Šta je novo?

Komp zena ;)

Northwood

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
349
Internet zena - Morate da platite da biste dobili pristup.
Server zena - Uvek je zaposlena i preopterecena kada vam je potrebna.
Windows zena - Znate da ima mnogo mana, ali, 'ajde pokusajte da zivite bez nje.
Powerpoint zena - Savrsena da je prezentujete na nekom slavlju.
Excel zena - Kaze da stosta moze, ali vi je i dalje koristite samo za cetiri osnovne radnje.
Office zena - Moze sve da radi i sve da bude. Uglavnom je korisna ali i ogranicena, i uvek joj jos "nesto fali", pa se korisnik mora snalaziti sa strane.
MS-DOS zena - Svi su je imali i niko je vise ne zeli.
Backup zena - Mislite da ima sve, ali kada vam nesto zatreba, shvatite da joj nesto ipak fali.
Hard disk zena - Seca se svega, u svako doba dana.
E-mail zena - Od deset stvari koje vam prica devet su cista glupost.
Virus zena - Kada to najmanje ocekujete, instalira se u vas stan i docepa se svega sto vam je vazno. Pokusate li da je izbacite, mozete da se oprostite od nekih stvari.

Koju bi vi izabrali?:D

:beat: :beat: :beat: :beat: :beat:

Wireless zena: Pinguje te svakih sat vremena 24/7 chasova da bi update-ovala tvoju lokaciju i sta trenutno radish. Sve to posle upisuje u jedan log file koji se samo u krevetu brishe (al ne uvek!) :D

Wireless zena: Pinguje te svakih sat vremena 24/7 chasova da bi update-ovala tvoju lokaciju i sta trenutno radish. Sve to posle upisuje u jedan log file koji se samo u krevetu brishe (al ne uvek!) :D

Ma ne verujem da se log brise. Mozda se trenutno izbrise, ali pri sledecem koriscenju koje odstupa od users manuals, odma' se vracaju logovi i podesavanja se setuju na default, pa je potrebno dosta vremena da je vratis na podesavanja koja tebi odgovaraju.

mogli bi da napravimo novi thread sa nekim kompijuterskim zafrkancijama???... Znam da je u PC Press-u na zadnjoj strani bilo stvarno dobrih zaj*******a....pozdrav

kako to da znate toliko o zenama a stalno visite pored kompa :) :)

Mac žena: izuzetne spoljašnjosti i besprekornog karaktera, međutim nedostupna širem krugu korisnika.

da malo dopunim listu:

USB zena - Uvek i svuda sa vama
CD-Rom zena - Zena mog komsije rom-a
CD-RW zena - Ne daj Boze zena
CTRL zena - Zena koja drzi sve pod kontrolom
CTRL-ALT-DELETE zena - Prosto obara s` nogu
Bootable zena - zena koja je uvek spremna da vam udahne zivot
... itd :)

Reklamacija softvera

Poštovana gospodo iz tehničke podrške, prošle godine izvršila sam upgrade sa Dečka 5.0 na Muža 1.0. Na žalost, novi program veoma loše radi. Nekompatibilan je sa knjigovodstvenim softverom, pa je ograničio pristup sledećim aplikacijama: Garderoba 12.2, Cveće 9.0 i Nakit 23K, koje su savršeno funkcionisale pod Dečkom 5.0. Uz to, Muž 1.0 je deinstalirao mnoge programe, kao što su: Večernji izlazak 7.5, Putovanja 2.3 i Sex 6.1, a onda je instalirao nove nepoželjne programe kao što su: Poker 1.3, Subotnji fudbal 5.0, Golf 2.4 i Nered svuda 2001. Razgovor 8.0 više ne funkcioniše, a pokušaj njegovog pokretanja ruši sistem. Ni pod kojim uslovima Muž 1.0 ne izvršava Promenu Pelena 14.1 ili Spremanje stana 2.6. Pokušala sam da problem rešim patch-om Zvocanje 5.3, ali ovaj višenamenski uslužni program ima ograničeno dejstvo.

Molim vas da mi pomognete.

Odgovor službe tehničke podrške:

Ovo je čest problem, na koji se korisnice žale, i on nastaje usled zablude. Mnoge vrše upgrade sa Dečka 5.0 na Muža 1.0, ne znajući da je Dečko 5.0 paket za zabavu, dok je Muž 1.0 operativni sistem projektovan tako da izvršava što manji broj aplikacija. Novi programski fajlovi mogu se instalirati samo jednom godišnje, posto Muž 1.0 ima veoma ograničenu memoriju. Zato razmislite o kupovini dodatnog softvera za poboljšanje performansi, preporučujem: Toplu hranu 3.0, Sexy veš 1.1, i naročito, Strpljenje 10.1. Kada se koriste zajedno, ovi programi će učiniti da Muž 1.0 razvije karakteristike kao što su: Opravke po kući 2.5, Maženje XP i Najbolji prijatelj 7.6. Savetujemo da ni po koju cenu ne instalirate program Tašta 1.0 - ta aplikacija nije podržana i ubaciće Muža 1.0 u petlju, u kojoj ce se izvršavati samo Pecanje 9.4 i Lov 5.2, sve dok konačno ne upadne u program Pivo 6.0, koji izaziva generisanje fajlova Pivski Stomak 9.1 i Hrkanje XP, koji se veoma teško brišu.

10 RAZLOGA ZASTO SU PROGRAMSKI JEZICI ZENSKOG RODA

1. Izbirljivi, izbirljivi, izbirljivi.
2. Cuju sta kazete, ali vas ne razumeju.
3. Lepota je samo u skoljci.
4. Kada ih upitate sta nije u redu odgovaraju: "Nista".
5. Neverovatnom brzinom mogu proizvesti pogresne rezultate.
6. Proste izraze stalno pretvaraju u naduvane deklaracije.
7. Caskanje (engl. smalltalk) je vazno.
8. Radite istu stvar godinama i odjednom je pogresna.
9. Teraju vas da iznosite smece.
10. Ako perioda (engl. period-tacka; perioda) izostane, polude.

Ceca zena :D

Pismo korisnika:
Dobar dan!
Kada zelim da kopiram film na disketu, pritisnem dugme "Paste", i onda
mi se pojavi neki tekst kako nema dovoljno mesta na disketi. Posle toga
pritisnem dugme "Paste shortcut", i onda vec stane film na disketu.
Problem se javlja jedino, kad hocu da ga pokrenem na tudjoj masini, jer
onda se javi poruka da ne moze da nadje film. Ovo je jako cudno, posto
sam sigurna da je film na disketi, jer na mojoj masini normalno mogu
da ga pokrenem sa diskete. U cemu je problem?
Hvala
Ceca

Odgovor :
Draga Gospodjo!
Ne mozete utrpati svoju bundu u torbicu. Cedulja sa natpisom, da je
bunda u ormaru, pak staje u torbicu.
Znaci ako ste kuci i procitate cedulju iz torbe da je bunda u ormaru,
onda cete je tamo i naci. Situacija se komplikuje ukoliko se nalazite
kod drugarice i procitate sa cedulje da se bunda nalazi u ormaru. U
njenom ormaru mozete traziti do nedogleda, Vasa bunda sigurno nece
biti tamo.
Pozdrav:
Korisnicki servis

Ceca zena :D

Pismo korisnika:
Dobar dan!
Kada zelim da kopiram film na disketu, pritisnem dugme "Paste", i onda
mi se pojavi neki tekst kako nema dovoljno mesta na disketi. Posle toga
pritisnem dugme "Paste shortcut", i onda vec stane film na disketu.
Problem se javlja jedino, kad hocu da ga pokrenem na tudjoj masini, jer
onda se javi poruka da ne moze da nadje film. Ovo je jako cudno, posto
sam sigurna da je film na disketi, jer na mojoj masini normalno mogu
da ga pokrenem sa diskete. U cemu je problem?
Hvala
Ceca

Odgovor :
Draga Gospodjo!
Ne mozete utrpati svoju bundu u torbicu. Cedulja sa natpisom, da je
bunda u ormaru, pak staje u torbicu.
Znaci ako ste kuci i procitate cedulju iz torbe da je bunda u ormaru,
onda cete je tamo i naci. Situacija se komplikuje ukoliko se nalazite
kod drugarice i procitate sa cedulje da se bunda nalazi u ormaru. U
njenom ormaru mozete traziti do nedogleda, Vasa bunda sigurno nece
biti tamo.
Pozdrav:
Korisnicki servis

Preduhitri me,bas sam krenuo da kacim istu poruku:D Ne ma nije sovinizam u pitanju:d

dr1pac i mene preduhitrio, vrh vrhova :D:D

Evo još:

Žena je zvala tehničku podršku u kompaniji "Dell" jer upravo kupljeni kompjuter nije mogao da se uključi. Nakon provjere da li je sve uključeno u redu, serviser je pitao: "Šta se događa kada pritisne prekidač za paljenje kompjutera?" Žena je odgovorila: "Pritiskala sam i ritiskala na ovu nožnu pedalu, ali se ništa nije dogodilo". Na kraju se ispostavilo da je "nožna pedala" ustvari bio miš od kompjutera."

Koja su najveca cetiri razloga zasto su kompjuteri zenskog pola?
1. Zato sto, svaki put kada nabavis dobar kompjuter, dodje jos bolji i savrseniji.
2. Zato sto, svaki put kada kompjuter kaze 'bad command or file name' to lici na onaj zenski komentar 'veoma sam ljuta na tebe ali ti necu reci zasto jer ti to vec znas'
3. Zato sto su cak i najmanje tvoje greske sacuvane u nekom fajlu za kasniju upotrebu.
4. Zato sto, svaki put kada mislis da si dobro prosao kupujuci kompjuter po povoljnoj cijeni, potrosices jos citavo bogatstvo na dodatne softvere.

Poslednja izmena:
Pitaju ekonomistu, pravnika i programera, da li je bolje imati zenu ili ljubavnicu.
Ekonomista: Bolje je imati zenu, jer ljubavnici moras sve da placas i nikako se ne isplati.
Pravnik: Bolje je imati ljubavnicu, jer s njom nemas nikakvih zakonskih obaveza, dok zena uvek moze da se razvede od tebge i trazi pola imovine.
Programer: Najbolje je imati i zenu i ljubavnicu. Zeni kazes da si kod ljubavnice, ljubavnici da si kod zene...a ti sedis u parku i programiras.

dr1pac i mene preduhitrio, vrh vrhova :D:D

2. Zato sto, svaki put kada kompjuter kaze 'bad command or file name' to lici na onaj zenski komentar 'veoma sam ljuta na tebe ali ti necu reci zasto jer ti to vec znas'

[/I]

Ja mislim da je ovo konacan dokaz da se sve zene sastaju i dogovaraju kako da nas urnisu. Ovo je citat iz neke njihove biblije. Meni poznata parafraza(a i mojim ortacima) je: "Ako sam ne razumes, onda nema svrhe da ti govorim bla bla bla...". Joj dobre su zene-Srecan im 8. mart :)...gde je pivo, krece fudbal...

"Hardverski i softverski konflikti

Jedan je moj prijatelj prošle godine napravio upgrade Djevojke 6.0 u Žena 1.0. Primijetio je da su memorijski zahtjevi novog programa ogromni i da ostavljaju vrlo malo sistemskih resursa za ostale aplikacije. Sad primjećuje da Žena 1.0 također koristi Dječje procese, koji još više zauzimaju vrijedne resurse. Da ne spominjemo da ovaj specifičan fenomen nije opisan u knjižici sa proizvodom, ili dokumentaciji, iako su ga drugi korisnici obavijestili da može to očekivati zbog prirode aplikacije. Ne samo to, već se Žena 1.0 sama konfigurira tako da se pokreće pri svakom podizanju sistema i prati sve ostale sistemske aktivnosti. Sada više ni neke druge aplikacije, kao NoćPokera 10.3, Pivnica 2.5 i Tulum 7.0 neće se pokrenuti, i sruše sistem pri svakom pokušaju njihovog startanja (iako su prije uvijek savršeno radile). Uz sve te probleme, Žena 1.0 automatski instalira neželjene plug-inove poput Punica 55.8 i Rođaci Beta verzija. Kao posljedica, performanse cijelog sustava se smanjuju svakim danom. Neke stvari koje bi on rado vidio u nadolazećoj verziji Žena 2.0:
- 'Don't remind me again' gumb
- Gumb za smanjivanje prozora i stavljanje u pozadinu
- Mogućnost deinstalacije Žena 2.0 u bilo koje vrijeme bez gubitaka cachea i ostalih sistemskih resursa.

Ja sam zato odlučio izbjegnuti sve glavobolje povezanom sa Žena 1.0 i ostati na Djevojka 2.0. No ipak, čak i u ovoj verziji sam naišao na mnogo problema. Očito, ne možete instalirati Djevojka 2.0 na već postojeću verziju Djevojka 1.0. Prvo trebate deinstalirati Djevojka 1.0. Drugi korisnici kažu da je ovo dugopostojeći bug na kojeg sam trebao paziti. Isto tako, sve verzije Djevojka imaju problema i dolaze u stalne konflikte sa tim da više mrežnih korisnica koriste moj I/O port. Čovjek bi pomislio da su do sada već ispravili tako glup bug. Da stvari budu još gore, deinstalacijski program Djevojka 1.0 ne radi vrlo dobro, ostavljajući previše tragova aplikacije na sustavu. I još jedan problem koji će sve zasmetati - sve verzije Djevojka stalno izbacuju poruke o prednostima nadogradnje na Žena 1.0.

UPOZORENJE
Žena 1.0 ima nedokumentirani bug. Ako pokušate instalirati Ljubavnica 1.1 prije deinstalacije Žena 1.0, Žena 1.0 će preuzeti sve MSMoney datoteke prije izvršavanja samodeinstalacije. Tada će Ljubavnica 1.1 odbiti poslušnost u instalaciji, zbog nedovoljnih sistemskih resursa.

IZBJEGAVANJE BUGA
Da izbjegnete gore navedeni bug, pokušajte instalirati Ljubavnica 1.1 na drugi sustav i nikada pokretati bilo koje programe za prenos datoteka, poput LapLink 6.0 ili Term 95. Također, pazite na slične shareware aplikacije koje bi mogle nositi virus koji bi mogao utjecati na Žena 1.0. Drugo rješenje bi bilo da pokrećete Ljubavnica 1.1 preko Usenet providera pod lažnim ili nepoznatim imenom. Ovdje također budite oprezni zbog virusa koje bi mogli slučajno downloadati."
:D

Laptop zena - zena koju svako samo pozeleti moze, a uglavnom imaju oni koji cesto putuju
Bookmark zena - zena koja pamti sve sto vam je potrebno
Desktop cleaner zena - cistacica
Western Digital zena - stvarno dobra zena
Dual Core Zena - extra zena, radi vise stvari istovremeno i ne zamara se lako

Vrh Dno