Šta je novo?

TRIAX TP1282 punjac/baterije - iskustvo?

djwibe

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2005
Poena
349
Prosao sam gomulu tema o baterijama i punjacima na bench-u i nigne ne nadjoh gore navedeni punjac ili slicnog tipa, a ima ih.

Link za punjac, da biste videli o cemu se radi:
http://www.triaxpower.com/products/nimh.htm

Ima li ko iskustva sa punjacima koji se direktno bodu u steker, baterije su u njima (punjacima).
Koji su to modeli punjaca, spori, brzi, imaju li mogucnost auto iskljucenja punjenja, ili vec taj nastavak punjenja-dopunjenja sa malom strujom itd.?

+ Kako postupate sa novim Ni-MH baterijama. Formatiranje ili ne, kako, i koliko sati?
+ Da li treba NOVE Ni-MH baterije ispazniti do kraja pa onda na formatiranje?

THANKS

Na sta konkretno mislis, gledao sam i tu temu.

Opet nije to to. idi na ovaj link: http://www.triaxpower.com/products/nimh.htm
Ja sam uzeo desni paket iz donjeg reda. ima dve diode (front, rear).
Nema nigde da pise da ima opcije/funkcije koje ljudi navode u temama koje si postavio da pogledam tj. koje sam vec prosao.

Koji je sistem rada sa ovakvim punjacima. Da li i oni imaju neki sistem da mi pokazu da je punjenje gotovo. Kad ga nabodem u struju sa dve baterije na prednjoj strani gori front dioda srveno. Da li zna neko da li ce dioda promenom boje diode u zeleno da mi kaze da je baterija puna ili moram da ga cenim vremenski.

Ja koristim punjac marke hama i on ima dve lampice crvenu i zelenu.Dok punis svetli crvena a kad se punjenje zavrsi upali se zelena lampica i to je sve.Ako te interesuje ima ga u tehnomarketu na novom beogradu i cena mu je oko 22 eura a dobija se punjac sa 4 baterije od 2600 mah i punjac za kola pa mozda mozes i o njemu da razmislis.
Pozdrav.

Koji je sistem rada sa ovakvim punjacima. Da li i oni imaju neki sistem da mi pokazu da je punjenje gotovo. Kad ga nabodem u struju sa dve baterije na prednjoj strani gori front dioda srveno. Da li zna neko da li ce dioda promenom boje diode u zeleno da mi kaze da je baterija puna ili moram da ga cenim vremenski.

A shta bi drugo moglo da znachi ? Naravno da zelena lampica znachi zavrsheno punjenje, a taj punjach nema trickle charge pa nema ni smisla drzati baterije duze.

I to si sve mogao da prochitash na gornjim linkovima.

A shta bi drugo moglo da znachi ? Naravno da zelena lampica znachi zavrsheno punjenje, a taj punjach nema trickle charge pa nema ni smisla drzati baterije duze.

I to si sve mogao da prochitash na gornjim linkovima.

Pa nisam mogao da procitam.
Evo punio sam baterije (2200mAh) cele noci, tacnije 12h, a sijalica crvena je bila upaljena non-stop i nije se ugasila ili presla u zelenu sto znaci da moram da "stopujem vreme" prilikom punjenja baterija tj. sijalica koja svetli pri punjenju prikazuje samo da su baterije na punjenju u prednjem ili zadnjem delu punjaca. Nije mi jasno cemu ta indikacija.
To sam hteo da znam, a prosto nemogu da verujem da nema niko slican ili bas ovaj punjac, al ajde.

Ni-MH Baterija 2200mAh (1.2V)punio sam ih14h koliko i pise na njima. Po punjenju nisam ih koristio odmah vec su odstojale nekih 5-6sati. Sad sam ih izmerio i merac kaze 1.4V. kako je to moguce?

NiMH baterija kad je puna ima oko +1.42v, a kad je prazna oko 1.2 ili malo manje. Sve ispod 0.9 će verovatno da je nepovratno sahrani, zato je nijedan pametan uređaj neće trošiti ispod te vrednosti. Konkretno, meni na blicu baterije već na 1.2 počinju toliko sporo da ga pune, da je vreme za rezervni komplet. :)

Nazad
Vrh Dno