Šta je novo?

ADSL - iritirajuci problem

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Korisnik sam ADSL-a od pre dva dana i imam jedan iritirajuci problem!
Konektujem se bezikakvog problema i jedno vreme je sve OK, ali kada provedem par minuta dalje od kompjutera i ne radim nista, nakon povratka za kompjuter ne mogu da otvorim nijednu stranu!!!
Ikonica pokazuje da sam i dalje konektovan, ali nema sanse da otvorim stranu i to je. Jedino sto mogu da uradim jeste da se diskonektujem i da se potom ponovo konektujem, i tako po sto puta.
Obzirom da je ovo jako zamorno i iritantno postoji li nacin da sam resim ovo i da se to vise ne desava?!
Evo dok sam ovo kucao opet se dogodilo isto, samo sto se sada sam diskonektovao!
U sustini on mi javlja da je DSL status operational ali mi takodje tokom sveg vremena dok cekam da mi otvori stranicu (a pustim ga i po par minuta, medjutim on ni da pokrene), data rate su mi i kod transmit i kod recive na nuli!

Najpre pozajmi od drugara komp pa probajte na tvojoj liniji. Ako i dalje pravi probleme, adsl modem ti baguje pa zatrazi od provajdera zamenu.
Pozdrav!

ja sam isto dobio telekomov adsl pre par dana , i sličan problem kao tvoj ... jedno vreme radi sasvim normalno , pa se onda zaglupavi na neodređeno vreme i nema nikakav protok , pa opet proradi i tako u krug ... :crash:

probaj da uradiš reset za svaki slučaj (nabodeš ono malo crno dugme nekom olovkom i držiš 5-6 sekundi , naravno modem je uključen) , mada meni ni to nije pomoglo ... :wall:

ja sam net uspeo da osposobim jedino prebacivanjem modema/rutera u "pure bridge" mod , i kreiranjem klasične internet konekcije na računaru ... pogledaj malo , imaš u jednoj od ovih tema lep wizard ... :eyebrows:

:wave:

Meni radi odredjeno vreme i onda samo zaglupavi i nece nista da otvori - kada npr. kliknem na neku novu temu u forumu on se pravi da je otvara, ali su i transmit i recive na nuli i onda se samo pojavi bela stranica koji ne mogu ni da reloadujem niti bilo sta drugo. Onda je jedino resenje da se diskonektujem i da se ponovo konektujem. Kada se pojavi taj problem a to je vec nakon desetak minuta na netu, nece da otvori nijednu stranu - niti novu niti da osvezi neku vec otvorenu.
Modem je Sagem f@st 800/840.
Kako da ga podesim da mi se to ne desava? Koji je moguci problem za tosto se desava?

Evo i kad otkucam neki post na forumu ne mogu da posaljem odgovor dok se ne diskonektujemi ponovo konektujem!

Identičan problem

Ista stvar i kod mene. Počelo je prošlog vikenda. Provajder je Sezam, koristim njihov modem marke ActionTec. Svakih 10ak minuta moram da se rekonektujem -strašno iritira. Probao sam i ruter (Efficient Networks SpeedStream) i situacija je još gora - reset rutera ne pomaže. Ako neko zna o čemu se radi, please help...
PS: Marti, na koju centralu si priključen? Ja sam na isturenom stepenu Karaburma.

Poslednja izmena:
Zarkovo, ActionTec, PTT adsl, nikada nisam imao problema o kojima pisete.
Poz!

Ja sam imao isti problem, ali se ispostavilo da je bio virus. AVG i Zone Alarm su odradili svoje. Btw, Sezam-256 flat.

Ja sam imao isti problem, ali se ispostavilo da je bio virus. AVG i Zone Alarm su odradili svoje. Btw, Sezam-256kbs.

E sad ono najzanimljivije, a sto sam primetio veceras - kada mu nesto zadam da downloaduje veza nece da pukne. Tokom veceri kada sam probao da otvaram sajtove ili da reloadujem stranice pucala mi je odmah, a tokom surfa na svakih par minuta, a evo downloadujem nesto vec dva sata i veza jos nije pukla!
Tek sam sad zbunjen!

@Marti Mystere

Parica ti je losa... svaki put kad ti ne radi adsl zovi servis,i kazi da ti puca link.Oni to beleze prate i sad ne znam tacno posle koliko puta ali idu i proveravaju paricu...to ce ti resiti problem!

ovako, danas sam uzeo telekomov adsl prepodne i nisam tako nesto primetio da mi se desava tj. da pukne link.Kad sam se vratio iz skole poceo sam da cackam podesavanja po routeru koji sam dobio od telekoma (onaj ruzni ljubicasto beli router) i poceo je da mi baguje isto tako kao sto ste pisali...
restartovao sam i vratio sva podesavanja onako kako su bila i opet je pucao link...mislim da je to do telekoma...evo sad je vec proslo jedno 7min a da nije puko link....

Ja imam drugi problem naime skidam preko torrenta koristim bitcomet i nece da mi downloaduje ispise YOUR LISTEN PORT IS UNRICHABLE TO PUBLIC DOMAIN PEERS, PLEASE CHECK YOUR FIREWALL AND NAT ROUTER SETINGS.... pokusao sam nesto da podesim na routeru ali ne uspeva mi nikako ... firewall na windowsu nemam nikakav instaliran a i windowsov je iskljucen i nisam imao ovakvih problema sa bitcometom dok sam koristio wireless zna neko da mi pomogne?

Isti problem kao Marty imam i ja. Centrala Tosin bunar, Beotel@256/64, Sagem F@st 800 na USBu.

Problem, nadam se, resen: device manager>modem>properties>power management>iskljuciti "Allow compute to turn off this device to save power".

Ja imam drugi problem naime skidam preko torrenta koristim bitcomet i nece da mi downloaduje ispise YOUR LISTEN PORT IS UNRICHABLE TO PUBLIC DOMAIN PEERS, PLEASE CHECK YOUR FIREWALL AND NAT ROUTER SETINGS.... pokusao sam nesto da podesim na routeru ali ne uspeva mi nikako ... firewall na windowsu nemam nikakav instaliran a i windowsov je iskljucen i nisam imao ovakvih problema sa bitcometom dok sam koristio wireless zna neko da mi pomogne?

Moraš da podesiš port forwarding na ruteru. Za tačan postupak vidi uputstvo rutera ili pitaj Google.

Inače poslednja dva dana ja nemam problema sa konekcijom i nadam se da će tako i ostati :D

Ovde svi pominju router, ali ja sam dobio samo Sagemov modem koji nema mogucnost resetovanja (ja bar ne vidim). U cemu je fazon i razlika oko modema i routera i da li ja mogu da trazim da mi se zameni modem za router. Nemam ISDN vec klasicnu telefonsku liniju.

PS. "Allow compute to turn off this device to save power" sam iskljucio vec u samom startu ali to nije resilo problem.

Slican problem ADSL telekom, izgleda da ima veze i sa instaliranim programima, izgleda da hoce da pravi problem ICQ i NOD32.

Mogu da potvrdim, Sagem 800/840, Beotel, isti problem. Problem se resava tako sto modem iskljucim u tray-u (safely remove hardware) i onda iskljucim usb kabl iz modema i vratim nazad. Uradio sam ono sto je RazbojNick predlozio, pa cemo videti da li ce se desavati ubuduce.

@ all
mozda bi moje iskustvo moglo imati neke koristi za nekoga ovde.
elem .....

uzeo sam adsl odmah na pocetku, u januaru 2005, kod jednog beogradskog provajdera.
do septembra iste godine, 8 meseci patnje su izgledali otprilike ovako:

skoro svaki dan, a cesto po nekoliko puta dnevno, zaglupljivanje modema/routera - iskljuc/5 min./ukljuc utikaca iz struje - cekanje na uspostavljanje konekcije.
posle, u proseku mesec-2 dana, modemi bi bili skroz gotovi-crknuti-nisu vise hteli uopste da rade.
tako da sam, kod provajdera, za tih 8 meseci promenio modema/routera ukupno komada 5 ili 6, a 3 razlicite marke.
bilo ih je nekih cudnih, egzoticnih grckih, za koje nisam mogao da nadjem nikakvu informaciju na internetu. zatim neki, kao, asus, za koji bi google davao samo neke istocno-evropske i azijske strane. treceg se vise ni ne secam, isto neka egzotika.

tada sam otisao u prodavnicu i kupio d-link modem/router, neki bazicni-osnovni model. tada je kostao 50-ak ojra, sada je, mozda, 20-25. tada nije ni bilo nekog velikog izbora adsl modema.
od tada, septembar 2005, pa do danas, mart 2007, nisam ga ni jedan-jedini put pipnuo. jednostavno, radi svo ovo vreme.
2-3 puta je nestajalo struje i jednom sam ga ja iskljucio, kad sam krecio gajbu, ali je posle toga nastavljao da radi bez ikakve intervencije.

dakle, po mom skromnom misljenju, preduslov za stabilnu konekciju je neki normalan modem/router ukljucen u mreznu kartu. sto, naravno ne iskljucuje mogucnost pojave nekih drugih problema.

hvala. :)

Moj modem je prikljucen preko mreznog kabla, sa NOD32 sam presao na kaspersky, ICQ sam podesio da se ne ukljucuje automatski i za sada radi sve OK.

@zekaleon, nema potrebe za tim, dovoljno je da uradis disconnect/connect (mislim na internet connection ikonicu)

marti i ja smo o ovome razgovarali na elitu.
u nasem, a i u razbojnikovom i tvom slucaju veza puca kad je prazna nekih 5 min.

npr, ako otvoris neki prozor koji povremeno radi refresh (gmail ili yahoo) veza ne puca.
ili ako koristis neki program koji povremeno pinguje.

pretpostavljam da je novi ap koji je postavljen u centrali lose podesen, tako da sam kida "praznu" vezu. virusi i kvalitet veze DEFINITIVNO NISU UZROK.
mogli bismo iza vikenda da zovemo beotel svi, pa ce verovatno i uraditi nesto po tom pitanju.

Poslednja izmena:
Slican problem ADSL telekom, izgleda da ima veze i sa instaliranim programima, izgleda da hoce da pravi problem ICQ i NOD32.

da i ja sam isto primetio da mi jako cesto baguje adsl kad ukljucim icq dok sam na msnu i yahoo messengeru nemam nikakvih problema...ne znam zasto icq radi to .... i ja koristim nod32 ali on mi redovno radi on mi ne pravi problema sa adslom i redovno se updatuje

Ista stvar i kod mene. Počelo je prošlog vikenda. Provajder je Sezam, koristim njihov modem marke ActionTec. Svakih 10ak minuta moram da se rekonektujem -strašno iritira. Probao sam i ruter (Efficient Networks SpeedStream) i situacija je još gora - reset rutera ne pomaže. Ako neko zna o čemu se radi, please help...
PS: Marti, na koju centralu si priključen? Ja sam na isturenom stepenu Karaburma.

ja sam imao identicnu situaciju sa eunetom i njihovim asus usb modemom, ali je meni speedstream potpuno resio problem. ukljucio sam ga pre vise od godinu dana i nijednom nije bilo zaglupljivanja ili potrebe za resetovanjem...

Kod mene isto. Dakle, kada ne radim nista par minuta veza umre. Resenje disconnect pa connect. Provajder je verat, adsl modem sagem fast 840.

Problem resen zahvaljuci tehnicnoj podrsci verata! Za usb modem Sagem fast 840 je potrebno instalirati drajvere RFC 1483 bridge llc 8/35 i podesiti konekciju rucno! Sa drajverom PPPoE 8/35 koje su mi prvobitno rekli da instaliram se desavao navedeni problem.

Poslednja izmena:
Instalirao sam ih sa CD-a koji sam dobio uz modem.:trust:

Problem resen zahvaljuci tehnicnoj podrsci verata! Za usb modem Sagem fast 840 je potrebno instalirati drajvere RFC 1483 bridge llc 8/35 i podesiti konekciju rucno! Sa drajverom PPPoE 8/35 koje su mi prvobitno rekli da instaliram se desavao navedeni problem.

I ja sam kod Verata, samo sto sam dobio S@gem 800 umesto S@gem 840 kao ti>
Prvo sam instalirao PPPoE 8/35 da bih naknadno instalirao RFC 1483 bridge LLC 8/35 ali ni to nije nista pomoglo, sve je ostalo po starom.
Veza i dalje puca cim nema nikakvog saobracaja, dok u slucaju bilo kakvog saobracaja ne dolazi do pucanja veze.

PS Skinuo sam i instalirao i najnoviji drajver za S@gem 800/840, verziju 4.0.5 umesto 4.0.4 koja je na instalacionom CD, ali ni to ne menja stvar.

Poslednja izmena:
Modemi nam se razlikuju zato sto je moj za ISDN liniju.
Jesi li zvao tehnicku podrsku? Oko toga definitivno moras da se zalis jer je problem do njih a ne do tebe.
Mada, mozda bi najbolje bilo da kupis modem(/ruter) sa Ethernet prikljuckom (rj45) i lepo da ga povezes sa mreznom i da uzivas. Ja cu to danas to i uraditi. Kupicu modem/ruter kako bih mogao da umrezim moja 3 racunara + 1 komsijin.

Vrh Dno