Šta je novo?

Cooleri za procesore

ZA C2De6600 :eyebrows:

Za taj da, mislio sam da nećeš na ovog iz potpisa da stavljaš ovo čudo, to bi bilo čisto rasipanje. Ne izgleda loše, pitanje je kako hladi. Jesi li gledao neke testove po netu?

Jesam(nekoliko) i pise da se pokazao da je odlican.Ali pre bih cenio vase misljenje sa foruma,tako ako ga je neko imao neka prenese iskustva.

Poslednja izmena:
Zasto je taj Tuniq Tower 120 tako tesko nabaviti? Sta to sprecava nase dobavljace da ga uvezu?
Rece ti illidan, najbolji vazdusni cooler trenutno... a i prilicno je skup (video sam na nekom nemackom sajtu traze celih 80€ - ZNAM da moze da se nadje i jeftinije, nemoj sad odma' neko da skace, samo ilustrujem).

@Branac: Taj ima fantasticne specifikacije, pogotovu sto je tezina izmedju 400 - 800, to jest nesto preko 600 grama. Samo proveri da ima potenciometar da nije ono thermalna dioda pa se ventilaror okrece kako mu dioda kaze? Ako ima potenciometar slobodno uzmi taj.

evo na xtremesystems neki lik ce da uradi uporedni test Tuniq Tower 120 i EnzoTech Ultra-X

Ljudi sta bi meni preporucili za C2D E6300?
Samo uzmite u obzir da sam u Australiji. Ovde zna po citavu noc da bude preko 30C. A mozete misliti kako je tek danju. Ljeto nam je od novembra do marta (ono 85% vremena su extremne vrucine i sparina).
Tako da mi ovi cooler-i bez fena nebi bili preporucljivi.
Imam 3 x 12cm fenove na kucistu (Armor Jr.), naprijed i sa strane mi ubacuju vazduh dok onaj pozadi izbacije vazduh iz kucista.

Za provjeru temp. koristim Core Temp Beta 09.4
Temp mi je obicno izmedju 48C i 55C, sve zavisi od opterecenja.

sto se maltretirati nabavkom egzoticnih kulera koje ni u svetu nije tako lako naciu kad TT Big Typhoon VX perfektno obavlja hladjenje c2d proca uz relativno malo buke. :smash:

Zato sto je Tuniq Tower 120 bolji od TT Big Typhoon VX-a?

I BOX cooler hladi OK, uz ne mnogo buke...

svakako da jeste bolji. samo je pitanje isplati li se mnogo maltretirati oko nabavke istog i mnogo skupo platiti ako mnogo puno jeftiniji i lako dostupni kuleri sjajno obavljaju posao.

a da je smek imati tuniqw tower, slazem se definitivno.;)

Moze li mi neko dati predlog za nasvirani sempron 2800+ @ 2.4GHZ, jer me nervira buka ovog BOX kulera koji radi na 3000-3100 obrtaja :(
Zapali su mi za oci "Gigabyte Neon8" i "Spire CoolWave iV" jer kostaju oko 10evra :D
Samo bi nesto malo bolje i tise za procesor.

Evo link za spire http://www.spirecooler.com/fcc.asp?ProdID=279

pozz

@Gorth: Nadji ipak neki kuler koji ima kontrolu obrtaja ili ako imas tu opciju na ploci onda moze bilo koji od ova dva, samo mi se cini da je Spire mozda malo bolje obradjen od Neon-a? I vidi koji je tezi od ova dva, ali verovatno su tu negde.

Poslednja izmena:
jer CM hyper TX dovolja da hladi 2800+ clawhammer(130nm) na 1.575v 2.5ghz ili moram nesto bolje

pa već je bilo reči o tome da hyper tx obara u proseku 10-12°c temperaturu procesora ... naravno ako se pravilno montira , i ne postoji neki drugi problem ...

Imam plocu sa i945 chipsetom, i cooler Intel Prescott d 640 (3.2GHz), LGA775, hteo bih da mu promenim cooler posto se ovaj cuje pri vecem load-u. Koji bi ste mi preporucili. Najbitnije mi je da je bas tih i pasivan (kad nakacim na plocu). Da napomenem da necu overklokovati, znaci da mi ne treba neka zverina.

znaci da ga uzmem radi ce bez problema ako je sad 65-67 znaci sa njime bi bila oko 55

Mogu samo da kazem da sam jako zadovoljan sa CM TX-om. Placen je 1800 din.

Regularna temperatura je oko 37C (ovo je bilo samo za fotkanje), a cooler 50% vremena ne radi (podeseno u biosu da se ukljucuje tek posle 35C).

@d0minat0r

obrati paznju pri kupovini, jer postoje 2 verzije za AMD i za Intel.

@LowRadiation

Tnx.

pitanje za vlasnike Hyper TX.......jel moze da se onaj sulundar sto usmerava vazduh na mosfete skine?
Jel ventilator pricvrsen zajedno sa njim ili stoje odvojeno?

nisam preterano zagledao , ali mi se čini da je ventilator pričvršćen za tu plastiku ... tako da ako ti taj sulundar baš smeta , jedino što možeš je da ga nečim pažljivo isečeš ... samo pazi da posle ne bude ... :lupko:

......tog zadnjeg se i plasim!! uglavnom tako i bude

Uh odličan cooler hladi pentium d930 idle 47c prime dvije instance(maximum heat) 56c uključen pwm gotovo nečujan. Sa box coolerom idle 58c sa prime vrlo kratko jedna instanca (maximum heat) je isao preko 68c(nisam smio više). A da zaboravih cjelo vrijeme radi na 3600mhz.

Prilozi

• DSC02182.jpg
    DSC02182.jpg
    308.4 KB · Pregleda: 211
  • DSC02183.jpg
    DSC02183.jpg
    207.3 KB · Pregleda: 151
  • DSC02184.jpg
    DSC02184.jpg
    248.6 KB · Pregleda: 157
  • DSC02190.jpg
    DSC02190.jpg
    296.8 KB · Pregleda: 135
  • DSC02194.jpg
    DSC02194.jpg
    272 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
znam prašine ko u prici ! Napominjem d930 b1 jedan od prvih bez speed stepa. Eto ako nekog interesuje jeftin a odličan cooler ne treba dalje da traži, još da napomenem u mašini su 3 diska, 2 raid 0, 1 solo za back up koji oslobađaju dodatnu toplotu.

Prilozi

• DSC02195.jpg
    DSC02195.jpg
    326.8 KB · Pregleda: 134
  • DSC02197.jpg
    DSC02197.jpg
    267.8 KB · Pregleda: 125
  • DSC02199.jpg
    DSC02199.jpg
    270.2 KB · Pregleda: 138
  • cpu-z.JPG
    cpu-z.JPG
    46 KB · Pregleda: 120
Poslednja izmena:
pre neki dan sam montirao doticni cooler hyper tx na p820d stavljena zalman stg1, temp. u kompresiji, znaci 100% opterecenje je ~45 a idle ~35

Vrh Dno