Šta je novo?

Dell laptop tv-out problem!

SaleAch

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2005
Poena
310
Prijatelj poseduje Dell laptop, ne znam tacno naziv modela, ali ima graficku karticu Radeon Mobility X1400 sa tv-out-om. On je izveden u obliku s-video (mini DIN?) konektora sa 7 pinova. Zelimo da ga povezemo na tv, imamo reducir sa tog s-video konektora na cinc, medjutim, kad' sve povezemo - nista od slike na tv-u. Instalirao sam Ati tray tools, ali tamo mi pise za tv-out not connected, iako je sve povezano. Da li je s-video kabel sa 4 pina kompatibilan "u pin" sa ovim sa 7, posto imam kabel koji na obe strane ima 4-pinski s-video, pa da probam njime da povezem laptop i tv? Da li trebaju neki posebni drajveri da bi tv-out proradio? Ili mozda da se u bios-u nesto podesi? Na nekom forumu sam procitao da je nekom liku na nekom dell-ovom laptopu tv-out proradio tek kada je apdejtovao bios!
Unapred hvala!

Da li ima veze rezolucija na monitoru (1920X1080)? U display properties-u za secondary display stoji 640X480, 8-bit, i sta god da postavim, uvek vrati na tu vrednost, ali pretpostavljam da je to samo zato sto nije prepoznao tv. Mozda je i do kabla, mada bio trebao da je nov...

Mislim da nije do drajvera jer mu nisu potrebni neki posebni,ali je sigurno do kabla,posto laptopovi imaju neke"cudne"S video konektore,sigurno je do njih ako ste u Control Panelu dobro postavili!?
Pozdrav ,)

Kabl 100%,3 x sam do sada prepravljao i davao ljudima takav kabl uz laptop.Razlicit raspored pinova.
pozdrav

Kako si ga prepravio enigma66,da prepravim i ja jedan?
Pozdrav ,)

I mene interesuje kakav si kabl nabavio (napravio)...

uz Inspiron 9100 je isporučivan kratak kabl, tako reći adapter. 7 pinova ulaz u laptop, odnosno kompozitni i S na drugoj strani. Radilo bez greške

ima tih konvertora za sve lap topove u kanibalu na nbg, mala piramida, 400 din. Drug me je ubedjivao da na njegovom aceru postoji samo konektor koji nicemu ne sluzi dok mu nisam dao moj konvertor od dell-a. Nema pravila koj konvertor ide na koj lap....

Takodje potreban taj adapter za "chudni" s-vhs konektor na Dell-u.

Poneses lap kad kupujes kabl, pa proveri :)

Ok, poneses lap-top do radnje gde kupujes adapter i tako sa sigurnoscu utvrdis da li on fizicki odgovara konektoru tj. da'l moze da udje ali sta je sa rasporedom pinova, jedino da poneses i TV pa da na licu mesta proveris daje li sliku ili ne :wall:

Poslednja izmena:
Odes u Maxi ili tako neki market koji ima i belu tehniku,i tu skines kabal sa police,ukljucis,zamolis da ti prikace na neki od TV-a koji su izlozeni i ukljuceni i ako imas sliku onda radi,ako ne... vratis kabal na policu!!Bar cu tako ja uraditi kad odem sledeci put u Jagodinu!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno