Šta je novo?

Nemogucnost promene IP adrese

St.Sloba

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
620
Koristim Neobee ADSL paket sa dinamičkom IP adresom. Već 7 dana, sistem mi dodeljuje jednu te istu IP adresu. Većinu stvari sam pokušao da bih je promenio, ali ništa nije urodilo plodom.
Na moju žalost, primetio sam da je protok po toj IP adresi sporiji. Ovo sam uradio jednostavnim testom, dok sam imao mogućnost i koristio 2 IP adrese.
Primetivši ovaj problem, obratio sam se korisničkom servisu i obavestio ih o svemu gore navedenom.
Danas sam dobio odgovor da je to jednostavno tako kod njih i da su oni nemoćni da mi promene IP adresu i da bilo šta učine po tom pitanju, osim da reinstaliraju ceo sistem što im se, kako mi je rekao dečko iz korisničkog servisa, ne isplati.
E sad ja se pitam da li je stvarno moguće da se ovo dešava i da je to toliko komplikovano.
Oni jednostavno nisu imali rešenje za ovaj problem.
Naravno da sam odmah poludeo, jer kada su dobili pismo od NBC-a da skidam film sa utorrenta, k'o kučići su potrčali da me obaveste o tome.

Da li slučajno neko od vas ima neki savet vezan za promenu IP adrese?
Kakvo je stanje kod vas?

Po svemu sudeći, ostaće bez još jednog korisnika.
Svi koji se dvoumite oko ISP dobro razmislite!

Poslednja izmena:
Bas je problem ja imam neki mali programcic koji menja IP adrese, meni pomaze uvek mi promeni kad mi je to potrebno recimo da ne cekam Rapidshare:-devil-:
U svakom slucaju ako si zainteresovan za isti javi se na PP ako hoces da ti posaljem.Nadam se da ce ti to pomoci i resiti tvoj problem.
Pozz :guitar:

Ma bagra bre, ako je navedeno da imaš dinamički IP, onda bi trebali da se i pridržavaju toga, no...Srbija !!!!

Heheh nekome je staticIP majka a nekome macjeha :)

Ma to ti funkcionise na sledeci nacin kada te dhcp zakiti nekom adresom ne odustaje od toga da ti je uvek dodeli ponovo ustvari tvoj komp je konstantno trazi.Postoji varijanta da otpustis adresu iz command promta ipconfig /release pa kada otkucas ipconfig videces da nemas ni jednu adresu dodeljenu tj bice 0.0.0.0 a sa ipconfig /renew trazis od dhcp-a novu.E sada problem je u tome sto ce tvoj komp ponovo uputiti zahtev za onom predhodnom adresom.Dhcp ih zapravo daje u najam i vezuje ih za mac adresu.

Poslednja izmena:
Otkaci se sa interneta na 24h, pa kada se zakacis sledeci put verovatno ce stari IP biti dodeljen nekom drugom a ti ces dobiti novi.

btw.. kada torrentujes, koristi PeerGuardian 2. Taj prog ce odbacivati sve konekcije koje dolaze od antipirtatskih organizacija (jer ima blacklistu). Takodje, u torrent klijentu iskljuci upotrebu DHT network i ukljuci enkripciju protokola.

Poslednja izmena:
Samo problem je sledeći:

Kada otkucam ipconfig /release

Dobijem sledeće:

Windows IP Configuration

No operation can be performed on Local Area Connection while it has its media di
sconnected.

Super je to isključiti komp na 24h, ali ako stalno moram tako.......
Dajte još predloga. Kako da promenim te brojeve?
Hvala

Isti slucaj kao kod tebe...

Na beotelu sam i konektujem se kroz username/ip@beotel i svaki put mi dodeljuje istu adreu 91.xxx.xx.50.

Problem nastaje sto ne mogu da se logujem na firmin mail server, a deo posla radim od kuce, tako da mi je to extra bitno.

Restartovao sam ruter 5 puta, iskljucivao ga na po 15 minuta jedno 3 puta i svaki put mi vrati ip adresu.

Problem sam privremeno resio tako sto sam se konektovao bez IP posle username-a.

p.s onaj bezobrazni lik sto je veceras u tehnickoj podrsci me odj***vao 3 x.... pravi se blesav, kao sve je u redu....

Ping prema google-u 170ms i on meni prica kako je to super????

Poslednja izmena:
Nauka Filozofija kaze:
'Ako se krene od pogresnih pretpostavki svi zakljucci su pogresni'.

Niko ne komentarise prvu pretpostavku 'Sa tom IP adresom mi je losiji saobracaj'.

To ne stoji i problem je u necem drugom: opremi, provajderu, podesavanjima, ....
a ne u IP adresi.

a kako objasnjavas da sa specificne IP adrese u tom trenutku ne mogu da se logujem na mail server, a promenom iste na drugu vrednost mogu?

nesto nije u redu sa tim adresama,

juce sam imao xx.xxx.xx.50, a posle sam dobio xx.xxx.xx.200 i sve je proradilo!

samo da napomenem da ovo nije prvi put da mi se desava na beotelu.

Neverovatno... ali i ja sam na Beotelu i IP mi se nije promenio bar 2 meseca i nemam takvih problema.
Ajde da te pitam... Da li stalno skidas nesto sa P2P mreze (torrent, emule, ...)? Ako skidas, da li si limitirao upload? U principu, upload treba da bude limitiran na max 75% od uploada konekcije. Znaci... ako imas ADSL 256/64 kbit/sec (tj. teoretski 32/8 KB/sec) postavi upload limit na 5-6 KB/sec (mozda i manje.. 4KB/sec). Moras limitirati upload zbog nacina na koji ADSL funkcionise. Ako je upload veliki, onda to gusi download, surf, mail, ...

a kako objasnjavas da sa specificne IP adrese u tom trenutku ne mogu da se logujem na mail server, a promenom iste na drugu vrednost mogu?

Recimo.. Ukljucen ti je neki torrent klijnet (uTorrent, BitComet, ...), upload je veeeliki i mail klijent nemoze da se zakaci na mail server. Onda ti popizdis, otkacis se sa net-a i ponovo zakacis... Zbog toga torrent klijent je privremeno izgubio vezu sa ostalim peerovima i nema sta da salje, pa je upload 0. Tada mail klijent moze da se zakaci na server i skine mail.

Poslednja izmena:
Samo problem je sledeći:

Kada otkucam ipconfig /release

Dobijem sledeće:

Windows IP Configuration

No operation can be performed on Local Area Connection while it has its media di
sconnected.

Ok moja greska ovo bi radilo da tvoja mrezna karta dobija adresu u ovom slucaju adresu dobija adsl modem ali sustina je ista u ovom slucaju disconnect connection i ponovo connect-ovanje
trazi od dhcp-a novu-staru ip adresu.U principu najam ip adrese koju ti da dhcp moze da se podesava tako da ne mora da znaci da ces ukoliko drzis iskljucen komp 24h dobiti novi ip.Najam je frlo fleksibilan.Neki provajderi vezuju ip za username i password tako da je to problem +.

Poslednja izmena:
Neverovatno... ali i ja sam na Beotelu i IP mi se nije promenio bar 2 meseca i nemam takvih problema.
Ajde da te pitam... Da li stalno skidas nesto sa P2P mreze (torrent, emule, ...)? Ako skidas, da li si limitirao upload? U principu, upload treba da bude limitiran na max 75% od uploada konekcije. Znaci... ako imas ADSL 256/64 kbit/sec (tj. teoretski 32/8 KB/sec) postavi upload limit na 5-6 KB/sec (mozda i manje.. 4KB/sec). Moras limitirati upload zbog nacina na koji ADSL funkcionise. Ako je upload veliki, onda to gusi download, surf, mail, ...

Recimo.. Ukljucen ti je neki torrent klijnet (uTorrent, BitComet, ...), upload je veeeliki i mail klijent nemoze da se zakaci na mail server. Onda ti popizdis, otkacis se sa net-a i ponovo zakacis... Zbog toga torrent klijent je privremeno izgubio vezu sa ostalim peerovima i nema sta da salje, pa je upload 0. Tada mail klijent moze da se zakaci na server i skine mail.

Ne korisitim torent, tako da to otpada, a od kuce radim deo posla, samo to radim i nista vise.(jer mi je jako bitno da to zavrsim)

Problem je samo u Beotelu.

Tip ladno pravi od mene budalu, kaze idi na download zonu na nasem sajtu i probaj da skines nesto. Ja rekoh, ajde da ga poslusam i krenem da skidam. Kaze on meni, kolika je brzina, ja njemu kazem 26kb i on meni, eto vidis da sve radi kako treba :mad:
Kada ga pitam, a zasto mi je ping 170-190ms, on ce meni kako je to cool ping, kao moze i malo bolje, ali i to je skroz ok...:wall:

Toliko od mene za sada, ne smem vise da se uzbudjujem.....

Poslednja izmena:

nesto nije u redu sa tim adresama,

samo da napomenem da ovo nije prvi put da mi se desava na beotelu.

To sto ne mozes da se konektujes na mail server moze
da ima veze sa IP adresom ali ne znaci da je ona uzrok !

Neka onaj ko administrira taj server pogleda u log sta je problem.

Verovatnije je da je greska na serveru nego negde drugde.

Tacnije, IP adresa sama po sebi nije sigurno !

Postoji mogucnost i da provajder drugacije postupa sa paketima koje
dolaze sa nekih IP adresa (nekog opsega) ali je to malo
verovatno jer se uglavnom sa svim adresama postupa isto.
Sve iz dhcp opsega koje se dodeljuju korisnicima bi trebalo da
se isto tretiraju.

Opet, malo je verovatno da je ovakva situacija kod provajdera.
(tj. da se drugacije postupa)

Kad budes javio rezultat iz prvog predloga mozemo dalje da trazimo problem.

I dao si malo podataka da bi ti neko dao tacan i konkretan odgovor.

Reci mi molim te sta ti znaci ovo 'username/ip@beotel' ?

Znam da je na EUnet-u logovanje sa 'adsl.username'

Jel ovo 'ip' doslovno znaci 'ip' ili nesto tipa x.x.x.x

Evo sad sam pingovao google i iznosi oko 150ms tako da ti je to uredu.

Ako imas dobar download, a imas, ping ti nije bitan jer da nije dobar ne bi ni
imao dobar download.
Bio bi bitan samo zbog igara.

Znaci vidi sa firminim administratorom !

Poslednja izmena:
Ima veze sa Ip adresom, i ovo nije prvi put da se to desava.

Kod Beotela kada se konektujes bez tog IP ne mozes nista da skidas sa rapida npr. jer tu istu IP adresu ima jos 3000 ljudi... a sa IP dobijes dinamicku Ip adresu, ali je samo ti imas.

Nisam 100% siguran u ovaj podatak, ali mislim da Beotel tu nesto mucka.

Ping od 170-190 ms nikako nije dobar..

Kada sam se nakacio bez IP-ja u username-u dobio sam Ip adresu 10.xx.xx.xx a sa Ip u username-u 91.xxx.xx.200

Zao mi je sto u opcijama na Forumu pored opcije:

"Dodaj korisnika xxxx u listu prijatelja"

ne postoji opcija:

"Dodaj korisnika xxxx na crnu listu".

Nagurao si preko 1000 postova a nemas osnovnu kulturu upotrebe Foruma.

Trazio si pomoc, ponudio sam ti je, a ti se pravis pametan i sviras klincu.

Lepo sam te zamolio da mi kazes to oko te opcije 'IP' i jer mi je to novo
i nema kod EUnet-a kod kog imam nalog, a ti ne odgovaras.

Drugo, ocigledno je da nemas osnovno znanje o mrezama
(u koje spada i Internet)
(Internet je jedna velika mreza)
a tako olako odbacujes savet i ZNANJE koje ti neko nudi (bilo ko).

"jer tu istu IP adresu ima jos 3000 ljudi"

Kad budes znao gde si pogresio mozda ces se i opametiti.

Uopste ne pominjes a siguran sam da nisi ni pitao svog admin-a
u firmi sta se desava sa logovanjem na server.

Jer naravno ti znas o cemu se to radi, a ovde pitas cisto da mi
vidimo koliko ti znas.

Osim sto ti to ne radi.

Tako da prekidam bilo kakvu komunikaciju sa tobom, podesi to sam
kako znas i umes, a ocigledno je da znas sve, tuzi Beotel sudu
jer oni nesto mrljaju, prave zaveru protiv tebe, ...

Iskreno, zao mi je impulsa i Internet sati
koje bih potrosio na resavanje tvojih problema.

Javno pozivam sve dobronamerne kolege da te ignorisu i nadam se da necu
zaboraviti ovo kako se ne bih nekom drugom prilikom prevario pa ti
eventualno i pomogao oko necega.

Nadam se da ce se ovo pitanje jednog dana resiti.
Ne samo za psovke i vredjanje nego na prvom mestu za nekorektnost,
jedan post kao sto je tvoj i dovidjenja na mesec dana.

Prijatno.

Zao mi je sto u opcijama na Forumu pored opcije:

"Dodaj korisnika xxxx u listu prijatelja"

ne postoji opcija:

"Dodaj korisnika xxxx na crnu listu".

1.Odmah pored te opcije imas i :Dodaj korisnika "xxxxx" na listu ignorisanih

Nagurao si preko 1000 postova a nemas osnovnu kulturu upotrebe Foruma.

Trazio si pomoc, ponudio sam ti je, a ti se pravis pametan i sviras klincu.

2. tvoju pomoc nisam trazio, nego sam samo izneo moju konstataciju sta nije u redu.
A sto se tice kulture, "sviranje klincu" je odraz tvoje.

Lepo sam te zamolio da mi kazes to oko te opcije 'IP' i jer mi je to novo
i nema kod EUnet-a kod kog imam nalog, a ti ne odgovaras.

3. Kod Beotela kada se konektujes bez tog IP ne mozes nista da skidas sa rapida npr. jer tu istu IP adresu ima jos 3000 ljudi... a sa IP dobijes dinamicku Ip adresu, ali je samo ti imas.

Nisam 100% siguran u ovaj podatak, ali mislim da Beotel tu nesto mucka.

ovde sam naveo kako se meni cini i da ne znam koja je fora.

Drugo, ocigledno je da nemas osnovno znanje o mrezama
(u koje spada i Internet)
(Internet je jedna velika mreza)
a tako olako odbacujes savet i ZNANJE koje ti neko nudi (bilo ko).
"jer tu istu IP adresu ima jos 3000 ljudi"

Kad budes znao gde si pogresio mozda ces se i opametiti.

sada sam pozvao beotel i TP mi je objasnila da ako se kod njih konektuje bez IP tada se nalazis iza NAT-a i onda ispada da se preko jedne javne Ip adrese konektuje odredjen broj usera, ali nije hteo da mi kaze koliko broj je u pitanju, pod izgovorom da ne zna.

kada se konektujes preko username/ip tada su privatna i javna IP adresa iste.

valjda sam ga razumeo kako treba...

Uopste ne pominjes a siguran sam da nisi ni pitao svog admin-a
u firmi sta se desava sa logovanjem na server.

Jer naravno ti znas o cemu se to radi, a ovde pitas cisto da mi
vidimo koliko ti znas.

Osim sto ti to ne radi.

U ovom slucaju, nema veze sa adminom iz firme(jer radim od kuce, a u firmi sve funkcionise), vec sa hostingom, a tehnicku podrska bitsyu net-a sam zvao i svaki put su govorili kaoo kod njih nije problem, bla,bla... inace ne rade u vreme kada ja sljakam deo posla od kuce, t.j od 20-22h

Tako da prekidam bilo kakvu komunikaciju sa tobom, podesi to sam
kako znas i umes, a ocigledno je da znas sve, tuzi Beotel sudu
jer oni nesto mrljaju, prave zaveru protiv tebe, ...

4. opet ne citas

Iskreno, zao mi je impulsa i Internet sati
koje bih potrosio na resavanje tvojih problema.

Javno pozivam sve dobronamerne kolege da te ignorisu i nadam se da necu
zaboraviti ovo kako se ne bih nekom drugom prilikom prevario pa ti
eventualno i pomogao oko necega.

5.sta ti umisljas da si? ako ti se ne svidja nemoj da postujes.

Nadam se da ce se ovo pitanje jednog dana resiti.
Ne samo za psovke i vredjanje nego na prvom mestu za nekorektnost,
jedan post kao sto je tvoj i dovidjenja na mesec dana.

6. ne znam ko te je vredjao ili psovao....

Ping od 170ms prema Google-u je sasvim OK (ne zaboravi da se taj server nalazi u Kaliforniji :D)
Informiši se malo na internetu o razlici između privatne i javne IP adrese, neke stvari će ti postati jasnije.

Ping od 170ms prema Google-u je sasvim OK (ne zaboravi da se taj server nalazi u Kaliforniji :D)
Informiši se malo na internetu o razlici između privatne i javne IP adrese, neke stvari će ti postati jasnije.

nije ni bitno, ne bi dalje da sirim pricu.

samo sam preneo moje iskustvo i kako sam ga resio.

ne zelim da :mad: , sa moje strane je sve ok.

Taj ping je ipak veliki. Kod mene je oko 80ms. Da, i ja sam na beotel-u.

Mislim da je bolje koristiti foru externog ogranicenja, ja postavim neogranicen upload na eMule ili uTorrent a preko NetLimiter 2 Pro im ogranicim upload na 3kB/s. Ovako eMule i uTorrent misle da imaju neogranicen upload pa samim tim ti ne ogranicavaju download (kod eMulea DLS=4xULS a kod uTorrenta valjda DLS=5xULS ) i veza ne bude u potpunosti zasicnea pa se moze raditi pored aktivnih sesija u eMuleu i uTorrentu.

Poslednja izmena:
Ma bagra bre, ako je navedeno da imaš dinamički IP, onda bi trebali da se i pridržavaju toga, no...Srbija !!!!

kada kupis od provajdera dinamicku adresu, to ne znaci da je on duzan da je menja kad' god to tebi padne na pamet.
u kojim intervalima ce on to da radi, to je apsolutno njegova stvar.
dinamicka adresa znaci samo da ti provajder ne garantuje da adresa nikad nece biti promenjena. nista vise.

Samo da napomenem, da je potrebno obratiti paznju o cemu tacno govorite, nije isto "google.com" i "www.google.com" jer imaju drugaciju rutu i do "google.com" je obicno potrebno oko 150ms i to je sasvim u redu, dok je do "www.google.com" treba da bude 40-60ms.

Vrh Dno