Šta je novo?

Instalacija win 98 preko win95 plus

• Začetnik teme Začetnik teme Mr.No
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Dakle ovako:
Iscimao me rodjak da mu sredim comp posto mu uzasno sporo radi i nestabilan je i evo sta sam zatekao-pentijum I sa win 95 plus i nesto igara(chkdsk nije uopste radjen par godina i sl.), 16MB RAM i tako...
E sad po meni najoptimalnije resenje je da tu bude win98, ali nema diska sa drajverima (ploca, graficka, modem i dr.), pa me interesuje da li win98 ima opciju upgrade(kao winxp) da ne moram da se smaram da trazim drajvere po netu, ili mora da se sve instalira komplet ispocetka?
Pozdrav

Koliko se secam kad je izasao Win98 posebno se "kupovao" upgrade a posebno full verzija...kao i sada vista...
One sto mi svi posedujemo su full verzije, a i zaista bi najbolji bio kompletan reinstall, a drajvere ces najlakse naci na internetu...

P.S.Ne znam bas kako ce Win98 raditi sa 16MB RAM-a (mozda malo sporo)...

Nisam 100% siguran, ali bi 98se trebao da nudi 'upgrade' opciju...

saosecam sa situacijom u kojoj si 🙁

Plasim se da ga win98se ne preoptereti pa sam zato i mislio da mu stavim obicnu 98-icu, ali zbog nedostatka drajvera u interesu mi je da nadjem samo upgrade sa 95 na 98

Upgrade nestabilnog sistema drugim sistemom, moze da napravi samo jos nestabilnije. Pogotovo sto ima samo 16MB RAMa (ne znam koliko bese minimalno za 98-icu... 16 ili 8). U svakom slucaju, sporije ce raditi od 95-ice, cak ako instaliras i od nule. Savetujem ti da nadjes negde 95-icu (na nekom p2p), dugacka je oko 23MB... pa to instaliraj od nule.

Ili dodaj jos 16MB (koje li su... valjda EDO) pa stavi 98-icu. Ima EDO tu i tamo ponekad da se nadje na PCBerzi.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Jel moram da pokrecem setup iz MSDOS-a ili sta?

Bas tako. Znaci, boot-ujes sa diskete ili CD-a i onda mu doturis te 95-icine fajlove. Ali prethodno, particiju za 95-icu particionises i formatiras u FAT16 (mozes FDISK-om). Bas sam se pre neki dan igrao sa time i VMware-om... lepo radi (osim sto nisam uspeo da instaliram AWE64, a imam drajvere).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Mozes u Nero-u da burn-ujes boot CD i samo da dodas fajlove 95-ice... dodaj jos neke programcice i drajvere... gre'ota da se 700MB ne iskoristi 🙂

Poslednja izmena:
ja sam godinama imao 98se na 16 mb ram-a i radilo je sve bas kako treba... tako da moze to...

Inace mozes da nadjes i boot floppy win98-ce, a mozes i isti boot floppy da nadjes na internet i narezes na CD - ima i takva verzija (samo ne znam da li taj komp. moze da butuje sa CD-a, ipak je to staro)....

Upgrade nestabilnog sistema drugim sistemom, moze da napravi samo jos nestabilnije. Pogotovo sto ima samo 16MB RAMa (ne znam koliko bese minimalno za 98-icu... 16 ili 8). U svakom slucaju, sporije ce raditi od 95-ice, cak ako instaliras i od nule. Savetujem ti da nadjes negde 95-icu (na nekom p2p), dugacka je oko 23MB... pa to instaliraj od nule.

Ili dodaj jos 16MB (koje li su... valjda EDO) pa stavi 98-icu. Ima EDO tu i tamo ponekad da se nadje na PCBerzi.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa zar nije upgrade popunjavanje rupa koje izazivaju nestabilnost?

Naravno da nije 🙂

nemoj da instaliras win98 na masini sa 16mb radice ocajno sporo

E sad po meni najoptimalnije resenje je da tu bude win98, ali nema diska sa drajverima (ploca, graficka, modem i dr.), pa me interesuje da li win98 ima opciju upgrade(kao winxp) da ne moram da se smaram da trazim drajvere po netu, ili mora da se sve instalira komplet ispocetka?

Probaj negde da nadjesh Windows 95 OSR2.5 (u narodu poznatiji kao "Win97") i odradi lepo clean install. Ako u toj mashini nije neka egzotika, on bi po defaultu trebalo da prepozna sav hardware bez dodatnih drajvera, a zauzima manje memorije nego Win98.

pa sad mogao bih da ti kazem nemoj da si smesan ali je ipak to sve udomenu individualnog osecaja za brzinu.... koja po meni na 16mb ipak ne

Poslednja izmena:
Pomazete coveku izuzetno sa smaranjem kome je sporo a kome brzo na 16MB 😉

Nazad
Vrh Dno