Šta je novo?

U susret ovogodisnjem WCG-u

Geom

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2006
Poena
319
Domaćin ovogodišnje Olimpijade u igrama World Cyber Games je Sijetl u USA. Ove godine se možete prijaviti i osvojiti neku od prestižnih nagrada na WCG-u u nekoj od sledećih igara koje su izabrane da budu na velikom WCG finalu: WarCraft III: Frozen Throne, StarCraft: Brood War,Half-Life:Counter-Strike, FIFA Soccer 07, Need for Speed Carbon, Command & Conquer 3 Tiberium Wars, Age of Empires III: The WarChiefs, Gears of War, Dead or Alive 4, Project Gotham Racing 3 i Tony Hawks Project 8.

(izvor: PCIgre.com)

Poslednja izmena:
Nisam bas siguran u tacnost tih podataka vezanih za popularnost...Pogotovo ne kada je 2142 u pitanju. Igra u svom vrhuncu (sto znaci prvih par meseci) ni u jednom trenutku (po gamespy-u) nije bila ispred BF2. A kad smo vec kod BF2 on je negde u avgustu 2005 bio ispred CS (nekog) sto je bilo cudo...Mada nikad se ne zna...

Tesko da je bilo koji FPS ispred CS-a, i nikad BF nece zameniti CS na svetskim takmichenjima. Drugo je shta vi vishe volite da igrate, a shta se napolju najvishe igra.

CS 1.6 i 1.5 se napolju odavno više ne igraju i odavno nisu popularni kao BF(2) npr. Igra se ono što domaći igrači preziru - CS:S.

+ BF2 je preko veoma popularna igra, popularna je i ovde, ali to domaći zgrtači para koji ove stvari organizuju - ne vide.

Poslednja izmena:
oboze, koja kolicina gluposti u jednom postu :D

CS 1.6 i 1.5 se napolju odavno više ne igraju i odavno nisu popularni kao BF(2) npr. Igra se ono što domaći igrači preziru - CS:S.

To je isto kao da si rekao da će Runi i Eto'o sledeće godine da počnu da igraju košarku, zato što su prošle godine igrali fudbal. Pa čak i da su se pojavile globalno bolje MP FPS igre od CS (to mišljenje ne delim) potrajaće puno vremena da nadmaše CS koji se duboko svima zavukao pod kožu...

I ja više volim da igram DOD, pa zbog toga ne pričam da se CS više ne igra.

Istina za COD2 :)
Tokom 2006 godine pokrenuta je akcija COD2 community-a, medjutim nije dobijena podrska velikih sponzora tako da je COD2 jos jednom otpao. Pozitivna stvar kod COD2 jeste da se sirom Evrope i USA vec neko vreme u kontinuitetu odrzavaju LAN turniri sa solidnim novcanim i robnim nagradama.

A sto se tice izbora igara za WCG iznenadjuje me samo da je upao jedan FPS.

a i zašto bi bio kad je samo četvrta najpopularnija online FPS igra :bottle:
odmah iza BF2142 koji je na trećem mestu...

Sve to po ovom članku: http://internetgames.about.com/cs/toppicks/tp/tpfps.htm

Važno da je tu CS... šteta samo što se ne igra Quake 1 ili Wolfenstein 3D koji su u tom rangu tu negde :d

Na ovom linku su samo necije lepe zelje :d
Na http://www.xfire.com/ ima sta se trenutno najvise igra. Zanimljivo da se wolf ET jos dobro drzi :D

Pitanje je i koliko su ti podaci sa XFIRE-a pouzdani jer on prikazuje samo one igrače koji imaju instaliran taj instant messenger.

ET je extra revolucionarna igra što se tiče teamplaya, balansa i još mnogo stvari i odlično je što se još igra. Većina stvari koje danas vidimo u BF-u su došle upravo iz te igre. Zbog toga će i QW da bude odlična igra, ali kod nas neće proći nikako jer je suviše komplikovana za većinu domaćih igrača, baš kao i BF i ET.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je jedina glupost igrati CS :p
Pogresno si me razumeo, ja sam cs igrao ozbiljno zadnji put 2003-e, a npr ja bih na WCG-u najvishe voleo da vidim Company of Heroes. Na nashu veliku zalost, ili samo moju, CS se i dalje mnogo igra, i ogromne pare se ulazu u njega, tako da skoro necemo videti drugu timsku igru na WCG/ESWC/Kode5

Uskoro bi trebala da bude odrzana press konferencija povodom WCG-a kod nas, kakav ce sistem biti, sta ce se igrati i ostalo. Prenecu vam informacije koje budem dobio na konferenciji.

Pogresno si me razumeo, ja sam cs igrao ozbiljno zadnji put 2003-e, a npr ja bih na WCG-u najvishe voleo da vidim Company of Heroes. Na nashu veliku zalost, ili samo moju, CS se i dalje mnogo igra, i ogromne pare se ulazu u njega, tako da skoro necemo videti drugu timsku igru na WCG/ESWC/Kode5
To je velika šteta jer postoji ogroman broj mnogo kvalitetnijih igara od CS-a, a postoji i veliki broj ljudi koji te igre igraju. Jeste da ja pljujem po CSu, ali to radim samo iz jednog razloga - odavno mu je prošlo vreme i vreme je za nešto novo (već par godina).

Kvalitetnijih po cemu, grafici? Realno gledano, ne postoji timska igra koja ima bolji filing timskog duha i zajednishtva, uz akciju i taktiku, od CS-a, voleli ga mi ili ne.

Kvalitetnijih po cemu, grafici? Realno gledano, ne postoji timska igra koja ima bolji filing timskog duha i zajednishtva, uz akciju i taktiku, od CS-a, voleli ga mi ili ne.

Da li si ikada probao neku drugu igru? Recimo na primer bilo kuju iz battlefield serijala? Naravno ne mislim na igranje na public serverima...

Da, igrao sam i BF i CoD 1/2 i DoD (obichan i Source) kako online tako i u lanu, sa drushtvom ili ljudima preko neta koje ne znam, i jedino CoD/DoD imaju pozitivnih strana, dok mi je BF skroz bezveze, jer kod pucanja nema nikakvog skilla. I opet da vam napomenem, ne, ne igram CS, i ne, ne zanima me CS.

Nema skilla??? Hahahah

Mislim da je ovo bio emocionalan odgovor. ;)

Poslednja izmena:
Ne moram da navracam nigde, jer u mojoj WC3 ekipi imamo profi BF2 i CoD timove, ali hvala na ponudi :)

Jedna od pratećih manifestacija ovogodišnjeg CeBIT-a je World Cyber Games Samsung Euro Championship.
U igri Need for Speed: Carbon naš predstavnik DamidZa je izgubio rezultatom 0:3 od Steffana. Markiz naš predstavnik u igri Project Gotham Racing 3 pobedio Finca koji učestvuje pod nadimkom Finpro. U igri WarCraft 3: The Frozen Throne naš Cube.platoghoust vodi trenutno rezultatom 2:0 protiv Italijana Gena i tom prednošču je obezbedio sebi pobedu. njegov sledeći protivnik je Francuz ToD4K.
Iz Nemačkog grada Hanovera nam stižu uglavnom loše vesti povodom WCG Euro Samsung Championshipa. Posle startne pobede markiz naš predstavnik u igri Project Gotham Racing 3 je pretrpeo dva poraza prvi od ATroX Gamie iz Austrije u rundi 1 dok je u rundi 1 lb izgubio od Britanca Stune-a. I u igri Need for Speed: Carbon ostali smo bez daljeg učešča jer je DamidZa u rundi 1.5 lb izgubio rezultatom 3:0 od Španca Rayitos-a. Nažalost ni u igri WarCraft 3: The Frozen Throne naš cube.platoghost neće nastaviti takmičenje, jer su nakon startne pobede i poraza usledila dva nova poraza od Austrijanca Firestrike-a u rundi 2 lb rezultatom 2:0 i u rundi 2.5 lb od Poljaka TeRRoR-a rezultatom 1:2, u rundi 1.5 lb je pobedio Slovenca Scryil-a rezultatom 2:0. U igri Counterstrike 1.6 naš tim 4gl.kgb je na startu pobedila ekipu Estonije, zatim je izgubila od Danske. U rundi 1.5 lb je zabeležena pobeda nad Švajcarcima rezultatom 16:12 dok je u rundi 2 lb izgubila od Finaca rezultatom 5:16. Naša ekipa 4gl.kgb nastavlja učešče kao naš jedini predstavnik na WCG Euro Samsung Championship-u.

(izvor: PCIgre.com)

Poznate ovogodisnje oficijalne igre

Danas je objavljeno koje ce igre biti zvanicne na nasem ovogodisnjem WCG-u, vise informacija u toku naredne nedelje kada ce biti updejtovan sajt WCG-a.
Igre su: WarCraft III: Frozen Throne, Half-Life:Counter-Strike, FIFA Soccer 07, Need for Speed Carbon i Command & Conquer 3 Tiberium Wars.

Neke igre trebaju da budu zastupljene, ali Quake je ol school igra koju jednostavno moraju da uvrste u takmičenje.Zna li neko kako kontaktirati organizatore ?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno