanja su ista (ili bar slicna za razlicite programe), a imas i par tema gde je bas pominjano podesavanje µTorrent-a.

P.S. Sezamov ADSL radi dobro, hvala na pitanju :)

Poslednja izmena:
Pa zavisi i od torenta koji skidas u zavisnosti od broja izvora (seedera) i ljudi koji skidaju (leechera). Sto vise seedova to bolje!
A za sve ostalo poslusaj Cara...

Vrh Dno