Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Reče mi komša da je instalirana ADSL oprema kod nas u centrali marke Huawei tako da su verovatno od njih vezano uzeli i modeme-rutere jerbo su tako postigli najbolji dil. Uzgred, ova firma uopšte ne spada u ''kineski bofl''. Svojim poslovanjem Huawei ozbiljno ugrožava pozicije znatno poznatijih firmi kao što je recimo Cisco.

Da li je jos uvek besplatno uvodjenje adsl-a kod telekoma ili se placa 5000 dinara?

Navodno se sada placa, ali treba ipak proveriti. Ne znam da li je neko pokusavao da promeni paket, jel to moguce?

I ja zeleo da menjam parametre na Huawei 882 ali neznam gde i kako.

nije valjda da niko ne zna da li se placa sada setup ?

Ne plaća se ako se prijaviš do aprila.

A jel rešio neko onaj problem sa blokiranjem rutera, tj. kada se uključe sve lampice?

Poslednja izmena:
Danas sam zvao 0800/100-100 i raspitivao se za promenu paketa sa 256kb na 512kb i rekose da za sada to nije moguce ali da ce biti za nekih 30-45 dana tako da nam ostaje samo da cekamo...

I ja zeleo da menjam parametre na Huawei 882 ali neznam gde i kako.

Ja sam mislio na promenu paketa, na primer sa 256/64 na 512/128, a ne na promenu parametara modema.

Inace, parametre modema menjas tako sto mu pristupis preko internet explorera. Otvoris IE, ukucas 192.168.1.1 i otvorice ti se prozorcic za unosenje username-a i password-a. Upises "admin" i za prvo i za drugo (bez znakova navoda) i pristupices opcijama modema. Ali, ako koristis Telekomov ADSL, ne diraj nista dok malo ne proucis opcije i sta je sta jer ti se moze desiti da nesto pobrkas pa posle ne umes da vratis i eto njakanja satima. U Huawei-u je sve optimalno podeseno. Jedino bi bilo pametno da odmah promenis password i umesto "admin" stavis nesto drugo jer ovako postoji mogucnost da te neko ishakuje posto su u skoro svim modemima i ruterima fabricki username i password "admin".

Ne plaća se ako se prijaviš do aprila.

A jel rešio neko onaj problem sa blokiranjem rutera, tj. kada se uključe sve lampice?

Ma rekoh ti ja jos ranije. Samo ga promuckaj pre upotrebe i radice. I meni se zaglavio tako jednom i samo sam ga gasio i palio par puta i on se opametio i nastavio da radi normalno. Dakle, bez panike ako se to desi, sredice se posle par minuta drndanja modema. :)

Ne znam da li je neko pokusavao da promeni paket, jel to moguce?
Moj drugar, podigao sa 256 na 768 bez problema ali ne znam koji je broj zvao, pokusajte u svom gradu, od onog call centra (da ne kazem "Hot Line-a" :D ) nema nikakve koristi :wall:
Poz

@djalf

Pitaj druga pa javi, veoma mi je vazno da podignem paket a neznak kome da se obratim...

To je bajata informacija...

Jeste li vi provalili da kada uzimate Telekom ADSL da je ugovor na godinu dana iskljucivo i da ako prekinete koriscenje njihovog ADSL pre tog roka, placate neke silne kazne koje dostizu preko 8000 dinara, 5000 din. osnovna kazna pa posle jos nesto. Ja zbog toga nisam hteo j..... Telekom i odustao sam za sada od ADSL-a, da ne pricamo o tome sto ako zelite da promenite provajdera oni iz Telekoma vam prosto ukinu port, bez pitanja.

Sto se cena tice stvarno su niske, ali ne gledajte te na sajtu to su im netacne informacije i cene, nego morate direktno u kancelariju pa tamo sta vam kazu to je, profesionalizam sta reci...

Poslednja izmena:

Da se setup ne placa do prvog januara,ne znam sta pise na sajtu posto nisam ni jednom bio na njemu ali su meni operateri na licu mesta rekli da je produzeno do prvog aprila kad sam se ja prijavljivao a to je bilo negde tik pred novu godinu ako se dobro secam.

Cene su ove koje je naveo masnikosa, a koliko ja znam na sajtu su cene dosta vise, znaci oko 1200 din mesecno za prva tri meseca ukljucen PDV su tacne cene, 256/64, s tim sto vas drze za jaja narednih godinu dana, a najavljuju da ce uskoro da predju u potpunosti na 512 tako da ne znam onda kakve ce cene da im budu.

Cene su ove koje je naveo masnikosa, a koliko ja znam na sajtu su cene dosta vise, znaci oko 1200 din mesecno za prva tri meseca ukljucen PDV su tacne cene, 256/64, s tim sto vas drze za jaja narednih godinu dana, a najavljuju da ce uskoro da predju u potpunosti na 512 tako da ne znam onda kakve ce cene da im budu.

Bice iste cene kao i sada samo cemo umesto 256/64 koristiti 512/128. A sto se "drzanja za jaja tice", samo nek me drze sto duze. Ja sam pre telekomovog adsl-a placao telefonski racun svakog meseca po 3-4 000 dinara zbog dial up-a, a sada imam dva racunara 24/7 na pet puta brzem internetu, download na stabilnih 25-26 KB/s i sve to za 1200 dinara mesecno, sa ili bez PDV bas mi je svejedno.

Bice iste cene kao i sada samo cemo umesto 256/64 koristiti 512/128. A sto se "drzanja za jaja tice", samo nek me drze sto duze. Ja sam pre telekomovog adsl-a placao telefonski racun svakog meseca po 3-4 000 dinara zbog dial up-a, a sada imam dva racunara 24/7 na pet puta brzem internetu, download na stabilnih 25-26 KB/s i sve to za 1200 dinara mesecno, sa ili bez PDV bas mi je svejedno.

Tu se slazem sa tobom! Ja jedva da sam i isao na net osim u firmi dok nisam imao ADSL!

@McRadisha

Znaci dobio si ADSL bez obzira na onu tvoju teoriju od ranije da prioritet kod uvodjenja imaju oni korisnici koji prave male tel. racune, a oni koji prave velike tel. racune ce i dalje biti na DialUp-u. Verovatno je neko iz Telekom-a procitao tvoje postove ovde. ;)
U svakom slucaju, pozdrav za jos jednog zadovoljnog korisnika Telekoma. :)

Poslednja izmena:
Poceli problemi, na ISDN linijama radi uzas, desava se da ne mogu da se konektujem satima a radi mi samo jedan kanal na ISDN-u u isto vreme :wall: . Nesto zeza a ne znam sta je. Inace, montirao sam ventilator na hebenog Kineza :test: , imate sliku :smoke:

Prilozi

• huawei fan.jpg
    huawei fan.jpg
    147.3 KB · Pregleda: 172
@McRadisha

Znaci dobio si ADSL bez obzira na onu tvoju teoriju od ranije da prioritet kod uvodjenja imaju oni korisnici koji prave male tel. racune, a oni koji prave velike tel. racune ce i dalje biti na DialUp-u. Verovatno je neko iz Telekom-a procitao tvoje postove ovde. ;)
U svakom slucaju, pozdrav za jos jednog zadovoljnog korisnika Telekoma. :)

Tako je, dobio sam ADSL cime se moja teorija koju si pomenuo pokazala kao nebuloza sa napomenom da nikada nisam tvrdio da je to sto sam pisao tacno, vec sam to iznosio samo kao ideju.

Inace, telekomovim ADSL-om sam vrlo zadovoljan. :D Pozdrav.

Tako je, dobio sam ADSL cime se moja teorija koju si pomenuo pokazala kao nebuloza sa napomenom da nikada nisam tvrdio da je to sto sam pisao tacno, vec sam to iznosio samo kao ideju.

Inace, telekomovim ADSL-om sam vrlo zadovoljan. :D Pozdrav.

Hmmm...modem cesto zaglupljuje a desi se povremeno i da se ADSL konekcija izgubi pa da se opet vrati. Videcemo sta ce biti za jedno mesec dva.

to je cimacina na kvadrat, obzirom da mora da se reprogramira port na centrali. ako ti je bas hitno cimaj ih, ako nije sacekaj jos nekoliko meseci jer se suska da ce telekom duplirati brzinu za iste pare, pa ces vec dobiti 512k...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno