Šta je novo?

Windows XP SP3 GAME EDITION 2006

Ajde ljudi recite nesto i mene jako zanima!

Eto, koliko god sam znao da me nece ni zanimati morao sam malo da googlam i corak... Sve je na ruskom!!! Kao i sam PS3 GE uostalom. Mozda je to i razlog sto niko nije ni probao 😉 Ne znam ni cemu sluzi to, ne razumem Ruski nikako. Znam samo da me ponovo ne interesuje :d

To SP3 mu dodju sve zakrpe za XP do odredjenog meseca.

A sto se tice tih "optimizacija", verovatno su iskljuceni neki servisi i stavljeni oni tweakovani driveri za graficku, koji su u nekim slucajevima sporiji od standardnih.

U svakom slucaju, mislim da je jedina prednost takvog sistema sto ima odredjen broj update-ova. Na primer, svi update-ovi do novembra.

Poslednja izmena:
Ukratko: ja da sam na vasem mjestu ne bih se zamajavao ovim "izdanjem".

Ne zauzima 100MB nego je ISO toliko, instalacija nece proci ispod 300MB, ali i to je nesto. Mizerno zauzima memorije (50MB). (da, probao u VMWare-u gde svaki Windows XP "Bla bla" edition radi, tako da ne znam da li stvarno radi 😛)

Ali imajte na umu da je previse stvari izbaceno; u Windows-u NT je barem moglo da se izbaci nesto i da sve ostalo radi, u XP-u je skoro sve povezano, i nesto vam nece raditi.

Tipa izbacen WMI i Performance Logs/Alerts, koji nikome ne koristi ali pola aplikacija onda nece da radi.

nt4 je prica za sebe, manje dll-ova, manje haosa i nema svchost.. a pravi sp3 ce se pojaviti kad se pojavi sp2 za windows 2003 server, trenutno moze da se skine dx9c verzija iz februara 2007.

Poslednja izmena:
Ma ima tih "oshishanih" Windows-a koliko ocesh. Jedan od njih je Windows FLP (Fundamentals for Legacy PC's). Opushtno sa 64MB moze da radi.

Chak ce i Windows 2003 Server dobiti home ediciju Windows HOME Server.
Video sam neke fotkice bete na wiki-ju i shta reci, izgleda vistoliko.

ma to je neko s.....e. win xp sp2 je zakon a sve prepravke su ilegalne prepravke ljudi bez obaveza

Imate, bre, ljudi Ryan-a, koji je stvarno profi i pravi majstor. Skinite njegov update pack i program (koji su 100% legalni, on je totalan legalista) i uvek ćete imati 100% apdejtovanu verziju Win-a, bez gluposti. Pritom postoji milion dodataka (za razne programe itd.) pa možete napraviti custom instalaciju za sebe kakvu želite, zašto da vam neko uvaljuje ko zna šta. Ja nikad nisam imao ni P od problema sa Ryan-ovim apdejtima.

Ma ima tih "oshishanih" Windows-a koliko ocesh. Jedan od njih je Windows FLP (Fundamentals for Legacy PC's). Opushtno sa 64MB moze da radi.

Chak ce i Windows 2003 Server dobiti home ediciju Windows HOME Server.
Video sam neke fotkice bete na wiki-ju i shta reci, izgleda vistoliko.

Daj linkove ka nekima od njih (moze i na PM ako se smatra ilegalnim) Sklapam jedan PIII pa hocu da na njega stavim neki olaksani XP

Unapred hvala!

Ma ne vredi ti ovo, to su rusi samo sklepali pro

Nisu nista sklepali nego su ga optimizovali za igre i izbacili vecinu ostalih sadrzaja tako da nije praktican za svakodnevnu "kucnu" upotrebu :wall: .....

Ucite RUSKI trebace vam :-devil-:
A igrajte se i sa nLite-om pa pravite svoje edicije :type:

3-5% samo?🙂 Probaj plain vanilla XPSP2, pa onda tweakuj tu instalaciju kroz nLite; ako dobro uradis, bice mnogo vise. Responsiveless je daleko bolji.
E, sada da li je ovaj game edition bas takav, ne znam jer nisam probao njega, ali tweakovao sam svoju instalaciju i ne vracam se na vanillu.

Pa malkice ga pretera, ako uvatis 5% razlike od dobro setupovane full masine i neke ultra lite moda (istog operativnog sistema) to je luudilooo...

pa i nije bas da su performanse sa tim osisanim winovima samo 5% bolje.

probao sam licno neku verziju zvanu lite xp version 2 . zauzima oko 50-60 mb rama instaliran. radi mreza, net, svi programi , igre... sve po protokolu.

inace instalirao sam ga na compaq ultra small desktop p4 1.9 sa 256mb rama. masina je brza maltene kao moj komp sa c2d i 2gb rama na full xp-u sp 2.

taj mali kompak je inace spor kao puz. to je nesto kao laptop u nekom nano desktop kucistu, a sa ovim lite xp-om radi extra.

tako da nisu bas svi ti winovi bas ni toliko losi.

ko ima vremena da to proba i malo se sa tim zeza u slobodno vreme, mislim da moze da bude zanimljivo.

:smash:

da dopunim,

ima i neki jos siromasniji lite xp version 1 koji moze da radi na petiumu 1 , ali mu ms ofis ne radi. radi doduse neki aby word i slicne alternative.

Poslednja izmena od urednika:
winXP sp2 koji sam napravio sa nlite-om mi recimo u 3dmarku 2003 daje 17700, a regularan SP2 16800. NFS MW radi ko mleko sa tek pokojim "stuterom" dok pod regularnim SP2 radi znatno gore sa vise stutera. Ovaj sto sam ja napravio nakon dizanja sistema zauzima 140MB, regularan zauzima 450 i kusur...nema potrebe da vam pricam koja je to razlika kad se sa 1GB rama recimo igra gothic3 ili FEAR EP...

koristim winXP SP3 by amit talkin radi brze, cini mi se...
btw. radi li mreza, na Windows XP SP3 GAME EDITION 2006?

Prilozi

• sp3.webp
    sp3.webp
    42 KB · Pregleda: 198
Radi probao sam ga ali baguje sa ati drajverima barem kod mene

To mi zvuci sumnjivo, nisam cuo da je Microsoft pominjao SP3

koristim winXP SP3 by amit talkin radi brze, cini mi se...
btw. radi li mreza, na Windows XP SP3 GAME EDITION 2006?

Radi na jednoj verziji od 200Mb provereno i taj Win zauzima oko 60Mb Ram memorije.

Nisam imao problema sa Ati karticama.
Ne postoji službeni SP3, bar koliko ja znam 😉

Ovaj sto sam ja napravio nakon dizanja sistema zauzima 140MB, regularan zauzima 450 i kusur...

I ja sam se malo igrao sa nLiteom i napravio sam nekakav win samo za igrice, instalacija 106MB, ali me oduvek zanimalo to zauzace memorije, naime ukoliko u racunaru ostavim recimo 256MB zauzece memorije odmah nakon dizanja sistema je daleko manje nego kada stavim 1GB.
Da li postoji neka fora da ga nateramo da mislim da imamo manje memorije, a mi imamo puno :d

Jel moze da se stave preseti vasih modifikacija xp-a ili na pm ako je eventualno nelegalno? Hvala gx-x na njegovom presetu, ok je, malo sam je jos promenio i to je to...

Jel moze da se stave preseti vasih modifikacija xp-a ili na pm ako je eventualno nelegalno? Hvala gx-x na njegovom presetu, ok je, malo sam je jos promenio i to je to...

Ako mislis na presete iz nLite-a, ne vidim zasto bi to bilno nelegalno, ja mogu da okacim iz moje instance, samo da je iskopam negde :type:

Da da, preseti iz nlite-a i cisto neki info sta je izgaseno i kolko trosi...

Nazad
Vrh Dno